2/11/10

CULLERA DE BACALLÀ FUMAT, CEBA TENDRA I TARONJA

Després d'aquests dies de Tots Sants/Halloween i d'aquest aiguabarreig de tradicions locals i foranes, no puc més que felicitar-me per la que per a molts Vilafranquins és ja una nova tradició d’aquest dia : la diada de la colla verda, o el que és el mateix, el presagi d’una nova gran diada castellera a la Plaça de la Vila..... panellets, castanyes i vi dolç per acompanyar castells, torres i pilars en una jornada, que com la de ahir ha esdevingut una de las més grans en la història castellera, i en la que la “ Bèstia dels Castells” és ja una mica més verda i una mica menys indomable.... Felicitats, Verds!!

.... i per combinar amb moniatos, castanyes, pinyons i codonys, ....un mos de bacallà amb taronja... terroríficament bo!!!






Font : Pepe Cooks


Despatxeu:
- ½ ceba tendra- 1 taronja- Bacallà Fumat
Per a la vinagreta:
- Olives sense anxova- Vinagre de Xerès- Oli d'oliva Verge Extra- Sal


Preparació

1.- Per a al vinagreta. En un bol, barregeu-hi l’oli, el vinagre, la sal, el pebre i un rajolí de suc de taronja.
2.- Talleu la taronja en viu, i després cadascun del grills en petit bocins. Piqueu la ceba tendra i barregeu-la amb la vinagreta i la taronja. Feu tires de bacallà una mica mes estretes que l’amplada de la vostra cullera. Disposeu-hi una culleradeta del farcit al mig de la tira de bacallà i replegueu-la com si d’un paquet es tractes. Col·loqueu-la a la cullera, amaniu-ho per sobre amb una mica de la vinagreta restant ....i gaudiu-ho de gustEscuchar
Leer fonéticamente

27 comentaris:

  1. Buenas noches Alfons!!!
    es lo que digo.cuatro ingredientes y el montaje que háces,maravillosas cucharas de bacalao y la naranja le debe dar un toque delicioso.
    No he podido ver el viedeo,pero es una tradición,que me gusta muchísimo,al igual que ir a la Catedral y ver bailar Sardanas.
    Vivan las fiestas populares!!
    Nos hubiera gustado que estuvieras en la cena,nos acordamos mucho de tí.

    Besos

    ResponElimina
  2. Ummmmmmmm!
    Que macos i que bons Alfons.
    Petons.

    ResponElimina
  3. Que delicia!!....no he probado el bacalao con naranja....pero ya lo imagino delicioso.....y esas cucharitas!!!....tu eres la fuente de cucharas y vasos!!....todos hermosos!!.....deliciosa receta!!....Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  4. Bacallà amb taronja és éxit segur, com sempre una presentació de 10.
    Petonets

    ResponElimina
  5. La combinació ja l'he tastat, bonissima, pero la presentació, com sempre, impressionant!

    Petons,

    ResponElimina
  6. Quina mescla tan bona, bacallà, ceba i taronja, boníssim!
    Petons

    ResponElimina
  7. Un montaje muy origina y además tiene que estar rico.

    Saludos

    ResponElimina
  8. Quines culleretes més bones! aquesta combinació ha d'estar boníssima!

    ResponElimina
  9. Això ha d'estar molt bo!
    La presentació t'ha quedat perfecte, venen unes ganes de menjar-ne!

    ResponElimina
  10. Aquestes idees teves em van molt bé ja que la setmana que ve tinc convidats i vull fer uns quants aperitius... de moment ja tinc triats els bombons de foie i ara aquesta cullera també té molts números ;)

    ResponElimina
  11. Alfons,
    Una meravella aquestes culleretes de bacallà fumat. Però això no és cap novetat, ja estem acostumats (o mal acostumats) a que ens ofereixis aquestes delícies.

    Pel que fa als castells, FELICITATS (amb majúscules). Els verds no tenen rival ara per ara i des de fa ja uns quants anys. La de dilluns va ser una diada històrica, d'aquelles que et posen la pell de gallina. Jo també hi vaig ser el 1999, quan la colla vilafranquina va carregar per primera vegada la torre de vuit sense folre, i es que en aquella també històrica diada, els de Sants vam carregar per primera vegada el tres de vuit. A Sants, la plaça de la vila de Vilafranca sempre ens ha donat molt bon rotllo i sortosament sempre podem gaudir de diades castelleres inoblidables.
    Una abraçada

    ResponElimina
  12. Quina delicatesa més fina!.Pel que fa als castells només tinc paraules de satisfacció, jo que estic força vinculada als castellers de Sants,ja deus saber que amb Vilafranca tenim un especial "bon rotllo" i només puc afegir-me al comentari del Josep Colet.A reveure.

    ResponElimina
  13. Me impresiona la imaginación que tienes para presentar los platos Alfons.
    Haces como en el cuento de cenicienta.
    Te hago la ola, me quito el sombrero......
    Un beso

    ResponElimina
  14. El bacallà amb la taronja fan molt bona parella, ha de ser molt gustòs. Es una bona idea de cara a les festes.
    Petons.

    ResponElimina
  15. Una excelente combinación la naranja con el bacalao, me encanta la forma que le has dado a este bocado en forma de "rulo" y servido en cuchara, ideal! estos aperitivos con contrastes creo que nos abren el apetito a cualquiera! un saludo

    ResponElimina
  16. Quina passada de cullereta! M'encanta la cuina en miniatura, això m'ho apunto pel proper sopar ;)

    ResponElimina
  17. El bacalao y la naranja junto a la cebolla es una mezcla que casa muy bien. yo como no tomo cebolla, dejaría sólo dos ingredientes, pero de todas formas un bocado delicioso y bien pensado como todos los que publicas. un saludo.

    ResponElimina
  18. Esto es mio!
    Cómo me gustan estas mezclas, que maravilla de foto.
    Un beso.

    ResponElimina
  19. Com sempre que passe me quede en la boca oberta! enhorabona de nou, super bo i els de pasta de full i olives també!

    ResponElimina
  20. Mmm... quina manera més creativa de combinar els aliments, s'haurà de provar, no?

    ResponElimina
  21. Me pareix una cullera molt apetitosa y la presentació molt bona com sempre.

    ResponElimina
  22. Una proposta mes, i com sempre extraordinària
    Una abraçada

    ResponElimina
  23. Ja no ser dir-te quin m'agrada més de tots aquests aperitius! M'hauré de posar el dia de totes les teves receptes, encara que t'he de dir que no tinc masses ocasions per fer-les, ara, algun postre sempre n'estic apunt.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  24. Que sabroso y bonito!
    Bienvenido en Andalucia!

    ResponElimina
  25. Una combinació d'ingredients fantàstica!!! i tant ben presentat.... queda de luxe!!! genial Alfons!
    Molts petons

    ResponElimina
  26. Quina combinació!!!!! un aperitiu fantàstic!!
    El bacallà fumat el vaig tastar fa poc i em va agradar moltíssim!
    Petonets

    ResponElimina
  27. Ho vaig fer el dissabte al vespre i va ser un èxit brutal.
    I jo que flipo amb els teus gotets, on els compres??? m'encanten els gotets i les receptes!!! espero fer-ne moltes més!!!!

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails