18/10/10

CASSOLETES DE BOLETS


No sé si aquesta temporada heu tingut ja oportunitat de tastar-los, per a mi aquests bolets han estat els primers d'aquesta tardor .... gràcies a l'obsequi d'un grup de bons amics que es van presentar a casa amb un cistellet ple amb totes les aromes del bosc en forma de rovellons, camagrocs, trompetes de la mort, rossinyols, ceps ... que, després de pasar per la cuina i col locar-los novament en uns nous cistellets de cruixent pasta brisa, amb un fons de melosa salsa beixamel, van resultar, a taula, un mos extraordinari ...

No voldria deixar passar l'amable invitació per participar en el "1 er Concurso de Tapas, Pinchos y Montaditos" que l'Elena a través a través del seu bloc "Elena en su salsa" organitza conjuntament amb els seus patrocinadors: "Més del Passeig" i "Pastissos de Barcelona "..... i aquesta és la meva aportació. Animeu-vos !!... teniu temps fins el proper 21 de novembre ....

P.D.  La revista "Cuina" proposa un concurs mensual de cuina i fotografia. La idea és la d'elaborar una recepta a partir d'un ingredient proposat i adjuntar-hi una imatge que pogués il·lustrar una portada real de la revista .... bé, doncs aquest mes d'ocubre, i amb els bolets com a ingredient protagonista, m'han escollit amb aquesta proposta i aquesta foto, com el guanyador del mes ... : -)))
Ja tinc ganes de veure publicada foto i recepta a la revista ....




Font : B comme Bon




Despatxeu (per unes 9 cassoletes):

-1 làmina de pasta brisa congelada
-400 g. de bolets variats
-1 ceba
-Cibulet
-Llavors de sèsam torrades
-30 g de mantega
-30g de farina,
-1 / 2 litre de llet,
-Sal, nou moscada i pebre

Preparació

1.- Descongeleu la làmina de pasta brisa, retalleu rodones amb el diàmetre adequat per folrar els motlles de les vostres cassoletes, i enforneu-les en sec seguint les indicacions del fabricant. (Amb els retalls sobrants podeu fer les fulles de decoració i enfornar-ho conjuntament).

2.-Netegeu amb cura els bolets. Talleu-los a bocins. Talleu la ceba i fregiu-la en una paella amb una mica oli d'oliva, afegiu-hi els bolets i salteu-los, tenint cura de no cuinar-los en excés.

3.-Prepareu la salsa beixamel. En una paella barrejeu la farina amb la mantega i deixeu-ho daurar uns instants, afegiu-hi a poc a poc la llet sense deixar de remenar fins que la salsa estigui espessa. Condimenteu-ho amb sal, pebre i nou moscada al vostre gust.

Muntatge

Poseu en el fons de les cassoletes una cullerada de salsa beixamel, i ompliu-les amb la barreja de bolets. Empolsineu-ho amb el cibulet picat, una mica de llavors de sèsam i...... gaudiu-ho de gust.



38 comentaris:

  1. Per a mi, veure un cistell amb bolets ja és veure el cel i he tingut la sort de tastar-los en abundància ;-)
    M’agrada el que has fet amb ells, penso copiar-ho

    Petons

    ResponElimina
  2. Ay, madre mía, qué cositas más buenas... La presentación es una maravilla y así s ecomen más fácilmente.
    Un besote

    ResponElimina
  3. M'agraden aquestes cassoletes! són de mossegada! si en troba aquest cap de setmana, igual les faig!
    bona setmana

    ResponElimina
  4. Nosaltres aquest any de moment tenim exit quan anem a buscar bolets... sobre tot de camagrocs.


    Ara mateix ja voldria jo una cassoleta d'aquestes per dinar...nyam, nyam

    Una salutació

    ResponElimina
  5. De cistell a cistell i cap a taula! Je je je...
    Quina sort tenir aquests amics que et facin regals tan suculents :)
    T'han quedat unes cassoletes delcioses, segur que guanyes el concurs!

    ResponElimina
  6. Sigues haciendo unas maravillas, que son para hacerte la ola.
    Un beso Alfons

    ResponElimina
  7. Bolets,mmmmmmmm...
    This looks so good.

    ResponElimina
  8. Quina pinta, Alfons...quina pinta!!

    Molta sort al concurs! has vist el primer premi, jo quan el vaig veure, vaig pensar en tu, q faries meravelles amb el kit de l'Adrià...

    Petons,

    ResponElimina
  9. Bueno la presentació ho diu tot, eh!

    Muas!

    ResponElimina
  10. Preciosas las tartitas, me llevaré la receta para prepararla con los hongos que aquí encuentro.
    Un beso.

    ResponElimina
  11. Esos bocaditos son un hechizo que buenos tienen que estar.
    Saludos

    ResponElimina
  12. Que buena pinta!!...que lujo de bocadito!!....me pones setas y corro a comer....por suerte aca tengo variedad y no me persiguen....jijiji....suerte en el concurso....pero para mi .....esta receta ya gano!!....Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  13. Mira que antes a mi no me gustaban las setas... lo que me estaba perdiendo. Tus canapés toda una delicia de temporada.

    Besos.

    ResponElimina
  14. a mi m'encanten les cassoletes amb bolets, sols o a vegades acompanyats amb gambetes o altres ingredients, però aquests cistellets que els has fet són una forma extraordinària de presentar-los i menjar-los.

    ResponElimina
  15. Una presentación genial y el resultado se ve a la vista.

    Saludos

    ResponElimina
  16. El bloc B comme bon ens té encisats del tot! Tu has fet una adaptació boníssima, genial, colorida i autèntica, tot el que surt de la teva cuina és fabulós, com tu, segur!

    ResponElimina
  17. Quines cassoletes més bones, quin reguitzell de receptes de bolets que es veuen per aquest món dels blocs... Cuina de temporada!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  18. Quines cassoletes tan guapes!! Que bons que són els bolets, lliguen amb tot!!

    ResponElimina
  19. Ya me encantan las setas y así presentadas atraen todavía más. La verdad es que tus bocaditos son siempre de agradecer y están llenos de imaginación. un saludo.

    ResponElimina
  20. Les cassoletes són boniques de debò i el que hi has posat a dins, encara són millor! (m'ha sortit un rodolí sense pensar)

    ResponElimina
  21. Che que bo! només conec els rovellons i el diumenge menjarem els primers. Només trobarem 4 enguany no n'hi ha massa... Enhorbaona per la fantástica presentació.

    ResponElimina
  22. Alfons, quina bona idea!! com sempre,m'has deixat bocabadada ;).

    Prenc nota i et desitjo molta sort.

    Una abraçada.

    Elena.

    ResponElimina
  23. Sort al concurs.
    Es una idea excelent presentar-los de aquesta manera, també es una sort tenir amics que agafin bolets.
    Petons.

    ResponElimina
  24. No deixaràs de sorprendren's mai... a cada entrada una recepta-espectacle de color, forma, combinació...Unes tartaletes increïbles!Una abraçada Alfons.

    ResponElimina
  25. qué maravilla Alfonso, se me hace la boca agua solo de ver las fotografías ;)

    Salu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net

    ResponElimina
  26. he arribat al teu blog per casuaitat i m'he quedat enamorada de les coses que tens.
    M'ho miraré més en calma però amb el teu permís em quedo a la teva cuina

    Petons

    ResponElimina
  27. Unes cassoletes boníssimes, les faré segur...

    Petons

    ResponElimina
  28. Una presentació espectacular i la recepta tota una exquisidesa. Sempre amb aquest nivell que ens tens acostumats.
    Petonets

    ResponElimina
  29. Aquestes cassoletes son de mossegada, farcidetes de bolets boníssimes, i a la taula precioses, una altre que queda anotada,
    Una abraçada

    ResponElimina
  30. Uffff.... quines cassoletes Déu meu! això és super temptador! t'han quedat espectaculars!! m'encanten! petonets

    ResponElimina
  31. Tenen una pinta brutal!!!! Avui coincidim en format i m'ha fet gràcia! jeje
    Salutacions!

    ResponElimina
  32. Bestiales...me gustan,me gustan y me gustan!!!
    Que más se te puede decir ya,s es que no acabas de dejar con la boca abierte a punto para el mordisco?.
    Eres un maestro ;)

    Por cierto,¿Vendrás a la quedada que organiza Sonia,nuestra "Exquisita"?...sería buenísimo que estuvieras.

    ResponElimina
  33. Maravilloso! Una receta muy otoñal.

    Un fuerte abrazo

    ResponElimina
  34. Que monada de capacitas de setas, me encanta la presentación! suerte en el concurso ;) Buen fin de semana

    ResponElimina
  35. Que macas i que bones ten quedat.
    Bon cap de semana

    ResponElimina
  36. Uauuuu ke maravilla de cestitas, tienen ke estar deliciosa en un bocado consigues una mezcla espectacular de sabores!!!
    Te he conocido por el concurso de Elena en su salsa, si no te importa te voy a seguir para no perderme ninguna receta más,lo poco ke he visto me parece muy pero ke muy interesante, me kedo por akí un ratito!!!

    Besossss y mucha suerte!!!

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails