De les sis "peres al cava rosat amb taronja" de l’últim post, a taula se’n varen menjar quatre, ... en varen quedar –sobrar- dues,.... i aquestes sobres hem van com anell al dit per poder participar en el HEMC # 40 que aquest mes organitza Chuflitos, justament sobre aquest tema, les sobres... i és que partint d’aquelles peres d’ahir, han sortit aquestes postres d’avui...
P.D. Juny13
Aquesta recepta han portat cua i quina cua!! ... qui podia imaginar-se que acabaria explicant-la al mateix Ferran Adrià, dalt d'un escenari, micro en mà i amb les càmeres de TV3 filmant-ho!!! ... doncs si, i si la imaginació no té límits, aquest és un exemple de com la realiatat pot algun cop superar a la imaginació. La recepta va resultar escollida guanyadora en el "concurs de receptes amb fruita" que el mateix Ferran Adrià amb col.laboració amb "La Vanguardia" van organitzar com a part del gran espectacle, "La fàbrica del Menjar Solidari", que es va presentar aquest mes de juny a l'auditori de Barcelona. Un espectacle culinari / teatral en solidaritat amb el "Casal dels Infants" i que va reunir a l'escenari els millors cuiners del país: l'Albert Adrià, en Nandu Jubany, el Carles Gaig, la Mey Hofmann, el Chirtian Escribà, la Carme Ruscalleda, en Joan Roca i el mateix Ferran Adrià. No cal dir que compartir per uns minuts escenari amb els grans craks ha estat un gran, inesperat, magnífic i sorprenent premi...
P.D. Juny13
Aquesta recepta han portat cua i quina cua!! ... qui podia imaginar-se que acabaria explicant-la al mateix Ferran Adrià, dalt d'un escenari, micro en mà i amb les càmeres de TV3 filmant-ho!!! ... doncs si, i si la imaginació no té límits, aquest és un exemple de com la realiatat pot algun cop superar a la imaginació. La recepta va resultar escollida guanyadora en el "concurs de receptes amb fruita" que el mateix Ferran Adrià amb col.laboració amb "La Vanguardia" van organitzar com a part del gran espectacle, "La fàbrica del Menjar Solidari", que es va presentar aquest mes de juny a l'auditori de Barcelona. Un espectacle culinari / teatral en solidaritat amb el "Casal dels Infants" i que va reunir a l'escenari els millors cuiners del país: l'Albert Adrià, en Nandu Jubany, el Carles Gaig, la Mey Hofmann, el Chirtian Escribà, la Carme Ruscalleda, en Joan Roca i el mateix Ferran Adrià. No cal dir que compartir per uns minuts escenari amb els grans craks ha estat un gran, inesperat, magnífic i sorprenent premi...
Despatxeu ( per uns 10 vasets)
-2 peres al cava rosat
-1ou
-20gr d’ametlles en pols
-40 gr. de mantega
-50 gr. de xocolata de cobertura negra 70% cacau
-50 gr. de sucre morè
-1 culleradeta de farina
-1 cullerada de Cointreau
Preparació
1.- A les peres al cava rosat, que sabeu fer de “sobres” ;-) , els hi traieu les llavors i les tritureu amb la meitat del “caldo” que les acompanya. Reserveu el puré. L’altra meitat poseu-la en un cassó al foc i reduïu-ho fins que quedi un almívar dens, al vostre gust. Reserveu l’almívar de cava
2- Feu bocins la xocolata i foneu-la al bany maria. En una paella amb foc suau, remeneu be la mantega en pomada i el sucre. Afegiu-hi el Cointreau i la farina fins homogeneïtzar-ho tot. Retireu-ho del foc i deixeu-ho refredar una mica. En un bol bateu l’ou i aboqueu-hi a poc a poc el contingut de la paella sense deixar de remenar . A continuació hi afegiu en dues o tres tandes la xocolata desfeta i per acabar la farina d’ametlles.
Muntatge
En el fons dels gotets, aboqueu-hi una primera capa amb la xocolata, a continuació feu-hi una segona amb el puré de les peres i finalment afegiu-hi un rajolí de l’almívar de cava. ..... i gaudiu-ho de gust
Ohhh, qué buena idea y a mi me encanta el chocolate negro, siempre tomo un poquito antes deun buen cafecito. Y tu idea de mezclarlo con peras y cava rosado alcanza la perfeccion qué cosa mas fina y seguro seguro riquisima.
ResponEliminaMuy buena entrada!!
Alaaa! Això sí que és treure profit de les restolines!!!!
ResponEliminaEstic convençuda que m'agradarien molt! Mira que n'arribes a saber eh?!?
Per cert, ahir em vaig reconciliar amb l'Anna de Codorniu rosat (ens en van servir per Reis), suposo que me la miro amb més carinyo sabent que puc utilitzar-la per fer receptes tan bones! ;-)
Una abraçada!!!
magnífics gotets, alfons, com sempre.
ResponEliminaAlfons,
ResponEliminaaixò és d'Alta cocina xicot!!
Com sempre un 10!!
M'encanta el tema del HEMC d'aquest mes, ideal per aprofitar les sobres dels àpats nadlanecs.
ResponEliminaAquestes peres sobreres no haurien pogut trobar un destí millor :)
De debó, tens un art amb els gotets que és impressionant, m'encanta el joc de sabors i t¡extures. Un petól
ResponEliminame'n encanta aquest "reciclatge" ple de sabors, aromes, ....
ResponEliminaun petó
Això es saber aprofitar, caram quins gots mes espectaculars acostumes a fer.
ResponEliminaPetons.
original belle présentation ça doit être un délice
ResponEliminabonne soirée
Visca el reciclatge! amb aquests gotets delicats i primorosos m'has deixat ben bocabadada.
ResponEliminaB7
També has reciclat les culleres? Són totes tortes XDDD
ResponEliminaBromes a part, les capes sempre donen un aspecte genial a les receptes :-D