21/3/11

CALÇOTS AMB CASACA


Tot i que tradicionalment calçots i calçotades estan lligades a Valls i a la comarca de l'Alt Camp, jo, que soc del Penedès, recordo fer calçotades entre vinyes i ceps des que la meva memòria en té record .... i he de dir-vos que, de bons que son, rar és el cop en que "s'ataca" a carxofes, costelles i botifarres a la brasa, quedant encara algun manat de calçots ja cuits ... així és que la recepta d'avui té molt d'encant ... i és que a la calçotada d'aquest cap de setmana, arribant a les postres, algú va descobrir casualment un paquet de paper de diari "covant" un grapat de calçots cuits, que entre els més de 300 que varem coure a les flames d'unes bones vergues, van quedar inexplicablement "oblidats ".... així és que revestits amb aquesta flamant "casaca", varen resultar, a l'endemà, una saborosa forma de donar a aquests magnífics calçots una segona oportunitat a taula ...

Amb aquesta recepta voldria participar en el concurs proposat per Chef Pimienta Rosa d'aquest mes de març...








Despatxeu

-Calçots cuits
-Ou
-Farina
-Sal
-Salsa de xató


Preparació

1.- Netejeu els calçots i reserveu-ne només la part blanca més tendra. Feu una pasta amb la farina, una mica d'aigua,una punta de sal i l`ou. Passeu-los per la pasta i fregiu-los en oli calent i abundant.

2 .- Per a la salsa de xató. Seguiu el mateix procediment que per la salsa de la xatonada

Muntatge

Serviu els calçots amb casaca acompanyats d'una mica de salsa i....gaudiu-ho de gust

35 comentaris:

  1. Muy buena idea de recomvertir unos calçots quemados y olvidados en unos CALÇOTS AMB CASACA con esa casaca crujiente demasiado para el cuerpo.de vici
    una abraçada
    miquel

    ResponElimina
  2. Ummmm, m'encanten, jo també els faig amb tempura i són boníssims.
    Petonets

    ResponElimina
  3. No sabes las ganas que tengo de comer calcots.....los he visto en la television, en reportajes de viaje, en blogs.....y ahora tu lo describes y muestras.....que delicia!!.....Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  4. Ohhh quins calçots!!! tenen un aspecte cruixent i deliciós!!
    Molts petons i gràcies per la teva vivita a Film & Food!

    ResponElimina
  5. Mmmmmm... m'encanten els calçots de totes les maneres possibles, i així t'han quedat fantàstics!

    ResponElimina
  6. Em sembla una recepta d'aprofitament sensacional, potser fins i tot millor que els calçots del primer cop, je je je...

    ResponElimina
  7. Boníssims!! però com bé dius és difícil que en sobrin si no és per oblit!!

    ResponElimina
  8. No podia ser que es fes malbé un paquet de calçots!. Els has vestit d'una forma molt elegant i molt ben acompanyats de la salsa corresponent!

    ResponElimina
  9. Jo alguna vegada que els he fet arrebossadets els escaldo una miqueta abans, m'agrada aquesta manera d'aprofitar els que sempre sobren quan fas una calçotada!!!

    Jo, que sóc de la comarca veïna del sud, el Baix Camp, també recordo calçotades des de sempre, abans de posar-se de moda i de fer-se'n als restaurants.

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  10. Qué ricos!!. me he acordado de lo tanto que disfruté en Valls comiéndolos y lo deliciosos que estaban con la salsa. Creo que así rebozados tienen que estar buenísimos y quedan muy bien presentados sin ensuciar tanto en la mesa. Besos.

    ResponElimina
  11. Menos mal que habían quedado olvidados, o no hubieses podido hacer ésta espléndida receta.

    Vaya presentación más chula!!

    Mucha suerte en el concurso.

    un beso

    ResponElimina
  12. Una manera ben diferent de menjar calçots: diumenge que ve, que tenim calçotada familiar, en deixaré uns quants d'oblidats sense voler...

    ResponElimina
  13. Con esa casaca los vestistes de lujo.

    Muas!

    ResponElimina
  14. bueno, aquí en Aragón en la franja también se comen muchos calçots, yo hasta hace quince días no los había probado y me encantaron con la salsa romesco. Tu segunda oportunidad también está deliciosa ;)

    Salu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
    http://galletilandia.blogspot.com

    ResponElimina
  15. Ya es raro que sobren, pero así también están muy buenos. El año pasado hice unos cuantos en tempura.
    Besos.

    ResponElimina
  16. ¡Qué buena pinta! Me gustaría probarlos... pero no sé si aquí en Canarias se pueden encontrar. Investigaré...

    Besos
    Nieves.

    ResponElimina
  17. a mi gairebé m'agraden més arrebossats... els he menjat amb diversos vestits, com el japonès (tempura), però aquest vestit de soldat em sembla ue se li escau molt!

    ResponElimina
  18. Tot i que m'agrada menjar els calçots a la manera tradicional, aquests amb camisa han de ser també bonissims.

    petons

    Ara

    ResponElimina
  19. Quina pintassa aquests calçots. Puc imaginar-me el sabor, i m'encanta! Les verduretes arrebossades són la meva perdició. M'apunto aquests calçots!
    Petonts!

    ResponElimina
  20. Quin bona idea per aprofitar els calçots!

    ResponElimina
  21. Me encantan los calçots! Para mi es como un manjar. Que pena que duren tan poco! Como vivo en un piso nosotros casi siempre los comemos al horno o en tempura, no es lo mismo que hechos a la manera tradicional pero tb están muy ricos!

    Besis!

    ResponElimina
  22. Los probé hace poco en Barcelona los calçots en tempura y me gustaron casi mas que los tradicionales.
    Saludos

    ResponElimina
  23. que buenos se ven asi, estoy deseando subir a ver a mi prima a barcelona para probarlos. besos

    ResponElimina
  24. Es ben cert que difícilment en sobren, però sempre sen poden coure uns quants més per fer aquesta bona recepta, això si, si ningú els troba abans , jejejeje
    Una abraçada

    ResponElimina
  25. Ummm... a casa els calçots els volen a la brasa, pero clar no sempre tenim l'oportunitat de menjar-ne, aixi arrebossats a casa si que els voldren... i jo ja tinc l'excusa per menjar.ne la salsa...
    una abraçada

    ResponElimina
  26. Una manera de tomar los calçots bien rica!!!! En casa no hay año que no hagamos una buena calçotada!!!! Buen fin de semana, besos

    ResponElimina
  27. Me apetece muchísimo este plato y es que nos tientas con cualquier receta :D

    Besos y feliz fin de semana.

    ResponElimina
  28. Quan em sobren calçots sempre els faig arrebosats, són molt bons!

    ResponElimina
  29. Alça, Alfons! No hay mal que por bien no venga, jeje! És un mos deliciós, no ho dubto!! :))

    Apuntem la recepta! ;)
    Petonets i feliç setmana,
    Marina

    ResponElimina
  30. Cómo me gustaría disfrutar de tus calçots! Tendré que resignarme a probar tu receta con puerros, que es lo más parecido. Un abrazo.

    ResponElimina
  31. Hola Alfons em dic Sílvia de Chez Sílvia i no et tenía control-lat, he arribat a tu per casualitat i penso que tens un blog fantàstic i que m´he perdut coses molt bones, axí que amb el teu permís vaig fer un ullada i em quedo.Salutacions!

    ResponElimina
  32. Quina recepta tan senzilla, però bona alhora. El més complicat que hi ha, i de tros, és aconseguir que sobrin calçots!

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails