Dels onze que seiem a taula, cinc es van declarar decididament a favor per les delícies de sardines i cinc més per les de pollastre .... així és que a mi em va tocar el paper de desfer l’empat!! ... una demanda per la que em vaig declarar incompetent, proposant ràpidament una solució: un veredicte popular....com per la Diagonal de Barna,... així és que vosaltres teniu la paraula... Si algun cop les tasteu ....voteu,.... quina de les dues us satisfà més ?: ...la de sardines! ... o la de pollastre! .......i aquí no hi ha l’opció C.. Eh!!
DELICIES DE SARDINA I POMA
Font: secocina.com
Despatxeu
- 2 llaunes de sardines en oli d'oliva
- 1 poma
- 1 cullerada de suc de llimona
- Cibulet
- 2 culleradetes de Mostassa
- 1 cullerada de sucre
- 1 cullerada d'oli d'oliva
-Llavors de sèsam negre
Preparació
1.-Peleu la poma, talleu-la a dauets molt petits, afegiu-hi el suc de llimona. Coeu-ho al microones a màxima potencia durant uns dos minuts. Afegiu-hi el sucre i amb l’ajut d’una forquilla esclafeu-ho lleugerament
2.- Escorreu i retireu restes d’escates, espines... i també amb l’ajut d’una forquilla aixafeu-les be
3.-Barregeu les sardines, la poma, la mostassa, el cibulet ben picat i afegiu-hi una mica d’oli fins aconseguir una textura una mica més cremosa. Decoreu-ho amb llavors de sèsam i reserveu-ho.
DELICIES DE POLLASTRE I ALBERGINIA
Despatxeu
-2 albergínies
-2 pits de pollastre a filets gruixuts
-2 cullerades de maionesa
-1 gra d'all
-1 mica de coriandre en pols
-Sal
-1 llima
-Cibulet
Preparació
1.-Escaliveu les albergínies com tingueu per costum fer-ho. Passeu els filets de pollastre per la planxa amb unes gotes d’oli.2.-Un cop fredes, peleu les albergínies i xafeu-les amb l’ajut d’una forquilla. Esmicoleu primer i desprès, amb l’ajut d’un ganivet, trinxeu el pollastre en bocins molt fins.
3.-Peleu en viu la llima, en feu supremes i talleu-les en tres o quatre bocins.
4.-Barregeu el pollastre, les albergínies, la maionesa, el gra d’all ben esclafat, un polsim de coriandre, els bocins de llima, una mica de cibulet picat finament i rectifiqueu-ho de sal i pebre al vostre gust.
Decoreu-ho amb una mica de cibulet i unes supremes de llima.Reserveu-ho.
Acompanyeu-ho de torradetes , picos, bastonets... i gaudiu-ho de gust
Que dos propuestas tan fantásticas, no me extraña que a tus invitados les costara decantarse por una u otra. Yo no he tenido el gusto de probarlas (de momento ) pero por los ingredientes me llama mucho la atención la de sardinas y manzana, con esos gustas contrapuestos...ummm tiene que ser una delicia!
ResponEliminaMe encanta la idea de presentar estas propuestas, que para cenas informales quedan perfectas para ir picando con distintos tipos de pan,lo dicho: unas propuestas geniales!
Quan hi ha empat significa que totes dues opcions eren excel·lents! Jo tampoc em sabria decantar per cap de les dues, je je je...
ResponEliminaCollinsa! Quines idees que tens!
ResponEliminaLa veritat és que jo em quedaria amb la de sardina... perquè m'encanten!
Ara que ve la caloreta estan molt bé aquest tipus de picades!
Salut!
Menudo aperitivo más bueno nos vamos a dar con esta de delcia de sardinas, tiene que ser estupenda, la mezcla fantástica.
ResponEliminaSaludopssss
Yo me quedo con el de pollo aunque mi catador se queda con el de sardinas jeje, así que nosotros no podemos ayudar mucho! Se ven los dos deliciosos.
ResponEliminaBesitos
Jo de moment aquest finde faré la de sardina ('si es q en trobo, q ara mateix no se si aqui en venen) i poma i ja t'ho explicaré....
ResponEliminaUna abraçada,
En cuanto pueda hacer pan paea acompañrlas me decanto rápidamente por la pollo y berenjenas,por mi familia...pero la de sardina y manzana debe de de ser un lujo digno de sibaritas.....y si alguno tiene poder para transformas a la Diagonal...por favor que arreglen las baldosas,con el diluvio que caía,creo que pise todas las rotas,los pantalones me quedaron perdidos y me hice daño en la mano buena por no cargarme la mala....que fuerte...la Diagonal de Barcelona...con lo que me gusta.......perdón Alfons,pero me lo has puesto ...a h---o o en bandeja.....
ResponEliminaUn besote
Entenc que hi hagues un dilema a l'hora de triar... totes dues es veuen delicioses.
ResponEliminaPetons
Doncs jo no puc decidir-me,no puc.
ResponEliminaLo millor és fer les dues.
Un petó.
Jo em quedo amb la de sardines! com a reivindicació de les sardines en llauna!!! què bones!
ResponEliminauna abraçada
ale! jo voto per les de sardina, perquè ma mare en fa unes de semblant, però sense el toc de poma (li hauré de xivar la teva idea!)
ResponEliminaJo voto per les dues...si pot ser: m'agraden totes!
ResponEliminaTots dos son sensacionals, no sabria amb quin quedar-me, dons els daurem de provar-los tots dos, queden anotats amb el teu permís.
ResponEliminaUna abraçada
Alfons,
ResponEliminaLes dues son sensacionals, ara bé si n'hagués d'escollir una de sola, potser m'inclinaria per la de pollastre i albergínia. O no?
Una abraçada
Uff, quin dilema més difícil, jo penso que el millor per desempatar és que ens convidis a tastar-los i t'ho direm en viu i en directe!!! petons amic.
ResponEliminaAlfons, per fer el desempat caldrà tastar-ho, no et sembla?
ResponEliminaPer cert, a una pregunta que em fas referent a la compra de les cireres negretes degut a que són unes cireres de molt curta durada a les fruiteries "normals" no se n'acostumen a trobar. Si tens algun fruiter de confiança que compri directament a pages, no a majorista, potser t'en podria trobar, Jo ho he fet així. L'altra manera és quealgun conegut tingui un cirerer d'aquest tipus al mas i les vagis a buscar tu!
Una altra cosa, si la teva àvia feia aquesta coca deu ser deu ser de les meves terres, no?
PTNTS
Dolça
Serà impossible no tastar les dos perquè em pareixen delicioses les delícies.
ResponEliminaDoncs a mi em posaries en un compromís, els 4 ingredients m'encanten......no podria ser de sucre jo?
ResponEliminaPtns
Tomaría de las dos, pero seguramente me quedaría prendada de la de sardinas. Magnificas propuestas.
ResponEliminaQuan dius que passem per casa a provar-les?...Crec que m'inclino pel pollastre però em sedueix tant aquesta barreja de sardines i poma que no podria passar sense tastar-la...Sorprenent i original...com tot el que fas!, bon cap de setmana.
ResponEliminaHola amics!!
ResponEliminaveig que l'empat a la taula, es decanta a la xarxa a favor de les delícies de sardines ... sobre el paper és una recepta més transgressora i possiblement més atractiva entre els addictes als fogons, però s'ha de dir que després, en boca, les diferències no són tan clares ....
Si Dolça,el meu besavi, mecànic torner de professió, va arribar a les teves terres tot seguint la construcció de la línia de ferrocarril, i hauria arribat fins a Saragossa si pel camí no hagués conegut a una jove fadrina de Marçà i. ... decidi fer parada i ... mai més ben dit .... fonda, .... doncs, amb l'arribada del tren al poble van acabar obrint una petita fonda annexa a l'antiga estació del tren a Marçà .... i vet aquí un gat, vet aquí un gos, que amb un coc de cireres negretes, aquest conte s'ha fos.
Una abraçada
He de dir que em decanto per la de les sardines , encara que les provaría totes dues . En voler podem fer un menu degustació virtual.
ResponEliminaA reveure
Alfons, ahir vaig fer les delicies de sardines i poma.....bonissim, exquisit, sublim....gracies per la recepta!
ResponEliminaUna abraçada,
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaAcabo de llegar y veo que hay cosas exquisitas. Me quedo dando un paseo. Por cierto me quedo con el de sardinas.
ResponEliminaUn abrazo