25/7/11

GASPATXO DE CIRERES AMB GUACAMOLE I GAMBES



Tot i que aquest estiu està sent pel que fa a temperatures una mica "light", a casa, les sopes fredes ja han fet la seva aparició, i el gaspaxto, com no, té un lloc preferent a la nevera.... sempre a punt per a qualsevol ocasió .. . però si el gaspatxo més tradicional no us fa prou el pes, o si necessiteu una proposta una mica més atrevida per a una jornada més festiva, us proposo aquest "Gaspatxo de tomàquet picant amb gelat d'all" o un "Granissat de gaspatxo i cireres" o un "Gotet de gaspatxo de poma i cogombre amb panacotta de iogurt" o, com no, aquest "Gaspatxo de cireres amb guacamole i gambes" a l'estil d'en Nando Jubany d'avui, que m'agradaria afegir, d'acord amb les "Memòries d'una cuinera", a la que sens dubte serà la recopilació de gaspatxos, salmorejos i d'altres sopes fredes més saborosa d'aquests mes







Despatxeu: 

-Un parell de gambes per cap
Per a la decoració final
-1 ou dur
-Cibulet fresc
-Uns daus de tomàquet
-Uns daus de cireres
Per al gaspatxo de cireres
-500g de tomàquet cor de bou madur
-250g de cireres despinyolades
-Unes fulles d’alfàbrega
-Sal
-Pebre negre
-Vinagre de módena
-Oli d’oliva
Per al guacamole
-1alvocat
-Oli d’oliva
-Un tomàquet
-Suc de llimona
-Sal i pebre



Preparació



1.- Peleu les gambes, i salteu-les en una paella amb unes gotes d’oli i un pessic de sal. Reserveu-ho. A la mateixa paella amb un raig d’oli i un pessic de sal, poseu-hi les cloves i els caps i salteu-los lleugerament fins que deixin anar el seu suc. Recupereu l’oli i reserveu-ho per a la decoració final.


2.-Per al guacamole. Peleu i netegeu de llavors el tomàquet, Ratlleu-ne la resta i reserveu-ho. Obriu l'alvocat per la meitat. Traieu l'os i retireu la polpa amb l’ajut d’una cullera. En un bol, tritureu la polpa de l’alvocat i el tomàquet ratllat, amb un rajolí de suc de llimona, una punta de sal, de pebre i bon raig d’oli d’oliva. Reserveu-ho


3.-Per al gaspatxo. Tritureu els tomàquets i les cireres amb uns fulles d’alfàbrega, una mica d’aigua, sal i pebre al gust, i un raig d’oli d’oliva. Reserveu-ho

Muntatge



Disposeu en el fons dels gotets, una bona cullerada de guacamole, les dues cues de gambes, amb una mica d’ou dur ratllat, alguns bocins de tomàquet, i de cireres, un polsim de cibulet tallat fi, i amaniu-ho amb l’oli de saltar les gambes. A taula, serviu el gotet amb el gaspatxo de cireres ...i gaudiu-ho de gust

25 comentaris:

  1. Veo que andamos de gazpachos!!...el que has preparado esta delicioso.....nunca le he agregado huevos duros y me ha gustado la idea.....aca tambien el tiempo se ha puesto raro....pero ayer fue dia de gazpacho......muy similar al tuyo....pero con espuma de palta y vieiras.....que hermosa presentacion en tus vasos!!.....Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  2. ostres Alfons, això no és un gaspatxo, és una obra mestra!!!!! quina recepta!!! ;P Moltíssimes gràcies per participar a Memòries d'una cuinera! petonets

    ResponElimina
  3. Com sempre, molt original. Aquest gaspatxos amb fruites estàn molt bons i amb aquesta presentació queda molt festiu.
    Petons.

    ResponElimina
  4. Òstres quina presentació més currada! M'enacaaaaaaanta!

    Petons!
    Anna

    ResponElimina
  5. Però que bo Alfons!!! Amb el teu permís m'agafa un gotet....

    ResponElimina
  6. Como siempre, una receta imprescindible.

    Besos.

    ResponElimina
  7. Alfons me gusta este version y el acompañamiento mas
    fantastico
    una abraçada
    miquel

    ResponElimina
  8. Com sempre, una versió de luxe de qualsevol recepta i una presentació 10! Una abraçada alfons.

    ResponElimina
  9. Caram Alfons! Això és n gaspatxo de categoria! Ideal per a vestir-lo de festa en un àpat d'estiu! Com sempre, ben lluït i millor presentat. Una abraçada i molt bon estiu!!

    ResponElimina
  10. Una recepta a l'alçada del Memòries... brutal! Nosaltres també l'hem fet de cireres, però ni punt de comparació amb el teu! jejeje
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  11. SI YA ES DELICIOSO EL GAZPACHO DE CEREZAS, CON LO DEL GUACAMOLE ME HA ENCANTADO!!!. CREO QUE CUANDO DUERMES SUEÑAS COMBINACIONES SORPRENDENTES PARA DELEITARNOS. UN BESO

    ResponElimina
  12. Que fuerte!!...me vas a decir de una vez,dónde te inspiras..?...Es que es maravilloso e intuyo delicioso.

    Cariños amigo :))

    ResponElimina
  13. Quina feinada!!!!!! i quina creativitat, es clar. Una combinació extraordinària i amb una presentació més que perfecte. Vaja que poses això a taula i et fan una ola, "fijo"!!!!!
    M'ha encanta la proposta. Petons

    ResponElimina
  14. Simplement genial! El gaspatxo de cireres i el de maduixa són els que més m'agraden. Però amb aquesta presentació tan elegant amb les gambes i el guacamole é la bomba!!!

    ResponElimina
  15. Fantástic, quina convinació mes encertada, m'encanta.

    petons

    ResponElimina
  16. no coneixia aquest plat del nandu, però tal com ens el presentes és espectacular pels dinars de festes que s'apropen.

    ResponElimina
  17. Després d'uns quants dies de no poder visitar el teu bloc he trobat tot de receptes ben curioses com aquest gaspatxo de cireres, les croquetes de sardines, el gelat, la sídria... Totes elles amb una presentació perfecte i ben originals. Felicitats, ets un crack!

    ResponElimina
  18. Sin duda una mezcla exquisita y original, me ha encantado la presentación.

    Besitos

    ResponElimina
  19. Aixo no es gazpacho qualsevol, es un plat impressionant!

    ResponElimina
  20. Caram, ja et dic jo que els amics deuen fer cua a la porta de casa teva, de luxe total!
    Em sembla que sé a qui li pot encantar, me l'emporto.
    Moltíssimes gràcies per participar al memòries.

    ResponElimina
  21. ME GUSTA TU BLOG, SIEMPRE TIENES ALGO ORIGINAL Y ME ENCANTA LO NUEVO, LA VERDAD ES QUE ME CANSO UN POCO DE LO TRADICIONAL.

    UN ABRAZO

    ResponElimina
  22. Magnifica aportació... un gazpatxo que s'ha de tastar segur.
    una abraçada Alfons

    ResponElimina
  23. Acabo de descobrir el teu blog. Quin gaspatxo més genial! Me l'apunto per sorprendre algun dia a algú!

    ResponElimina
  24. Este gazpacho es redondo no puede estar mejor acompañado me gusta toda la receta tal cual.
    Saludos

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails