Ara a l'estiu, a taula, res ve més de gust que amanides i coses fresques, com ara sopes fredes, granissats,...gelats, .... així doncs ... perquè no una amanida amb gelat? ...amb un gelat salat: deliciosa !!!... però si sou dels que per a aquests mesos us sobren motius per degustar l'amanida sola, podeu reservar el gelat al congelador, segur que en els propers mesos, i fins i tot en els mesos més freds de l'any, trobareu moments de sobres per poder-ho assaborir, ... sol o amb l'amanida ...
Font : Adaptada del Receptari Thermomix
Despatxeu:
-Melmelada de tomàquet
-1 Base de pasta brisa
-Llavors de sèsam negre
-Aceto balsàmic de maduixes
Per al gelat
-5 Fulles de gelatina
-250 G de llet
-500 G de nata liquida
-400 G de formatge Roquefort
-1 Clara d'ou
-Sal i pebre al gust
Per a la vinagreta
-100 G de nous pelades
-20 G de vinagre
-sal i pebre al gust
- 100 g d'oli d'oliva
Per a l'amanida
-Enciam variat
-Tomàquets Xerry
-Panses
-Olives
-Blat de moro dolç
Preparació
1.-Per al gelat. Poseu les fulles de gelatina a hidratar. En el vas de la Th. poseu la llet i programeu-ho 2 minuts, 50 º, velocitat 1. Afegiu al got la gelatina escorreguda i barregeu-ho 4 segons, velocitat 5. Aboqueu-ho en un recipient i reserveu-ho.
2 .- Sense rentar el vas, poseu la resta d'ingredients i barregeu-ho durant 1 minut velocitat 3. Incorporeu la barreja a la llet amb gelatina i deixeu-ho refredar.
3.-Un cop freda poseu-la al congelador per un espai mínim, de dues hores.
4.- Per a les mini cassoletes de pasta brisa. Estireu la base de pasta brisa i talleu cercles d'acord amb la mida dels motlles que voleu folrar. Punxeu la superfície amb una forquilla, enforneu-les, i coeu-les en sec a uns 180 º, durant uns 10-15 minuts, segons la mida dels motlles. Reserveu-ho.
5 .-Per a la vinagreta. Piqueu unes quantes nous durant 3 segons a velocitat 5, (reserveu la resta de nous per l'amanida). Afegiu la resta d'ingredients i barregeu-ho 20 segons, velocitat 1.
Muntatge
Disposeu en el fons de les mini cassoletes de pasta brisa, una cullerada de melmelada de tomàquet, poseu-hi a sobre una generosa bola de gelat de formatge Roquefort, escampeu-hi algunes llavors de sèsam negre per sobre i unes gotes d’aceto balsàmic de maduixa
Repartiu al plat, les fulles d'enciam, els tomàquets, les olives, les panses, la resta de les nous, els grans de blat de moro dolç i amaniu-ho amb la vinagreta de nous....incorporeu-hi una mini cassoleta amb el gelat de formatge ....i gaudiu-ho de gust
-1 Base de pasta brisa
-Llavors de sèsam negre
-Aceto balsàmic de maduixes
Per al gelat
-5 Fulles de gelatina
-250 G de llet
-500 G de nata liquida
-400 G de formatge Roquefort
-1 Clara d'ou
-Sal i pebre al gust
Per a la vinagreta
-100 G de nous pelades
-20 G de vinagre
-sal i pebre al gust
- 100 g d'oli d'oliva
Per a l'amanida
-Enciam variat
-Tomàquets Xerry
-Panses
-Olives
-Blat de moro dolç
Preparació
1.-Per al gelat. Poseu les fulles de gelatina a hidratar. En el vas de la Th. poseu la llet i programeu-ho 2 minuts, 50 º, velocitat 1. Afegiu al got la gelatina escorreguda i barregeu-ho 4 segons, velocitat 5. Aboqueu-ho en un recipient i reserveu-ho.
2 .- Sense rentar el vas, poseu la resta d'ingredients i barregeu-ho durant 1 minut velocitat 3. Incorporeu la barreja a la llet amb gelatina i deixeu-ho refredar.
3.-Un cop freda poseu-la al congelador per un espai mínim, de dues hores.
4.- Per a les mini cassoletes de pasta brisa. Estireu la base de pasta brisa i talleu cercles d'acord amb la mida dels motlles que voleu folrar. Punxeu la superfície amb una forquilla, enforneu-les, i coeu-les en sec a uns 180 º, durant uns 10-15 minuts, segons la mida dels motlles. Reserveu-ho.
5 .-Per a la vinagreta. Piqueu unes quantes nous durant 3 segons a velocitat 5, (reserveu la resta de nous per l'amanida). Afegiu la resta d'ingredients i barregeu-ho 20 segons, velocitat 1.
Muntatge
Disposeu en el fons de les mini cassoletes de pasta brisa, una cullerada de melmelada de tomàquet, poseu-hi a sobre una generosa bola de gelat de formatge Roquefort, escampeu-hi algunes llavors de sèsam negre per sobre i unes gotes d’aceto balsàmic de maduixa
Repartiu al plat, les fulles d'enciam, els tomàquets, les olives, les panses, la resta de les nous, els grans de blat de moro dolç i amaniu-ho amb la vinagreta de nous....incorporeu-hi una mini cassoleta amb el gelat de formatge ....i gaudiu-ho de gust
M'encanten les teves receptes! Quina opció més refrescant hi ha que la de combinar un gelat salat amb amanida? Em sembla una fantàstica idea. I jo que sóc tan formatgera encara més!! Una abraçada!
ResponEliminamolt original! deu-n'hi do possar gelat a l'amanida! i aquest gelat, sol, com a postres ,quedaria bo?
ResponEliminaUna fantastica receta!
ResponEliminaMe encanta mucho.
Anirac: hauria de conèixer molt als convidats que tinc a taula per presentar aquest gelat com a postres .. jo, amb la melmelada de tomàquet, m'atreveixo més a presentar-ho com unes pre-postres o com un aperitiu ... però pots provar i ens expliques que tal ...!!
ResponEliminaUna abraçada
M'encanta el formatge blau, bé de tots els colors, així que aquesta amanida m'aniria molt bé. Em sembla molt original el gelat a l'amanida, si senyor! (Llàstima que una no té maquinetes i es porta fatal amb la gelatina).
ResponEliminaAquest gelat em sembla tot un encert per acompanyar una bona amanida!!!!!!!!!!!
ResponEliminaPetonets
Son una asidua seguidora del teu blog, felicitats per tanta feina i tan ben feta. Em podries ajudar a buscar una altre tipus de formatge per fer aquest gelat?
ResponEliminaQue senzill de fer aquest gelat, no? no l'has de treure i remenar ni res? me l'apunto!!!
ResponEliminaUna amanida per impressionar els convidats!!
ohhh, qué original!!! solo tú podrías ofrecernos una ensalada con helado, excelente!!!
ResponEliminaSalu2, Paula
http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
http://galletilandia.blogspot.com
Ostres, quina recepta de luxe... Ha de ser boníssima. El gelat de formatge és una passada!
ResponEliminaPetonets!
Anònim:jo no ho he fet mai amb cap altre tipus de gelat de formatge, però se m'acut que amb un idiazabal, un maó, un gruyere o un emmental podria quedar també molt bo. Possiblement l' incorporaria ratllat a la llet molt calenta prèviament a la resta d'ingredients ... de qualsevol forma aquest gelat fet amb formatges blaus, queda, entre la temperatura i la dissolució amb la resta d'ingredients, amb un sabor molt suau ....
ResponEliminaEl taller de cuina: diposita-ho en un recipient en què et sigui fàcil fer les boles i treu-ho del congelador una mitja hora abans perquè perdi una mica de consistència ...
Ideal esta ensalada con el helado de roquefort, en ese capazo, que refrescante!!!! un besos
ResponEliminaEse helado lo tengo que probar sin falta!!! Qué maravilla de ensalada. Soy ensaladicta y me pierden todas las novedades, como la tuya.
ResponEliminaBesos.
molt interessant aquest gelat, ideal per acompanyar una amanida a l'estiu en lloc d'una crema de formatge calenta. no n'he fet mai, i ho provaré!
ResponEliminaOh, oh oh, gelat de roquefort, mmmmmmmmmmmmm, aquesta recepta l'haig de provar.
ResponEliminaSi el gelat per si sol ja em sembla original i boníssim, amb la combinació de la resta d'ingredients... uf! Perfecte!!!
ResponEliminaHaurem de fer-ho urgentment!
Provaré aquest gelat salat, em sembla una idea molt original!
ResponEliminaQue buena idea el helado salado!!. una forma distinta de refrescarte mientras tomas una rica ensalada. Besos
ResponEliminaDes que vaig descobrir els gelats salatas que se m'ha obert tot un món nou de possibilitats... com per exemple aquesta combinació, una amanida ideal per a un dia de covidats que has de quedar moooolt bé!
ResponEliminaCaram! Quina amanida més completa!
ResponEliminaM'ha encantat això del gelat de formatge i sembla ben fàcil de fer...
Petons!
Anna
Mira que me gustan a rabiar los quesos,imprescindibles en mi mesa,siempre,pero en helado no lo degusté nunca,bueno,es que ni lo había visto.Una propuesta interesante y seguro que exquisita Alfons,que original ensalada.
ResponEliminaBuen fin de semana amigo ;))...que calooorrr!!!
Ha de ser molt sorprenent aquest gelat, però pinta molt bé amb l'amanida. Sempre tan original.
ResponEliminaPetons.
bo bo aquesta amanida amg gelat genial
ResponEliminabon cap de setmana
miquel
Una recepta de luxe per presentar als convidats, els deixes amb la boca oberta!
ResponEliminaUna abraçada,
Sandra
Moltes gràcies! ho probaré, ets genial!!!!
ResponEliminaQuina amanida més bona, refrescant i original, amb aquesta calor venen molt de gust aquest tipus de receptes.
ResponEliminaCarai Alfons, quina amanida més fresqueta, sobretot pel toc de gelat de formatge. Una delicia tot combinat. Petons i bona setmana.
ResponEliminaQue bona la recepta, són d'aquests plats que deixen amb la boca oberta als convidats
ResponEliminaFem un mos Siòn
ResponEliminaUn gelat deliciós, que ha de combinar de meravella amb l’amanida
Una abraçada
Quan vaig comprar-me la thermomix va ser la primera recepte que volia fer, aquest gelat em va cridar molt l'atenció, jooo ja vaig cami de 2 anys de tenir-la i encara no la he fet, sempre es cola una altre recepte.
ResponEliminaUna abraçada
¡Gelat de formatge roquefort i vinagreta de nous!. Alfons, tu vols acabar amb mi a aquestes hores.
ResponEliminaQue rica ensalada Alfons y que refrescante.
ResponEliminaPetons