10/6/10

DELICIES DE... SARDINA I POMA // POLLASTRE I ALBERGÍNIA



Dels onze que seiem a taula, cinc es van declarar decididament a favor per les delícies de sardines i cinc més per les de pollastre .... així és que a mi em va tocar el paper de desfer l’empat!! ... una demanda per la que em vaig declarar incompetent, proposant ràpidament una solució: un veredicte popular....com per la Diagonal de Barna,... així és que vosaltres teniu la paraula... Si algun cop les tasteu ....voteu,.... quina de les dues us satisfà més ?: ...la de sardines! ... o la de pollastre! .......i aquí no hi ha l’opció C.. Eh!!



DELICIES DE SARDINA I POMA


Font: secocina.com



Despatxeu
- 2 llaunes de sardines en oli d'oliva
- 1 poma
- 1 cullerada de suc de llimona
- Cibulet
- 2 culleradetes de Mostassa
- 1 cullerada de sucre
- 1 cullerada d'oli d'oliva
-Llavors de sèsam negre

Preparació

1.-Peleu la poma, talleu-la a dauets molt petits, afegiu-hi el suc de llimona. Coeu-ho al microones a màxima potencia durant uns dos minuts. Afegiu-hi el sucre i amb l’ajut d’una forquilla esclafeu-ho lleugerament

2.- Escorreu i retireu restes d’escates, espines... i també amb l’ajut d’una forquilla aixafeu-les be

3.-Barregeu les sardines, la poma, la mostassa, el cibulet ben picat i afegiu-hi una mica d’oli fins aconseguir una textura una mica més cremosa. Decoreu-ho amb llavors de sèsam i reserveu-ho.



DELICIES DE POLLASTRE I ALBERGINIA






Despatxeu

-2 albergínies
-2 pits de pollastre a filets gruixuts
-2 cullerades de maionesa
-1 gra d'all
-1 mica de coriandre en pols
-Sal
-1 llima
-Cibulet


Preparació

1.-Escaliveu les albergínies com tingueu per costum fer-ho. Passeu els filets de pollastre per la planxa amb unes gotes d’oli.

2.-Un cop fredes, peleu les albergínies i xafeu-les amb l’ajut d’una forquilla. Esmicoleu primer i desprès, amb l’ajut d’un ganivet, trinxeu el pollastre en bocins molt fins.

3.-Peleu en viu la llima, en feu supremes i talleu-les en tres o quatre bocins.

4.-Barregeu el pollastre, les albergínies, la maionesa, el gra d’all ben esclafat, un polsim de coriandre, els bocins de llima, una mica de cibulet picat finament i rectifiqueu-ho de sal i pebre al vostre gust.
Decoreu-ho amb una mica de cibulet i unes supremes de llima.Reserveu-ho.

Acompanyeu-ho de torradetes , picos, bastonets... i gaudiu-ho de gust

25 comentaris:

  1. Que dos propuestas tan fantásticas, no me extraña que a tus invitados les costara decantarse por una u otra. Yo no he tenido el gusto de probarlas (de momento ) pero por los ingredientes me llama mucho la atención la de sardinas y manzana, con esos gustas contrapuestos...ummm tiene que ser una delicia!
    Me encanta la idea de presentar estas propuestas, que para cenas informales quedan perfectas para ir picando con distintos tipos de pan,lo dicho: unas propuestas geniales!

    ResponElimina
  2. Quan hi ha empat significa que totes dues opcions eren excel·lents! Jo tampoc em sabria decantar per cap de les dues, je je je...

    ResponElimina
  3. Collinsa! Quines idees que tens!
    La veritat és que jo em quedaria amb la de sardina... perquè m'encanten!

    Ara que ve la caloreta estan molt bé aquest tipus de picades!

    Salut!

    ResponElimina
  4. Menudo aperitivo más bueno nos vamos a dar con esta de delcia de sardinas, tiene que ser estupenda, la mezcla fantástica.
    Saludopssss

    ResponElimina
  5. Yo me quedo con el de pollo aunque mi catador se queda con el de sardinas jeje, así que nosotros no podemos ayudar mucho! Se ven los dos deliciosos.

    Besitos

    ResponElimina
  6. Jo de moment aquest finde faré la de sardina ('si es q en trobo, q ara mateix no se si aqui en venen) i poma i ja t'ho explicaré....

