Estic a punt de contractar un entrenador/a personal o de subscriure'm en algun programa intensiu de posada a punt en maratons de navegació bloquera, per a poder seguir l'endimoniat ritme de l'Exquisit ... i no infartar-me en l'intent.... la Sonia, la seva autora, és l'amfitriona d'HEMC d'aquest mes ...que va de "rollitos"... pero dels bons, eh! .... ; - )
Despatxeu (per a unes 15 creps)
-Sucre de llustre
-Mantega
-100 g d'ametlla en gra (o filetejada)
Per a la crema de xocolata amb avellanes
-100 g d'avellanes torrades i pelades
-150 g de sucre
-100 g de xocolata de cobertura negra
-200 g de xocolata de cobertura blanca
-200 g de llet
-120 g d'oli de gira-sol
Per a les creps de llet de coco
-240 gr de farina
-50 cc de llet de coco
-4 ous
-50 g de mantega
-una mica de sal
Preparació
1 .- Per a la crema de xocolata amb avellanes. Poseu en el vas de la Th. les avellanes i el sucre, tritureu 20 segons, velocitat 10. Afegiu-hi les xocolates i tritureu-les 25 segons velocitat 9. Afegiu-hi la resta dels ingredients i programeu 7 minuts, temperatura 50 º, velocitat 4. (varieu la quantitat d'elements sòlids / líquids per ajustar la textura al vostre gust). Amb aquestes quantitats sobra molta crema de xocolata que podreu guardar per a noves ocasions.
2.-Per a la massa de les creps de llet de coco. En un bol barregeu-hi bé la farina amb la llet de coco fins que tingueu una massa sense grumolls. Deixeu-ho reposar almenys unes dues hores. Afegiu-hi els ous prèviament batuts amb la mica de sal, la mantega fosa i barregeu-ho bé fins obtenir una massa lleugerament napant, Deixeu-ho reposar un parell d’hores més.
3.- En una paella a foc mig, amb una nou de mantega, incorporeu-hi els plàtans tallats a rodanxes. Salteu-ho durant uns 3-4 minuts i empolsineu-ho en darrer moment amb una mica de sucre de llustre. Reserveu-ho.
4.- Poseu al foc una paella antiadherent, unteu-la amb una mica de mantega i un cop ben calenta aboqueu-hi un cullerot de massa de creps, per tal de recobrir el fons de la paella. Deixeu-la coure 2-3 minuts per cada banda.
Muntatge
Unteu la crep amb una capa generosa de crema de xocolata amb avellanes, algun boci de plàtan caramelitzat , empolsineu-ho amb les ametlles en gra, enrotlleu-ho ...i gaudiu-ho de gust
1 .- Per a la crema de xocolata amb avellanes. Poseu en el vas de la Th. les avellanes i el sucre, tritureu 20 segons, velocitat 10. Afegiu-hi les xocolates i tritureu-les 25 segons velocitat 9. Afegiu-hi la resta dels ingredients i programeu 7 minuts, temperatura 50 º, velocitat 4. (varieu la quantitat d'elements sòlids / líquids per ajustar la textura al vostre gust). Amb aquestes quantitats sobra molta crema de xocolata que podreu guardar per a noves ocasions.
2.-Per a la massa de les creps de llet de coco. En un bol barregeu-hi bé la farina amb la llet de coco fins que tingueu una massa sense grumolls. Deixeu-ho reposar almenys unes dues hores. Afegiu-hi els ous prèviament batuts amb la mica de sal, la mantega fosa i barregeu-ho bé fins obtenir una massa lleugerament napant, Deixeu-ho reposar un parell d’hores més.
3.- En una paella a foc mig, amb una nou de mantega, incorporeu-hi els plàtans tallats a rodanxes. Salteu-ho durant uns 3-4 minuts i empolsineu-ho en darrer moment amb una mica de sucre de llustre. Reserveu-ho.
4.- Poseu al foc una paella antiadherent, unteu-la amb una mica de mantega i un cop ben calenta aboqueu-hi un cullerot de massa de creps, per tal de recobrir el fons de la paella. Deixeu-la coure 2-3 minuts per cada banda.
Muntatge
Unteu la crep amb una capa generosa de crema de xocolata amb avellanes, algun boci de plàtan caramelitzat , empolsineu-ho amb les ametlles en gra, enrotlleu-ho ...i gaudiu-ho de gust
Jo aquest pas i amb aquest crepe necessitaré l´entrenador-a personal per baixar el numero de la meva balança!!! per deu!!! això és un pecat bonissim, però como jo sóc pecadora de la pradera!!!que diuen...la faré, felicitats és una recepta fantástica!!!!ptons
ResponEliminaVull un gotet d'abaix i un bon parell de crepes de postre.
ResponEliminaQuantes coses m'he perdut.
Muas!
Aquests enrollats m'agraden molt!! Aquesta crema de xocolata és un delicte de la boba pinta que fa.
ResponEliminaLa presentació és molt maca i el platet és moníssim.
Petonets,
Esther
No havia vist mai els creps fets amb llet de coco, però el toc pot estar molt bó! I el farcit sensacional, encara que com jo sóc més de coses salades amb el teu permís ho provaré amb pernil dolç i formatge, o alguna altre coseta :)
ResponEliminaUn petó!
Mare de Deu Senyor!!!!
ResponEliminaMataria per tenir davant un parell de creps d'aquestes. Si es que tots els ingredients m'ecanten.!!!!!
I lo de les creps amb llet de coco em sembla una idea genial.
Per cert, m'agrada moltíssim aquest bloc (encara que per mi sigui prohibit) i amb el teu permís poso enllaç en el meu.
Jo també mataria!... estan de queixalada!.Una meravella de postre. A reveure.
ResponEliminaJa ho pots dir, la Sonia es una crak i tu li vas al darrere amb les teves receptes trencadores, aquestes crêpes amb llet de coco m'han conquistat!!!!!!!!
ResponEliminaPetonets
Alfons,
ResponEliminaTens raó lo de la Sònia es incrïble, ara que tu... deu n'hi do del ritme que portes!.
Aquestes crêpes son sensacionals i des del primer cop d'ull em tenen en cor robat!!.
Una abraçada
Caram quina explosió de sabors!!! la Sònia és una crack, però tu també, eh?
ResponEliminaAquest rollet té una pinta tan golafre!!!!
ResponEliminaJa m'agradaria tenir-ne un per berenar... exquisit! ;)
Petonets
Sandra
Esa mezcla tan exótica es de las mías!, no tanto el ritmo de Sonia, que como dices es inalcanzable e inagotable. Un "rollito" delicioso que tendré que probar. Petons.
ResponEliminaque descubrimiento : crepes con leche de coco! me apasiona el coco y jamás imaginé unos crepes hechos con leche de coco, deben estar de lujo y acompañados con el chocolate, avellanas y plátano ya es un escándalo!!!! s eme hace la boca agua!!
ResponEliminabesos
Alfons, jo ahir vaig fer crepes amb llet de coco i platan (sense xocolata), les publico diumenge, realment tot un descobriment la llet de coco a les crepes!! m'apunto la teva versió
ResponEliminaGracies per les teves paraules
I gracies tb per participar al HEMC, recorda q pots presentar fins dues receptes
Alfons una receta buenisima y que no se me hubiera ocurrido de coco chocolate y avellanas si que lo he probado alguna vez y no te preocupes que nosotros nunca llegaremos al ritmo de la Sonia somos hombres y no podemos hacer mas de una cosa a la vez no como las mujeres que pueden hacer varias yo desde luego si fuese empresario la contrataria sin dudarlo.
ResponEliminamiquel
Jajajaja... no diguis que a tu també t'organitza el bloc???... mare meva quantes contrasenyes que te.
ResponEliminaPuc testificar que la Sonia ha fet una cosa semblant... m'ha ensenyat la foto no sé quantes vegades dient que estan de mort...
Aixi que si tu ho dius i ella també. les properes les faré amb llet de coco i plátan...jo amb xocolata com tu.
Petons
Quan compri llet de coco ja sabré per quina recepta, es que primer la compro i despresespero que surti una recepta.
ResponEliminaT'han quedat molt xules i aixó que no son gotets.
Petons.
Y si lo ponemos en un vasito cómo quedará ja, ja.
ResponEliminaBueno Alfons que me gustan todas tus recetas.
Saludos
Realmente Sonia es una crack.....o como diriamos por estos lados....IDOLA!!....me tienes tentada con estos crepes de leche de coco.....ya la combinacion del relleno me parece fabulosa.....pero el creps con leche de coco me ha conquistado!!........Abrazotes, Marcela
ResponEliminano faig molts creps a casa pero aquest amb platan te d'estar molt bo i amb la crema de xoco mmmm petons
ResponEliminaTens tota la rao, en la Sonia, ajajajaaj
ResponEliminaTa quedat fantastic aquest crep, com tot lo que fas...
No trobo el teu correu, me envias un comentari al meu? al tinc al blog.
No si ya veo que aquí el que no corre vuela amigo...es que te presento a mi secretaria y vas y te la agencias,con lo cual lo de amigo,casi que lo retiro,vale?....Si te habrás quedado mueeertooooo cuando te enteraste..jejeje...tu si que tienes "rollo"....que divino crep y con plátano, hay que catarlo,sin más...por cierto... he de volver a escribir sobre los "GOTS"?....pues sí,son mis preferidos,los mejores....lo cortes no quita lo valiente,me has borrado,pero te lo perdono....jeje
ResponEliminaUn abrazo ex-amigo :))
Buen lluvioso fin de semana.
Quina bona idea, canviar la llet de vaca per llet de coco!!!!! No ho havia vist mai, i et prometo que ho provaré, ha de quedar sensacional.
ResponEliminaUnes creps amb molt bon rollo
ResponEliminaUna abraçada
Quina passada de creps, i tan ben enrotlladetes!
ResponEliminaNunca dejas de sorprenderme con tus maravillosas recetas, tus combinaciones de sabores y tus presentaciones.
ResponEliminaBesos.
No se que fer. Entre creps, gotets de Meló, bombons de coco i iogurt ... ¡Jo!, Vull una mica (per no abusar) de tot.
ResponEliminaQuina crêpe més ben enrotllada i més rebona! M'encanta la combinació del plàtan amb la xocolata.
ResponEliminaPetons!
Anna
Això ja em supera, pot haver alguna cosa mes bona??? em sembla perfecte
ResponEliminapetons
Encara busco ara llet de coco, no hi ha manera, en pic en trovi faré aquesta recepta, i moltes altres que tinc pendents amb aquest ingredient. Unes creps molt bones. perfectes. petons,
ResponEliminaTot i que fa temps que vas fer aquest post penso com tu, n'hi ha que porten un ritme maratonià impossible de seguir!
ResponEliminaLa llet de coco i jo no som molt amigues però potser no es nota gaire el gust, o si?
Moltíssimes gràcies per participar.
Tu, com sempre, tan original! Gràcies per participar Alfons. Petonets
ResponEliminaJo a mes d un entrenador necessitaré una cangur!! per mirar blogs i per poder fer aquestes creps q m'han fascinat!!!!
ResponElimina