24/6/11

ENROTLLAT DE COC DAURAT


I si després dels "Enrotllats d'aniversari", de les "Creps de llet de coco enrotllatdes..." o la "Mousse de xocolata amb minienrotllats de melmelada de maduixa", encara no sabeu com enrotllar-vos, avui us presento un nou "rotllo" ... un "Coc Daurat"!!,...... una de les postres més tradicionals de les terres de l'Ebre, i que a partir d'una recepta de la Sabina Mayor, de la Pastisseria "Sabina", de Roquetas, m'he permès donar-li un nou format ,enrotllat, per així poder-ho presentar al HEMC d'aquest mes,.... que a proposta de la Sonia, la seva amfitriona, va d'aixó: de "Rollitos", ... "de todo lo que se pueda enrollar"....i desenrotllar, afegiria jo.. ;-))





Despatxeu:
Per al bescuit base:
- 1 ou
- 30 g de sucre
- 30 g de farina de rebosteria
Per al farcit:
- 2 ous
- 170 g de sucre
- 85 g de farina d'ametlla
- 1 polsim de canyella en pols
- 1 polsim de llimona ratllada
Per la decoració
- Xocolata de cobertura negra
- Crema de llet

Preparació
1.- Per a fer el bescuit. Separeu el rovell de la clara .En un bol, munteu la clara a punt de neu. Afegiu-hi el sucre, remeneu-ho bé, després el rovell, torneu-ho a remenar, i finalment incorporeu-hi la farina. Remeneu-ho bé fins que quedi una massa fina.

2.- Poseu la massa dins d'una mànega i cobriu amb la massa la base d'una safata folrada amb paper sulfuritzat (jo he fet servir una safata de 20x28 cm). Deixeu-ho coure al forn durant uns 4 minuts a 180 graus.

3.- Mentrestant, feu el farcit posant en un bol els ous, el sucre, la canyella, la llimona ratllada i la farina d'ametlla. Remeneu-ho bé fins que tingueu una massa fina.

4.-Cobriu el bescuit amb el farcit i deixeu-ho coure de nou al forn, durant 18 minuts a uns 180 graus.

5.- Amb el coc encara calent, no cremant, retireu el paper sulfuritzat, i talleu-ho en 4 tires iguals, d'uns 5 cm d'amplada cada una. Agafeu la primera tira i la comenceu a enrotllar-la sobre si mateixa, deixant el farciment a l'interior. Continueu enrotllat-ho tot empalmant consecutivament la segona, la tercera i la quarta de les tires, formant un únic rotllo.

6.-Dipositeu-ho en un motlle de 12 cm de diàmetre, per tal de mantenir la forma i reserveu-ho.

7.- Escalfeu un raig de crema de llet i aboqueu-ho sobre el xocolata de cobertura tot remenant.


Muntatge

En el moment de servir, desemmotlleu l’enrotllat de coc daurat, decoreu-ho amb una mica de xocolata de cobertura i ...i gaudiu-ho de gust

17 comentaris:

  1. Me encanta verte ahí,es un lugar sólo para privilegiados y chics,enhorabuena,que te lo meréces...chin,chin,chin Alfons!
    Tremendo rollo!!

    Besos

    ResponElimina
  2. Quin pastis més bo!! T'ha quedat genial.Prenc nota. Besets!!

    ResponElimina
  3. No me extraña que estés en la cabecera de blogs recomendados de Sonia, es una delicia leeros a los dos.
    Esta receta de hoy, es de 10.
    Saludos

    ResponElimina
  4. Great idea!
    This is a super unique recipe.
    Un beso.

    ResponElimina
  5. mmm que bo! a veure si m'animo a fer-lo! Petons

    ResponElimina
  6. Alfons un enrollat precioso y felicidades por estar en el blog de destacado de Sonia y es que eres bueno bueno
    bon pont
    miquel

    ResponElimina
  7. La recepta es fantastica, tingues per segur q aquesta també la tastarem

    I no m'havies de donar les gracies per res...el teu blog es mereix ser conegut i si jo puc ajudar una miqueta, doncs millor...

    Gracies per la teva participació al HEMC

    Una abraçada,

    ResponElimina
  8. Em sembla una presentació molt original! Així enrotllat el tall ha de quedar preciós. I servit amb el rajolí de xocolata calenta ha de ser deliciós.

    ResponElimina
  9. Molt original.
    Enhorabona per sortir a la capçalera del bloc de la Sonia, t'ho mereixes.
    Tens raó la meva coca i la teva son la mateixa recepta, aquests dies s'ha vist molt per altres blocs.
    Petons.

    ResponElimina
  10. Molt xulo aquest enrollat, segur que és boníssim!!
    Et mereixes que se't doni a conèixer, el teu bloc és xulíssim!!
    Petons!
    Sandra

    ResponElimina
  11. Alfons enhorabuena por ese sitio tan destacado en el blog de Sonia, sin duda Sonia sabe escoger lo mejor, y tus recetas no tienen desperdicio. El rollo muy "enrollao". Besos y feliz domingo.

    ResponElimina
  12. Merescut lloc en el bloc de Sonia, fen cosetes tan bones i ben presentades com aquest coc, t´extranya??? A mi gens.Una delicia. Petons,

    ResponElimina
  13. Hola!
    Enhorabona! Estar a la capçalera de l'Exquisit és tot un honor i diu molt del bloc...
    Deliciós aquesst enrotllat. Prenc nota, que m'ha encantat! Una abraçada

    ResponElimina
  14. El que no se t'acudeixi a tu... nomextranya trobar-te a la capçalera de l'Exquisit! aquest enrotllat de coc durat caldrà tastar-lo!!

    ResponElimina
  15. Boníssim, amb una presentació molt bonica i original. Felicitats per estar a la capçalera de l' Exquisit!

    ResponElimina
  16. Aquesta proposta ha d'estar boníssima, amb una combinació d'ingredients que segur no falla.
    Una abraçada

    ResponElimina
  17. Ola.
    Moi boa pinta. Tentarei de facelo. Agardo que non sexa complicado enroscalo. Un saúdo.

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails