No sé si aquesta temporada heu tingut ja oportunitat de tastar-los, per a mi aquests bolets han estat els primers d'aquesta tardor .... gràcies a l'obsequi d'un grup de bons amics que es van presentar a casa amb un cistellet ple amb totes les aromes del bosc en forma de rovellons, camagrocs, trompetes de la mort, rossinyols, ceps ... que, després de pasar per la cuina i col locar-los novament en uns nous cistellets de cruixent pasta brisa, amb un fons de melosa salsa beixamel, van resultar, a taula, un mos extraordinari ...
No voldria deixar passar l'amable invitació per participar en el "1 er Concurso de Tapas, Pinchos y Montaditos" que l'Elena a través a través del seu bloc "Elena en su salsa" organitza conjuntament amb els seus patrocinadors: "Més del Passeig" i "Pastissos de Barcelona "..... i aquesta és la meva aportació. Animeu-vos !!... teniu temps fins el proper 21 de novembre ....
P.D. La revista "Cuina" proposa un concurs mensual de cuina i fotografia. La idea és la d'elaborar una recepta a partir d'un ingredient proposat i adjuntar-hi una imatge que pogués il·lustrar una portada real de la revista .... bé, doncs aquest mes d'ocubre, i amb els bolets com a ingredient protagonista, m'han escollit amb aquesta proposta i aquesta foto, com el guanyador del mes ... : -)))
Ja tinc ganes de veure publicada foto i recepta a la revista ....
No voldria deixar passar l'amable invitació per participar en el "1 er Concurso de Tapas, Pinchos y Montaditos" que l'Elena a través a través del seu bloc "Elena en su salsa" organitza conjuntament amb els seus patrocinadors: "Més del Passeig" i "Pastissos de Barcelona "..... i aquesta és la meva aportació. Animeu-vos !!... teniu temps fins el proper 21 de novembre ....
P.D. La revista "Cuina" proposa un concurs mensual de cuina i fotografia. La idea és la d'elaborar una recepta a partir d'un ingredient proposat i adjuntar-hi una imatge que pogués il·lustrar una portada real de la revista .... bé, doncs aquest mes d'ocubre, i amb els bolets com a ingredient protagonista, m'han escollit amb aquesta proposta i aquesta foto, com el guanyador del mes ... : -)))
Ja tinc ganes de veure publicada foto i recepta a la revista ....
Font : B comme Bon
Despatxeu (per unes 9 cassoletes):
-1 làmina de pasta brisa congelada
-400 g. de bolets variats
-1 ceba
-Cibulet
-Llavors de sèsam torrades
-30 g de mantega
-30g de farina,
-1 / 2 litre de llet,
-Sal, nou moscada i pebre
Preparació
1.- Descongeleu la làmina de pasta brisa, retalleu rodones amb el diàmetre adequat per folrar els motlles de les vostres cassoletes, i enforneu-les en sec seguint les indicacions del fabricant. (Amb els retalls sobrants podeu fer les fulles de decoració i enfornar-ho conjuntament).
2.-Netegeu amb cura els bolets. Talleu-los a bocins. Talleu la ceba i fregiu-la en una paella amb una mica oli d'oliva, afegiu-hi els bolets i salteu-los, tenint cura de no cuinar-los en excés.
3.-Prepareu la salsa beixamel. En una paella barrejeu la farina amb la mantega i deixeu-ho daurar uns instants, afegiu-hi a poc a poc la llet sense deixar de remenar fins que la salsa estigui espessa. Condimenteu-ho amb sal, pebre i nou moscada al vostre gust.
Muntatge
Poseu en el fons de les cassoletes una cullerada de salsa beixamel, i ompliu-les amb la barreja de bolets. Empolsineu-ho amb el cibulet picat, una mica de llavors de sèsam i...... gaudiu-ho de gust.
Per a mi, veure un cistell amb bolets ja és veure el cel i he tingut la sort de tastar-los en abundància ;-)
ResponEliminaM’agrada el que has fet amb ells, penso copiar-ho
Petons
Ay, madre mía, qué cositas más buenas... La presentación es una maravilla y así s ecomen más fácilmente.
ResponEliminaUn besote
M'agraden aquestes cassoletes! són de mossegada! si en troba aquest cap de setmana, igual les faig!
ResponEliminabona setmana
Nosaltres aquest any de moment tenim exit quan anem a buscar bolets... sobre tot de camagrocs.
ResponEliminaAra mateix ja voldria jo una cassoleta d'aquestes per dinar...nyam, nyam
Una salutació
De cistell a cistell i cap a taula! Je je je...
ResponEliminaQuina sort tenir aquests amics que et facin regals tan suculents :)
T'han quedat unes cassoletes delcioses, segur que guanyes el concurs!
Sigues haciendo unas maravillas, que son para hacerte la ola.
ResponEliminaUn beso Alfons
Bolets,mmmmmmmm...
ResponEliminaThis looks so good.
Quina pinta, Alfons...quina pinta!!
ResponEliminaMolta sort al concurs! has vist el primer premi, jo quan el vaig veure, vaig pensar en tu, q faries meravelles amb el kit de l'Adrià...
Petons,
Bueno la presentació ho diu tot, eh!
ResponEliminaMuas!
Preciosas las tartitas, me llevaré la receta para prepararla con los hongos que aquí encuentro.
ResponEliminaUn beso.
Esos bocaditos son un hechizo que buenos tienen que estar.
ResponEliminaSaludos
Que buena pinta!!...que lujo de bocadito!!....me pones setas y corro a comer....por suerte aca tengo variedad y no me persiguen....jijiji....suerte en el concurso....pero para mi .....esta receta ya gano!!....Abrazotes, Marcela
ResponEliminaMira que antes a mi no me gustaban las setas... lo que me estaba perdiendo. Tus canapés toda una delicia de temporada.
ResponEliminaBesos.
a mi m'encanten les cassoletes amb bolets, sols o a vegades acompanyats amb gambetes o altres ingredients, però aquests cistellets que els has fet són una forma extraordinària de presentar-los i menjar-los.
ResponEliminaUna presentación genial y el resultado se ve a la vista.
ResponEliminaSaludos
El bloc B comme bon ens té encisats del tot! Tu has fet una adaptació boníssima, genial, colorida i autèntica, tot el que surt de la teva cuina és fabulós, com tu, segur!
ResponEliminaQuines cassoletes més bones, quin reguitzell de receptes de bolets que es veuen per aquest món dels blocs... Cuina de temporada!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Quines cassoletes tan guapes!! Que bons que són els bolets, lliguen amb tot!!
ResponEliminaYa me encantan las setas y así presentadas atraen todavía más. La verdad es que tus bocaditos son siempre de agradecer y están llenos de imaginación. un saludo.
ResponEliminaLes cassoletes són boniques de debò i el que hi has posat a dins, encara són millor! (m'ha sortit un rodolí sense pensar)
ResponEliminaChe que bo! només conec els rovellons i el diumenge menjarem els primers. Només trobarem 4 enguany no n'hi ha massa... Enhorbaona per la fantástica presentació.
ResponEliminaAlfons, quina bona idea!! com sempre,m'has deixat bocabadada ;).
ResponEliminaPrenc nota i et desitjo molta sort.
Una abraçada.
Elena.
Sort al concurs.
ResponEliminaEs una idea excelent presentar-los de aquesta manera, també es una sort tenir amics que agafin bolets.
Petons.
No deixaràs de sorprendren's mai... a cada entrada una recepta-espectacle de color, forma, combinació...Unes tartaletes increïbles!Una abraçada Alfons.
ResponEliminaqué maravilla Alfonso, se me hace la boca agua solo de ver las fotografías ;)
ResponEliminaSalu2, Paula
http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
he arribat al teu blog per casuaitat i m'he quedat enamorada de les coses que tens.
ResponEliminaM'ho miraré més en calma però amb el teu permís em quedo a la teva cuina
Petons
Unes cassoletes boníssimes, les faré segur...
ResponEliminaPetons
Una presentació espectacular i la recepta tota una exquisidesa. Sempre amb aquest nivell que ens tens acostumats.
ResponEliminaPetonets
Aquestes cassoletes son de mossegada, farcidetes de bolets boníssimes, i a la taula precioses, una altre que queda anotada,
ResponEliminaUna abraçada
Uffff.... quines cassoletes Déu meu! això és super temptador! t'han quedat espectaculars!! m'encanten! petonets
ResponEliminaTenen una pinta brutal!!!! Avui coincidim en format i m'ha fet gràcia! jeje
ResponEliminaSalutacions!
Bestiales...me gustan,me gustan y me gustan!!!
ResponEliminaQue más se te puede decir ya,s es que no acabas de dejar con la boca abierte a punto para el mordisco?.
Eres un maestro ;)
Por cierto,¿Vendrás a la quedada que organiza Sonia,nuestra "Exquisita"?...sería buenísimo que estuvieras.
Maravilloso! Una receta muy otoñal.
ResponEliminaUn fuerte abrazo
Que monada de capacitas de setas, me encanta la presentación! suerte en el concurso ;) Buen fin de semana
ResponEliminaQue macas i que bones ten quedat.
ResponEliminaBon cap de semana
Que cestitas tan deliciosas y bonitas.
ResponEliminaUauuuu ke maravilla de cestitas, tienen ke estar deliciosa en un bocado consigues una mezcla espectacular de sabores!!!
ResponEliminaTe he conocido por el concurso de Elena en su salsa, si no te importa te voy a seguir para no perderme ninguna receta más,lo poco ke he visto me parece muy pero ke muy interesante, me kedo por akí un ratito!!!
Besossss y mucha suerte!!!
Un aspecte espectacular!
ResponElimina