I si després dels "Enrotllats d'aniversari", de les "Creps de llet de coco enrotllatdes..." o la "Mousse de xocolata amb minienrotllats de melmelada de maduixa", encara no sabeu com enrotllar-vos, avui us presento un nou "rotllo" ... un "Coc Daurat"!!,...... una de les postres més tradicionals de les terres de l'Ebre, i que a partir d'una recepta de la Sabina Mayor, de la Pastisseria "Sabina", de Roquetas, m'he permès donar-li un nou format ,enrotllat, per així poder-ho presentar al HEMC d'aquest mes,.... que a proposta de la Sonia, la seva amfitriona, va d'aixó: de "Rollitos", ... "de todo lo que se pueda enrollar"....i desenrotllar, afegiria jo.. ;-))
Despatxeu:
Per al bescuit base:
- 1 ou
- 30 g de sucre
- 30 g de farina de rebosteria
Per al farcit:
- 2 ous
- 170 g de sucre
- 85 g de farina d'ametlla
- 1 polsim de canyella en pols
- 1 polsim de llimona ratllada
Per la decoració
- Xocolata de cobertura negra
- Crema de llet
Preparació
1.- Per a fer el bescuit. Separeu el rovell de la clara .En un bol, munteu la clara a punt de neu. Afegiu-hi el sucre, remeneu-ho bé, després el rovell, torneu-ho a remenar, i finalment incorporeu-hi la farina. Remeneu-ho bé fins que quedi una massa fina.
2.- Poseu la massa dins d'una mànega i cobriu amb la massa la base d'una safata folrada amb paper sulfuritzat (jo he fet servir una safata de 20x28 cm). Deixeu-ho coure al forn durant uns 4 minuts a 180 graus.
3.- Mentrestant, feu el farcit posant en un bol els ous, el sucre, la canyella, la llimona ratllada i la farina d'ametlla. Remeneu-ho bé fins que tingueu una massa fina.
4.-Cobriu el bescuit amb el farcit i deixeu-ho coure de nou al forn, durant 18 minuts a uns 180 graus.
5.- Amb el coc encara calent, no cremant, retireu el paper sulfuritzat, i talleu-ho en 4 tires iguals, d'uns 5 cm d'amplada cada una. Agafeu la primera tira i la comenceu a enrotllar-la sobre si mateixa, deixant el farciment a l'interior. Continueu enrotllat-ho tot empalmant consecutivament la segona, la tercera i la quarta de les tires, formant un únic rotllo.
6.-Dipositeu-ho en un motlle de 12 cm de diàmetre, per tal de mantenir la forma i reserveu-ho.
7.- Escalfeu un raig de crema de llet i aboqueu-ho sobre el xocolata de cobertura tot remenant.
Muntatge
En el moment de servir, desemmotlleu l’enrotllat de coc daurat, decoreu-ho amb una mica de xocolata de cobertura i ...i gaudiu-ho de gust
Me encanta verte ahí,es un lugar sólo para privilegiados y chics,enhorabuena,que te lo meréces...chin,chin,chin Alfons!
ResponEliminaTremendo rollo!!
Besos
Quin pastis més bo!! T'ha quedat genial.Prenc nota. Besets!!
ResponEliminaNo me extraña que estés en la cabecera de blogs recomendados de Sonia, es una delicia leeros a los dos.
ResponEliminaEsta receta de hoy, es de 10.
Saludos
Great idea!
ResponEliminaThis is a super unique recipe.
Un beso.
mmm que bo! a veure si m'animo a fer-lo! Petons
ResponEliminaAlfons un enrollat precioso y felicidades por estar en el blog de destacado de Sonia y es que eres bueno bueno
ResponEliminabon pont
miquel
La recepta es fantastica, tingues per segur q aquesta també la tastarem
ResponEliminaI no m'havies de donar les gracies per res...el teu blog es mereix ser conegut i si jo puc ajudar una miqueta, doncs millor...
Gracies per la teva participació al HEMC
Una abraçada,
Em sembla una presentació molt original! Així enrotllat el tall ha de quedar preciós. I servit amb el rajolí de xocolata calenta ha de ser deliciós.
ResponEliminaMolt original.
ResponEliminaEnhorabona per sortir a la capçalera del bloc de la Sonia, t'ho mereixes.
Tens raó la meva coca i la teva son la mateixa recepta, aquests dies s'ha vist molt per altres blocs.
Petons.
Molt xulo aquest enrollat, segur que és boníssim!!
ResponEliminaEt mereixes que se't doni a conèixer, el teu bloc és xulíssim!!
Petons!
Sandra
Alfons enhorabuena por ese sitio tan destacado en el blog de Sonia, sin duda Sonia sabe escoger lo mejor, y tus recetas no tienen desperdicio. El rollo muy "enrollao". Besos y feliz domingo.
ResponEliminaMerescut lloc en el bloc de Sonia, fen cosetes tan bones i ben presentades com aquest coc, t´extranya??? A mi gens.Una delicia. Petons,
ResponEliminaHola!
ResponEliminaEnhorabona! Estar a la capçalera de l'Exquisit és tot un honor i diu molt del bloc...
Deliciós aquesst enrotllat. Prenc nota, que m'ha encantat! Una abraçada
El que no se t'acudeixi a tu... nomextranya trobar-te a la capçalera de l'Exquisit! aquest enrotllat de coc durat caldrà tastar-lo!!
ResponEliminaBoníssim, amb una presentació molt bonica i original. Felicitats per estar a la capçalera de l' Exquisit!
ResponEliminaAquesta proposta ha d'estar boníssima, amb una combinació d'ingredients que segur no falla.
ResponEliminaUna abraçada
Ola.
ResponEliminaMoi boa pinta. Tentarei de facelo. Agardo que non sexa complicado enroscalo. Un saúdo.