17/6/10

GOTET DE CRANC REIAL, ALVOCAT I GELATINA DE TOMÀQUET

Una distracció, al (per no) llegir l'etiqueta -i el preu- del producte,.... amb les presses, la llarga llista de la compra encara pendent, la resta dels encàrrecs, els lapsus de l'edat,... i mil i una excuses més que es podrien anar afegint per tal d’asserenar confusions, va fer que el nostre subconscient brillés més que el nostre conscient, i agaféssim, en lloc del surimi de cada dia, un pot que, en arribar a casa descobrirem que es tractava d’autèntic cranc real de Kamtxatka ....!! Així és que , .... quina millor solució que trobar una digna recepta per assaborir-ho, sense cap remordiment? ...




Font: 140 recettes de fête
-->

Despatxeu ( per uns 11 gotets):

-Bastonets de surimi /cranc reial
-3 Alvocats madurs
-5 Tomàquets madurs de branca,
-Oli,
-Sal
-Coriandre en pols
-Comí
-Pebre negre
-1 Llima
-1 Fulla de gelatina


Preparació

1 –Amb l’ajut d’una forquilla aixafeu la carn dels alvocats tot barrejant-la amb el suc de mitja llima i amanir-ho amb sal, pebre, coriandre i comí al vostre gust, fins obtenir un puré homogeni. Ompliu el fons dels gotets i reserveu-ho.

2- Escaldeu uns minuts els tomàquets per tal de pelar-los millor, tritureu-los i tamiseu-los. Rectifiqueu-los de sal i pebre i afegiu-hi la gelatina prèviament remullada en aigua freda i desfeta amb un parell de cullerades de suc de tomàquet calent. Ompliu els gotets fent la segona capa i reserveu-ho a la nevera fins que qualli.

3.-Talleu en petits bocins els bastons de surimi/cranc, barregeu-ho amb el suc de mitja llima i unes gotes d’oli, acabeu d’omplir els gotets .... i gaudiu-ho de gust.

27 comentaris:

  1. jajaja....doncs si, Alfons, li has donat una molt bona sortida al cranc...només d'imaginar la cara q vau posar al veure el pot....

    Una abraçada,

    ResponElimina
  2. Que confusión tan exitosa jajaja!!! me encanta esta combinación de gustos y texturas, servido de este modo se aprecian las distintas capas coloridas y sabrosas, riquísimo.
    Estas navidades me regalaron una lata de cangrejo real, era la primera vez que lo probaba y la verdad es que me gustó mucho, curiosamente también lo combiné con aguacate, y lo hice en tres capas, pero en lugar de tomate le puse mango y también quedó muy rico.
    Tomo nota de tu receta, me encanta la idea de gelatina de tomate ;)

    ResponElimina
  3. ¡Hola Alfons! Acabo de descubrir tu blog y me encantan tus recetas así que me quedo como seguidora para no perderme nada.
    Estos vasitos tienen que estar riquísimos y qué bonitos te han quedado!Me guardo la receta.
    Mil gracias por tu felicitación!
    Besos

    ResponElimina
  4. Doncs quin error més boooo!! Jo tinc ganes de provar-lo, i la teva recepta li ofereix un gran acompanyament!!
    Petonets

    ResponElimina
  5. trovo questi tuoi bicchierini una meraviglia ! :) ciao

    ResponElimina
  6. jaja!! quin descuit més car!!
    Molt bona proposta, com sempre, i amb el cranc de corona, tal com li pertoca!!

    ResponElimina
  7. Gràcies a la teva errada han sortit aquests gotes tan vistosos i espero que bons.
    Petons.

    ResponElimina
  8. Alfons, un descuit que segur ha valgut la pena... el paladar t'ho ha agraït i la butxaca...ja no ve d'aquí!abraçada!

    ResponElimina
  9. Por favor qué festín con tanto vasito.
    Qué bien se ve todo. Tan colorido y fresco.
    Toda una delicia.

    Besos.

    ResponElimina
  10. Expectacular tu receta, me llevo esos ingredientes tan ricos y me encanta la presentación en vasos.
    Un abrazo, te descubrí por otro blog.
    kako.

    ResponElimina
  11. Alfons, la recepta és una maravella, pero....els gotets,són per anar de genolls al CI.
    Un petó.

    ResponElimina
  12. Que bonitos esos vasitos tan bien presentados y llenos de color!! Deliciosos.
    Un besiño.

    ResponElimina
  13. Una bona sortida per aquest autèntic cranc real de Kamtxatka, un gust pel paladar, no sé si per la butxaca també!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  14. Fàntastica presentació ...bé com sempre!!! je je je i estic segura que tot un èxit!
    I els flams d'espinacs...mmmmm
    Ptnts

    ResponElimina
  15. Be, ara ja no te remei, i jo m'hagues menjat un gotet d'aquests amb molt de gust. Em sembla una convinació perfecte.

    una abraçada.

    Ara.

    ResponElimina
  16. a grans mals, grans àpats...o no era així?...Un descuit que el paladar agraeix, mira-ho així, je,je. La vistositat d'aquest gotet és extraordinària!a reveure.

    ResponElimina
  17. Vés per on sigui benvingut el teu error: ha de ser bo de debò!

    ResponElimina
  18. Menudo error! si todos los errores fueran así! que delicia, Un besito

    ResponElimina
  19. Valió la pena el error ¿verdad? ahora con surimi o con cranc reial te aseguro que pruebo los vasitos, al menos el envase lo tengo ya.
    Saludos

    ResponElimina
  20. Sempre es diu que "no hay mal que por bien no venga", je je je.... entenc perfectament que davant d'aquesta confusió busquessis una recepta a l'alçada d'aquest ingredient tan suculent. I ho has aconseguit!

    ResponElimina
  21. Carai, quina sort en la troballa. N'has fet una presentació molt digne per un cranc tan monarca!!! Ets genial, Alfons.

    ResponElimina
  22. Quina bona pinta, a més és ideal per a l'estiu! Un dia d'aquest potser ho intento. Gràcies per compartir les teves receptes!

    ResponElimina
  23. Segur que l'equivocació no va ser " sense voler" com el primer de l'entrada anterior???? De totes maneres donam gràcies , no el Senyor ,sinó a tu per haver-te equivocat i fer-nos gaudir d'aquests " tassons" tant polits i bons.

    Una abraçada

    ResponElimina
  24. un seul mot: MAGNIFIQUE
    c'est parfait pour les papilles et les pupilles
    bon weekend

    ResponElimina
  25. LA edad siempre pasa factura,en este caso, en el precio del despiste y la briilante idea de que hacer con el....si es que eres el maestro de los Gots...por cierto...de cuanto modelos los tienes?

    UN abrazo

    ResponElimina
  26. Epa!!!, Si més no va merèixer la pena l'error no? igual si no, no hauries provat i segur que el cranc reial està més sucós, jo segur que faré aquests gotets, m'encanten aquestes cosetes per inici de sopars o còctels ...
    Salutacions

    ResponElimina
  27. Alfons, m'agraden moltíssim els teus gotets amb aquestes combinacions de color tan fantàstiques. Enhorabona!!

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails