16/2/10

COCA DE LLARDONS

Unes bones merengues i/o una esplèndida coca de llardons, són les postres tradicionals amb els que es posa el contrapunt dolç a tota xatonada que es preï. Tot i que per a mi els llardons no són una menja gaire atractiva, els trobo especialment deliciosos quan es combinen amb aquesta coca dolça i cruixent, que un cop l’has tastada és molt difícil aturar-se abans no s’acabi.





Despatxeu:

-2 lamines de pasta de full
-100 gr. de llardons de porc
-1/2 copa d’anís
-50 gr. de sucre
-Pinyons
-1 ou


Preparació

1-Estireu les dues làmines segons la mida que vulgueu que tinguin les coques i punxeu-les per sobre amb l’ajut d’una forquilla.

2-Poseu la primera làmina en una plata d'anar al forn, pinteu-la amb una mica d’anís i afegiu-hi per sobre els llardons esmicolats amb els dits i la meitat del sucre.

3-Tapeu-ho amb la segona làmina de pasta de full i amb una mica de l’ou batut enganxeu les vores de les dues làmines. Unteu la superfície amb l’ou batut, escampeu-hi per sobre els pinyons i el sucre restant. Coeu-ho al forn a 200 graus i durant uns 20 minuts. ... i gaudiu-ho de gust.

14 comentaris:

  1. M'emporto aquesta coca tan bona, ho sento per qui vingui darrera...

    ResponElimina
  2. A mi m'encanten els llardons de qualsevol manera, i la coca de llar es una de les meves coques preferides, aquesta ha quedat magnífica.

    ResponElimina
  3. Pels q estem a fora del pais, aquestes receptes q no podem arribar a fer (per falta de llardons, en aquest cas), ens fan morir de gelosia....

    Una abraçada

    ResponElimina
  4. Una coca que me encanta te ha quedado divina, ahotra me comia un trocito con un buen café.
    Saludosss

    ResponElimina
  5. una delicia, humm, quien pudiera coger un trocito :)

    Salu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net

    ResponElimina
  6. Sembla mentida, una preparació tan senzilla que pugui donar un resultat tan sumament exquisit. Sempre i quan, els llardons siguin de categoria, oi?
    Enhorabona per aquesta suculenta coca. Petons.

    ResponElimina
  7. Pues la hago siempre así Alfons,pero nunca con anís,me quedo con ese gran detalle...siempre cae,no sé porqué solo para San Juan,pero es que no hace falta esperar tanto ;)).
    Las Fabes te las recomiendo,de verdad,están buenísimas!!
    UN abrazo.

    ResponElimina
  8. No sabia que les merengues es menjaven després del xató...
    Però jo profereixo mil vegades una bona coca de llardons com aquesta! A mi els llardons tampoc em diuen res, però combinats a la coca els trobo deliciosos. I també hi poso anís ;)

    ResponElimina
  9. Aquesta coca es la meva perdició, no la he feta mai perquè al costat de casa hi ha un forn que la borden, avia’m si m`animo.
    petons

    ResponElimina
  10. Tota la raó, la veritat es que nosaltres sols mengem els llardons amb aquest tipus de coca, i ara nomes els tenim quan anem a BCN. T'ha quedat espléndida!!

    ResponElimina
  11. Jo prefereixo aquesta coca que les merengues. :p
    A mi els llardoncs dins la coca els trobo deliciosos.

    ResponElimina
  12. Aquesta coca també és la meva preferida, sobretot la Nit de Sant Joan, i és la primera que desapareix... no he provat mai de fer-la amb anís, però sí que al farcit pico també pinyons.
    B7

    ResponElimina
  13. Ostres, se m'havia passat per alt aquesta entrada. On estava jo el dia 16??? Quina pinta! L'hauré de tenir en compte la pròxima vegada que faci coca de greixons, ja que després de l'èxit de la torta caprese! Genial! Miraré d'estar més a l'aguaït!!! ;-))

    ResponElimina
  14. He venido a ver tu coca,porqué recordaba u ntoque que había en la tuya que no le ponía...y era el anís...pues ya está en el horno...sigo haciendo cocas jeje...hoy hice ya mi homenaje en el blog a este día tan especial....a ver si te gusta,que tu eres un Catálan coon rango... jejeje....

    Que pases una feliz noche mágica de Sant Joan.

    Un abrazo....lo que me has hecho reie con tu comentario de los alfajores...miles de gracias ;))

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails