Aquests dolços d'avui, són una variació dels Ma’amul, unes pastes típiques de la cuina dels països més orientals de la Mediterrànea, que els tenen en la seva cuina dolça, tant els seguidors de la Torah com els de l’Alcorà. Malgrat les variacions, acostumen a fer-se amb sèmola i mantega, generalment farcits amb nous, i són servits per acompanyar el cafè o el te.
Despatxeu (per unes 12 unitats)
Pel Farcit
-50 gr.de nous
-50 gr de sucre
-200 gr. de mató
-6-7 figues seques
Per a la massa
- 1 rovell d’ou
-25 ml de llet
-185 g de farina
-1 culleradeta de llevat químic
-30 gr de sucre de llustre
-90 gr de mantega
Per les nous garapinyades
-20 gr. de sucre
-12 mitges nous
Preparació
1-En un bol barregeu be la mantega , la farina, i el llevat . En un altre bol barregeu la llet, el rovell i el sucre . Mescleu el contingut dels dos bols fins obtenir una massa homogènia i elàstica . Emboliqueu-la amb paper film i deixeu-la 1 hora a la nevera.
2-Pel praliné de nous. Poseu una paella al foc amb el sucre fins que es caramelitzi. Retireu-ho i aboqueu-ho sobre un full de paper sulfuritzat. Un cop fred, esmicoleu-ho afegiu-hi el mató i les nous a bocins i tritureu-ho fins que quedi un pasta fina.
3- Talleu les figues seques en petits cubs i barregeu-los amb la pasta anterior. Reserveu.
4-Per a les nous garapinyades. Poseu el sucre en una paella al foc fins que es caramelitzi, aboqueu-hi les mitges nous, i retireu-ho del foc. Arrebosseu les amb el caramel, i retireu-les d’una en una a sobre d’un full de paper sulfuritzat fins que es refredin. Reserveu-les.
5-Amb la massa feu boles, una mica més grans que una pilota de ping-pong, i amb l’ajut dels dits feu-hi un clot prou gran per encabir-hi una culleradeta del farcit, ajunteu les vores fins tancar-lo.
6-Coloqueu-los en una safata, amb la part sellada cap a vall, i enforneu-los uns 25 minuts a uns 170 º.
Muntatge
Un cop freds, coroneu-los amb mitja nou garapinyada, empolsineu-los amb sucre de llustre
Esto tiene una pinta estupenda, aquí es dificil encontrar el mató, pero podemos cambiarlo por otro... son unas galletas deliciosas.
ResponEliminaBesos!
SR ALFONS!!!!SOBERBIOS::::Que ricooosssss!!!!
ResponEliminaUn gran saludo
Ha de ser boníssim, la combinació de sabors m'encnata, nous, figues i mató és un farcit deliciós.
ResponEliminaLlegint la recepta trobo a faltar el mató, suposo que s'ha d'afegir junt amb els dauets de figa, oi? ;)
Tinc unes sobres de pasta fil·lo, em sembla que la faré amb aquest farcit!
Laura, qualquier queso fresco tipo Burgos es válido y seguro que igualmente sabroso. Un abrazo
ResponEliminaRicos ricos ricos.... Sílvia. Besos
Gràcies per l'observació gemma, ja l'he corregit .... de fet era una petita prova per a valorar les dots d'observacio .. ejemm. ;-)) ! ... merci!. Una abraçada
Alfons,
ResponEliminaJa no se que dir, però cada dia fas coses més i més bones. Aquestes galetes han d'estar de puturrú de foie!!
Apa, besests.
Si quieres productos de primera en tus comidas, te recomiendo que visites http://www.orolivesur.com, te sorprenderás con su amplio catálogo.
ResponEliminaAceite de Oliva Virgen Extra Ecológicos, Productos Ibéricos, etc.
No te lo pinenses y visíta esta tienda online.