Per a tots els amants de les petites gourmandises en format gotet, que cada dia som més, avui una mousse de poma en gotets de xocolata, ...i mai més ben dit, doncs els gotets són de xocolata ...i de fabricació pròpia! Estan inspirats en uns que va penjar la Carmen, en el seu magnífic bloc “Dulces bocados”, i a la que vull agrair el que hagi pensat en aquest bloc de receptes, en el seu “top ten” particular, alhora de recompensar als habitants d’aquesta blogosfera culinària. Aquests gotets de xocolata d'avui, la carmen els fa amb l’ajut d'uns taps de suro, jo us proposo una variant: amb glaçons,....com més alternatives, millor.
-->
Despatxeu
-Glaçons
- 2 pomes golden
- 1 nou de mantega
-suc de ½ llimona
-1/2 branquilló de canyella
-100 cc. de nata per muntar
-2 cullerades de sucre de llustre
-1 rajolí de licor de poma
-2 cullerades d’aigua
-canyella en pols
-1 full de gelatina
-100 gr. de xocolata 70% cacau
Preparació:
1-Pels gotets de xocolata. Poseu la xocolata trossejada a fondre al bany maria. Caldrà que folreu amb paper film uns glaçons, de la mida i forma desitjada, feu-hi un nus pel tal de que quedi ben tens. Suqueu-lo en la xocolata , retireu-ho, i amb uns instants el gotet de xocolata esta solidificat, podeu tornar a sucar-los si els voleu més gruixuts. Deixeu-los cap per avall fins que el gel és comenci a fondre, i ja podreu retirar el paper film sense dificultats.
2-Per a la mousse de poma. Poseu a hidratar el full de gelatina. Peleu, retireu les llavors i feu bocins les pomes, salteu-les uns instants en una paella amb la nou de mantega, el canonet de canyella i una mica de la pell de la llimona. Afegiu-hi el rajolí de licor, el suc de llimona i l’aigua, i deixeu-ho coure a foc dolç, fins que les pomes siguin ben cuites. Retireu la pell de llimona i la canyella, i tritureu-ho. Abans que es refredi afegiu-hi la fulla de gelatina. Reserveu-ho. Munteu la nata amb el sucre i barregeu-hi amb el puré de poma ja fred, i ompliu una mànega pastissera.
Muntatge
Ompliu els gotets amb la mousse , deixeu-los una estona a la nevera, abans de servir empolsineu-los amb canyella en pols, ... i gaudiu-ho de gust.
Ummm quina passada de recepta, ha de ser boníssima i la presentació m´encanta...petonets
ResponEliminaAlfons, m'encanta l'idea dels glaçons. Com sempre una recepta de 10, la tastarem. Ptons
ResponEliminaAquest cop t'has superat! Fidel a les teves presentacions en gotet, aquest cop fins i tot es poden menjar els propis gotets!!!
ResponEliminaLa combiació de poma i xocolata és senzillament deliciosa...
Ben sorprenent aquesta recepta! He fet gotets de xocolata de moltes maneres però mai amb glaçons, i que macos t'han quedat!
ResponEliminaUna abraçada!
hola, soc l'anna i dir-te que fa temps que segueixo el que fas, cada dia ets millor per mi un metre. gràcies i continua.
ResponEliminauna delícia és molt original i fantàstic, i la mousse de poma sensacinal, el dels glaçons una idea excel lent.
ResponEliminaSalutacions
Sugiere una
No tinc paraules...aquests gotets son fantastics!
ResponEliminaUna abraçada
D'aquests xarrupets sí que és pot ben bé dir que no deixes ni el gotet!
ResponEliminaÉs una recepta genial que me l'anoto ipso-facto.
Besets!
Alfons,
ResponEliminaGenials i originals aquestes delícies de poma i xocolata. Un autèntica festa per al paladar.
Una abraçada
Pero que recetas más elegantes tienes Alfons!!Te felicito por tu buen gusto.Ole!!
ResponEliminaUn saludín
pero que no haviem de començar dieta??? uf que bo...
ResponEliminamolt maques i segur que boníssimes, enhorabona!
perfecta y maravillosa receta. Me ha gustado la idea de forrar los cubitos de hielo.
ResponEliminaMe anoto la receta, me ha encantado ;)
Salu2, Paula
http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
Ja has aconseguit fins i tot fer el gotet comestible, molt bon postra.
ResponEliminaPetons
Ostres! Quina xulada! I quina gana m'acaba d'agafar!!!
ResponEliminaHa d'estar molt i molt bo! I lo dels gotets de xoco quina bona troballa!
Apa me'n vaig a sopar que sinó...!!!
Petons!!!! :-*
Oooooooooohh!!! quina preciositat!! Quan penso en el teu blog, penso amb receptes amb gotets... però fins i tot, gotets de xocolata! Wow!! Felicitats per la feina!
ResponEliminapoma i xocolata, magnífica combinació, i una idea genial aquesta manera de fer gotets comestibles. felicitats.
ResponEliminaQue maco noi i ha d`estar boníssim,diumenge toca
ResponElimina