    Una abraçada,

    ResponElimina
  7. En cuanto pueda hacer pan paea acompañrlas me decanto rápidamente por la pollo y berenjenas,por mi familia...pero la de sardina y manzana debe de de ser un lujo digno de sibaritas.....y si alguno tiene poder para transformas a la Diagonal...por favor que arreglen las baldosas,con el diluvio que caía,creo que pise todas las rotas,los pantalones me quedaron perdidos y me hice daño en la mano buena por no cargarme la mala....que fuerte...la Diagonal de Barcelona...con lo que me gusta.......perdón Alfons,pero me lo has puesto ...a h---o o en bandeja.....

    Un besote

    ResponElimina
  8. Entenc que hi hagues un dilema a l'hora de triar... totes dues es veuen delicioses.

    Petons

    ResponElimina
  9. Doncs jo no puc decidir-me,no puc.
    Lo millor és fer les dues.
    Un petó.

    ResponElimina
  10. Jo em quedo amb la de sardines! com a reivindicació de les sardines en llauna!!! què bones!
    una abraçada

    ResponElimina
  11. ale! jo voto per les de sardina, perquè ma mare en fa unes de semblant, però sense el toc de poma (li hauré de xivar la teva idea!)

    ResponElimina
  12. Jo voto per les dues...si pot ser: m'agraden totes!

    ResponElimina
  13. Tots dos son sensacionals, no sabria amb quin quedar-me, dons els daurem de provar-los tots dos, queden anotats amb el teu permís.
    Una abraçada

    ResponElimina
  14. Alfons,
    Les dues son sensacionals, ara bé si n'hagués d'escollir una de sola, potser m'inclinaria per la de pollastre i albergínia. O no?
    Una abraçada

    ResponElimina
  15. Uff, quin dilema més difícil, jo penso que el millor per desempatar és que ens convidis a tastar-los i t'ho direm en viu i en directe!!! petons amic.

    ResponElimina
  16. Alfons, per fer el desempat caldrà tastar-ho, no et sembla?

    Per cert, a una pregunta que em fas referent a la compra de les cireres negretes degut a que són unes cireres de molt curta durada a les fruiteries "normals" no se n'acostumen a trobar. Si tens algun fruiter de confiança que compri directament a pages, no a majorista, potser t'en podria trobar, Jo ho he fet així. L'altra manera és quealgun conegut tingui un cirerer d'aquest tipus al mas i les vagis a buscar tu!
    Una altra cosa, si la teva àvia feia aquesta coca deu ser deu ser de les meves terres, no?
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  17. Serà impossible no tastar les dos perquè em pareixen delicioses les delícies.

    ResponElimina
  18. Doncs a mi em posaries en un compromís, els 4 ingredients m'encanten......no podria ser de sucre jo?
    Ptns

    ResponElimina
  19. Tomaría de las dos, pero seguramente me quedaría prendada de la de sardinas. Magnificas propuestas.

    ResponElimina
  20. Quan dius que passem per casa a provar-les?...Crec que m'inclino pel pollastre però em sedueix tant aquesta barreja de sardines i poma que no podria passar sense tastar-la...Sorprenent i original...com tot el que fas!, bon cap de setmana.

    ResponElimina
  21. Hola amics!!
    veig que l'empat a la taula, es decanta a la xarxa a favor de les delícies de sardines ... sobre el paper és una recepta més transgressora i possiblement més atractiva entre els addictes als fogons, però s'ha de dir que després, en boca, les diferències no són tan clares ....
    Si Dolça,el meu besavi, mecànic torner de professió, va arribar a les teves terres tot seguint la construcció de la línia de ferrocarril, i hauria arribat fins a Saragossa si pel camí no hagués conegut a una jove fadrina de Marçà i. ... decidi fer parada i ... mai més ben dit .... fonda, .... doncs, amb l'arribada del tren al poble van acabar obrint una petita fonda annexa a l'antiga estació del tren a Marçà .... i vet aquí un gat, vet aquí un gos, que amb un coc de cireres negretes, aquest conte s'ha fos.
    Una abraçada

    ResponElimina
  22. He de dir que em decanto per la de les sardines , encara que les provaría totes dues . En voler podem fer un menu degustació virtual.

    A reveure

    ResponElimina
  23. Alfons, ahir vaig fer les delicies de sardines i poma.....bonissim, exquisit, sublim....gracies per la recepta!

    Una abraçada,

    ResponElimina
  24. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  25. Acabo de llegar y veo que hay cosas exquisitas. Me quedo dando un paseo. Por cierto me quedo con el de sardinas.
    Un abrazo

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails