8/12/09

GOTET DE CONFITURES DE CASTANYA I TARONJA AMARGA AMB POMA ACIDA I COCO

Senyoooressss i Senyors!!... Monsieurs et Madames!...procedent del mateix pot de puré de castanyes, d'on han sortit postres..., com la Panacotta de castanyes amb caramel de taronja,....o plats principals, de l'estil del Magret d'ànec a la mel amb puré de castanyes,....arriba ara, la més recent i última producció,...passin i mirin..., opinin i comentin....amb tots vostès.....i escurant els últims racons del pot de puré... esperant que sigui del seu grat ... aquests gotets de confitures de castanya i taronja amarga amb poma àcida i cocooo !!, ...un fort aplaudiment, en pro de l'optimització !!






-->


-->
Despatxeu (per uns 10 gotets)

- 1 poma àcida
- 1 rajolí de licor de poma
- 150 gr. de sucre
- 150 ml. d’aigua
- 300 gr. de puré de castanya
- 150 gr. de confitura de taronja amarga
- 300 ml. de llet de coco
- 6 fulls de gelatina
- coco ratllat
Per a les castanyes en almívar
- una dotzena de castanyes crues
- 300 gr. de sucre
- 300 ml. d’aigua


Preparació

1- Per a les castanyes en almívar. Poseu les castanyes crues en un caso al foc, cobertes amb un dit d’aigua, i feu-les bullir durant uns 15 minuts. Peleu-les. Feu un almívar amb l’aigua i el sucre i torneu a fer-les bullir, un cop ja pelades, durant uns cinc minuts més. Retireu del foc i guardeu les castanyes dins l’almívar fins l’endemà , que tornareu a fer-les bullir, amb el mateix almívar, durant cinc minuts més. Aquesta operació, afegint una mica d’aigua si fos necessària, caldrà repetir-la durant dos dies més.

2- Traieu la pell i les llavors a la poma, talleu-la en petits cubs i salteu-los en una paella amb una nou de mantega durant uns moments. Reserveu-ho

3-Feu un almívar amb uns 150 ml. d’aigua i 150 gr. de sucre, afegiu-hi dos fulls de gelatina prèviament rehidratats amb aigua freda, i els 300 gr. de puré de castanya, per tal d’obtenir una pasta fina. A continuació afegiu-hi els bocins de pomes saltades i un rajolí de licor de poma . Ompliu la base dels gotets i els reserveu en fred.

4-Un cop la capa de confitura de castanya amb poma hagi solidificat, repartiu la confitura de taronja amarga entre tots els gotets formant la segona capa i reserveu-los.

5- Escalfeu uns 50 cc de la llet de coco i desfeu-hi la resta de gelatina prèviament rehidratada amb aigua freda. Barregeu-ho amb la resta de la llet de coco i repartiu-la entre tots el gotets, formant la tercera capa. Reserveu-ho novament en fred.

Muntatge

Amb la capa de coco ja solidificada, espolseu-hi per sobre uns quants flocs de coco, passats per la paella uns minuts per tal d’enrossir-los, i coroneu-ho amb una castanya en almívar ..... i gaudiu-ho de gust !

9 comentaris:

  1. Súper original y muy buena foto!!!
    Bs!

    ResponElimina
  2. Bravoooooo!!!!!!
    Ets el rei dels gotets!! Que xules que et queden totes les receptes que fas! Ets un artista!! I aquesta boníssima com sempre!

    Una abraçada!!!!

    ResponElimina
  3. Una explosió de sabors i textures espectacular... Això sí que és aprofitar el puré de castanyes!

    ResponElimina
  4. Quina combinació mes bona, i que aprofitat que esta aquest puré de castanyes, molt bones receptes
    Un peto

    ResponElimina
  5. Quina explosió de colors i sabors fruiters, que ni la Carmen Miranda. Amb el teu permís m'agafo un gotet per assaborir-lo ben arrapapada al sofà.
    Un beset!

    ResponElimina
  6. Fantástica receta. Tengo castañas en almibar y aún estamos a tiempo de hacernos con castañas naturales, de modo que tendré en cuenta la receta. Tiene que ser una delicia.

    Un abrazo.

    ResponElimina
  7. ESPECTACULAR!!! Quin bon aprofitament del pure de castanyes!! Uns gotets de luxe!

    ResponElimina
  8. Ostres tu, quina passada, cada dia ens al·lucines més amb les teves receptes. Molts petons.

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails