7/10/10

CREMA DE CARBASSA AMB TORTELLINI DE FORMATGE FRESC


Aquesta és una recepta que el cuiner David Lienas va publicar, ja fa un temps, a la revista Descobrir Cuina. És una original i saborosa manera de guarnir una “simple” crema de carbassa i convertir-la en tot un plat de festa, ...... que servida aixi, en petit format, es reconverteix un divertit xarrup perfecte per uns entrants lleugers o per un pica pica informal a l'aire lliure,.... ideal per a gaudir-ho en un d’aquests magnífics matins assolellats de tardor...







Despatxeu

  • 1 Kg de carbassa
  • 100 gr de ceba
  • 100 gr de mantega
  • Brou vegetal.
  • Oli de girasol.
  • 1 Tortellini de formatge fresc per gotet
  • 1/2 l. de vi de Porto negre
  • 1 culleradeta de sucre
  • 1 canonet de canyella
  • La pell d’una taronja
  • La pell d’una llimona
  • Llavors de sèsam
  • Pebre negra
  • Nou moscada


Preparació

1.- En una olla, amb un bon raig d’oli i la mantega, ofegueu la ceba i després afegiu-hi la carbassa tallada a daus. Deixeu-ho coure a foc lent durant una estona. Cobrir-ho amb el brou i deixeu-ho fer fins que sigui tot ben cuit. Tritureu-ho i afegiu-hi sal, pebre i una mica de nou moscada. Reserveu-ho. -Si voleu podeu afegir-hi un raig de crema de llet.-

2.- Mentrestant, poseu el vi de Porto, la canyella, la pell de la llimona i de la taronja i el sucre en un cassó i deixeu-ho reduir. Retireu les pells i la branca de canyella i reserveu-ho.

3.- Poseu els tortellinis a bullir en un cassó amb aigua i sal. Un cop fets escorreu-los.


Muntatge

Punxeu amb una broqueta cada tortellini i el poseu en el gotet. Aboqueu-hi la crema de carbassa per sobre, decoreu-ho amb una mica de reducció del Porto, unes llavors de sèsam i...... gaudiu-ho de gust.

31 comentaris:

  1. Que riquisimos estos vasitos, no dejas de sorprenderme con tus presentaciones,
    Besos

    ResponElimina
  2. Aquests gotets són una cucada i assaborir-los deu ser un gran plaer, els provaré a casa aviat... aquest cap de setmana potser?

    ResponElimina
  3. oh! una altra meravella!! jo sempre faig la crema de carbassa a "lo bruto" (tot bullidet, raig de crema de llet i andando!), però aquesta proposta estic segura que ha de ser una delícia!
    Me l'apunto!!

    ResponElimina
  4. La pasta amb la carbassa lliguem molt i molt bé!,Jo he provat els famosos "cuore di succa" que és pasta en forma de cor, farcida de carbassa i són fantàstics, així que m'imagino el gust d'aquest plat que de ben segur el supera i ja em veig asseguda a la teva taula amb el tovalló penjat al coll i la cullera a punt!Una abraçada! (ja has rebut la carta de Bonpreu per recollir el llibre?)

    ResponElimina
  5. La crema de carbassa sola ja m'agada, així que presntada d'aquesta manera i acompanyada del tortellini, em sembla una proposta deliciosa. La reducció i el sèsam li ha de donar molt bon gust.

    ResponElimina
  6. Excelente!!.....este fin de semana es para nosotros Accion de Gracias (Thanksgiving en Canada)....y todo se come con calabazas....esta la hago!!....con tu permiso claro esta....y despues te aviso cuando la coloque en mi rinconcito!!.....me ha encantado!!......Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  7. Mmmmmmmmmmm ha sido ver la foto y quererlo. Que pinta!!!

    Besos.

    ResponElimina
  8. Hi Alfons!
    What a beatiful recipe.
    This looks delicious!

    ResponElimina
  9. Como siempre una receta que no me deja indiferente. Me encanta el formato pequeño y esa reducción debe estar deliciosa.
    Besos.

    ResponElimina
  10. Mare meva, quina combinacio mes bona...me l'emporto!

    ResponElimina
  11. la crema de carbassa és boníssima, amb els tortellinis i el toc del porto, ha d'estar genial.

    ResponElimina
  12. La calabaza en una verdura que me encanta. Tienes razón, el entrante queda así de lujo.

    ResponElimina
  13. Me parece un vasito delicioso. la crema de calabaza y el queso fresco se llevan de maravilla, si además se mete dentro de un ravioli ya es la perfección!!. como siempre publicas cosas que se salen de lo normal que es lo que me encanta de tu blog. Un saludo.

    ResponElimina
  14. Perdón quise decir tortellini....aunque para el caso es lo mismo. Adéu!!.

    ResponElimina
  15. Hola! quina idea tan ideal i suggerent de presentar una crema!! sens dubte l'estrella de la taula!! t'ha quedat fantàstic! em quedo per aquí! Molts petons!

    ResponElimina
  16. M' agrada veure les teves receptes perque sempre consegueixes sorprendrem, per ingredients i per presentació com avui.
    Petons.

    ResponElimina
  17. Una presentació perfecte per un plat deliciós..petonets

    ResponElimina
  18. Tens tota la raó, la presentació fa que un platet del dia a dia el poguem convertir en un exquisit plat de luxe. Fantàstica la combinació i la presentació i les fotos i .....

    ResponElimina
  19. Hola Alfons, guapo,
    Un xupito deluxe! M'encanta la combinació ;) La presentació de concurs! Els faré per sorprendre els meus convidats :)
    Petons i feliç cap de setmana,
    Marina

    ResponElimina
  20. Una presentació boníssima i exquisida com totes les teves, queda anotada
    Una abraçada

    ResponElimina
  21. Ya sabes que me encantan tus presentaciones, y esta no podía ser menos, en vasito una crema ideal de calabaza con el queso del tortellini, ummmmm !!!!! que propuesta tan fantástica!!!! un abrazo!

    ResponElimina
  22. Realment l'has convertit en un plat de festa major.
    Petonets i bon cap de setmana

    ResponElimina
  23. Aquesta crema amb tortellini és d'infart. Mirant la fotografia gairebé pots ensumar. Una pregunta, es podria praparar utilitzant només oli d'oliva i res de mantega?

    ResponElimina
  24. UY,uy uy soberbia esta crema Alfons y con ese tortelini,en casa me hacen la ooolaaaa.....la crema se las hago este fin de semana,tengo unas calabazas de lujo.Tremendón plato de otoño,me parece una delicatessen hecha crema.

    Buen fín de semana amigo!!

    ResponElimina
  25. Alfons,
    Tens tota la raó, és un autèntic plat de festa, i de la grossa!.
    Una abraçada

    ResponElimina
  26. Fas sempre unes presentacions tan originals! Ets el rei dels gotets!

    ResponElimina
  27. La crema de carabassa m'agrada molt i amb traje de festa encara més.
    Un abraç

    ResponElimina
  28. Que bo! Estic buscant receptes amb gotets i he pensat anem a visitar l'Alfons, i a la primera... taxaaaant!!! Gràcies per tenir aquestes idees genials i compartir-les!

    Una abraçada!!!

    ResponElimina
  29. Hola Alfons,acabo de arribar al teu blog desde el blog de na Marcela,i la veritat he quedat encantada amb aquesta recepta i amb el blog,aquí en quedo com a seguidora i si vols quedàs convidat a pasar per la meva cuina,ara en quedo un altre estona apuntant les teves receptes,encantada i una abraçada.

    ResponElimina
  30. La preparé y un éxito rotundo estaba riquísima nos gustó a todos quedó superfina y gustó mucho el ravioli y el toque de sésamo es ideal.
    Muchas gracias por las recetas tan buenas que nos pones.
    Saludos

    ResponElimina
  31. Alfons la puse en el blog te vuelvo a dar las gracias pues la receta es de escándalo.
    Besos

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails