5/6/11

GOTET DE MELÓ AMB PERNIL I ESCUMA DE FORMATGE DE CABRA


... i 50 !!.... si, aquest és el que fa la cinquantena ... ja els coneixeu !!..... n'hi ha d'alts i de baixos, ....d'un o a capes de colors, ....de dolços i de salats, amb un únic sabor o buscant el contrast, per assaborir-los sols o millor amb companyia, de hipercalòrics i de lights, amb peix o carn .. amb vegetals, llegums, fruites, formatges, ous o xocolates; de freds, calents, tebis o gelats; líquids, sòlids, escumosos, cremosos, gelatinosos o aeris; de festa o de cada dia.... cliqueu sobre l'etiqueta "Gotet" a barra lateral, i us sortiran un darrere l'altre, tots els 50 que fins ara han aparegut en aquest bloc ...
......però si d'entre tots ells no en trobeu cap del vostre gust,..... estic segur que no podreu resistir-vos al d'avui..... la simplicitat feta pura delícia .. ideal per assaborir-ho una tranquil·la i plàcida nit d'estiu..









Despatxeu


- Encenalls de pernil, - Meló, del tipus que més us agradi
- Melmelada de figues

- Fulles d'alfàbrega, - 250 cc. de llet sencera
- 30 gr de formatge de cabra en rulo
-1/2 full de gelatina

Preparació:

1.-Amb l’ajut d’una cullera de Paris feu boles de meló. Barregeu-les amb les fulles d'alfàbrega ben picades. Reserveu-ho.


2.- Poseu la gelatina en remull. En un casso, escalfeu-hi la llet i incorporeu-hi la gelatina hidratada. Tritureu-ho tot amb el formatge de cabra i coleu-ho amb un colador ben fi. Ompliu el sifó, percutiu-hi el cartutx i reserveu-ho a la nevera fins el moment de servir-ho.



Muntatge

Disposeu en el fons dels gotets unes quantes boles de meló, poseu-hi uns encenalls de pernil i napeu-ho amb una fina capa de melmelada de figues. En el moment de servir, cobriu-ho amb l'escuma de formatge de cabra...i gaudiu-ho de gust.

26 comentaris:

  1. Alfons ets els rei dels gotets!!!no m´imagino l´escuma de formatge amb el meló, però ha d´estar molt bo. A veure si m´animo més amb el sifó, el faig servir poc.Petonet.

    ResponElimina
  2. Quina idea tan bona, aprofitaré l'escuma de formatge de cabra per fer algun plat, així li trec suc al sifó!

    ResponElimina
  3. Uuuuuuuooo!! 50? Ets un crack!! Aquest és una autèntica temptació... apuntat queda per una nit d'estiu!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  4. Ja saps perquè ets el rei dels gotets, oi?
    Uns bons sabors, encara que no tinc sifó, no sé si el sabria fer servir.
    No sé si has vist el meu comentari en la teva entrada anterior, Radio Ciutat de Badalona es al dial 94.4, pero no crec que arrib tan lluny.
    Petons.

    ResponElimina
  5. Ets el rei dels gotets i de les coses bones!
    A pels 50 gotets més!!!!

    petons

    ResponElimina
  6. I a mí m'agraden els 50!
    Aquesta és una meravellosa adaptació d'una plat, com diría "El Comidista" "viejuno".
    Necessito un sifó, URGENTMENT!!!!
    Petonets,
    Esther

    ResponElimina
  7. Pues a mi me encantan todos, los de verdura, los de pescado,los lights, los hipercalóricos, porque me gustan las cosas bien presentadas y las mezclas especiales, como este vasito tan tradicional de melón con jamón y la original espuma de queso coronándolo. Felicidades por esos 50, y seguro que nos deleitas con 50 más y siempre tan originales. Besos.

    ResponElimina
  8. Tus versiones de vasitos con ingredientes habituales son geniales. Como Dolorss te digo que a por los otros 50!!
    Un abrazo

    ResponElimina
  9. 0stres, jo no tinc sifó, com ho faig? pq ha de ser deliciòs

    petons

    ResponElimina
  10. Alfons felicidades por tus gotets son ya la marca de tu blog cuando en nuestros encuentros te nombramos por tu nombre enseguida saltan !ah el del gotets!! y como bien dices es imposible decir que no a alguno de estos.Me ha gustado la propuesta de hoy, me sumo a los demas y a por los 100 ya mismo.felicitats i una abraçada
    miquel

    ResponElimina
  11. me mort de plaer, cuand le he vist a Gastronomiaycia.
    Un adelicatessen total.
    Petons.

    ResponElimina
  12. Aquest i tots els gotets q fas m'agraden! a la llista...

    ResponElimina
  13. Ets un artista amb el gotets...

    ResponElimina
  14. Ja t'ho han dit, però ets el rei dels gotets!!!!!! Així ja poden caure 50 més.
    Petonets

    ResponElimina
  15. Deliciós!!!
    Hauries d'escriure un llibre: Els 50 gotets deSt Hilari.
    EEts un crack!!!!

    Jordi i Alba
    eltallerdecuina

    ResponElimina
  16. Un gotet molt digne de ser el que fa cinquanta, ha de ser deliciós!

    ResponElimina
  17. uns gotets d'escàndol!!! aquesta combi tant tradicional...las converteixes en única i original! com sempre!
    Molts petonetssss

    ResponElimina
  18. "fem un mos" Sión

    50 gotets i tots igual d’extraordinaris.!!!!!! Aviat els 100
    Una abraçada

    ResponElimina
  19. 50 gotets, tots sensacionals!
    Com el d'avui, que és un reinvent sensacional d'aquesta combinació clàssica del meló amb pernil. El toc de la figa i el formatge de cabra ha de quedar fantàstic.

    ResponElimina
  20. Alfons,
    Primer de tot, felicitats pels 50 gotets (no se quin més bó), i tot seguit dir que aquest que fa la cinquantena es una delícia irresistible!.
    Felicitats per tot plegat

    ResponElimina
  21. ¿Sabes que me acabas de generar una necesidad? Si, y en concreto de un vasito de esos.

    Besos.

    ResponElimina
  22. Alfons, felicitats pels 50 gotets, jo també soc una fan d´aquest tipus de presentació. El d´avui una delicia. petons,

    ResponElimina
  23. solo tú serías capaz de darle este glamour al tipico melón con jamón, felicidades por la receta en sí y por el vasito nº 50 ;)

    Salu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
    http://galletilandia.blogspot.com

    ResponElimina
  24. Qué barbaridad, nada más ni nada menos que 50, eres un fenómeno.

    Yo creo que con tanto libro como hay de cocina, realmente el tuyo sería diferente y a alguien como yo que tiene cien millones de libros, no dudaría en comprártelo, plantéatelo, te lo digo en serio.

    Felicidades por esos 50 y ahora por los 100.

    biquiños

    ResponElimina
  25. El lunes me compro la heladera pues este vasito tengo ganas de tomarlo pero con helado de torta del casar ya lo estoy soñando.
    Cuando pienso en montar un vasito pienso en ti.
    Saludos

    ResponElimina
  26. Felicidades pòr todo ...y por estas recetas tan estupendas que nos pones ....y compartes ..bsssMARIMI

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails