Abans d'escriure aquest post n'he escrit un altre, i el tinc preprogramat per que surti puntualment el dia 15, ... ja us ho podeu imaginar... va d'amanides, es clar ... així no em passarà com amb aquest d'avui que va de maduixes i també era pel 15 ... però el passat ... Aquesta és una recepta que vaig veure al magnífic bloc de la Silvia " Mi Dulce Tentación" i ella ens explica que a la vegada el va treure treure del no menys magnific bloc de "Cuina per a Llaminers" de la Mercè... es tracta d'una deliciosa recepta que a aquest pas, perdrà ràpidament els "drets d'autor", per convertir-se en tot un clàssic, al qual m'he permès fer-hi tan sols una petita modificació en el sabor de la merenga...
Despatxeu: (per a 4 persones)
-Festucs
Per a la sopa de maduixes:
-300 g de maduixes
-50 ml d'aigua mineral
-30 g de sucre
-suc de mitja llimona
Per a la merenga de llimona:
-65 g de suc de llimona
-125 g de sucre
-6 g de albúmina en pols
Preparació:
1.- Per a la sopa de maduixes: En un cassó amb l'aigua i el sucre, porteu-ho fins a l’ebullició i deixeu-ho durant 2 minuts.
2.- En un bol, amb el suc de mitja llimona i les maduixes a bocins petits, tritureu-ho bé i afegiu-hi poc a poc, i tot batent, el xarop calent. (La quantitat de xarop es pot variar segons l'espessor que es desitgi). Reserveu-ho a la nevera.
3.- Per a la merenga: Barregeu el suc de llimona amb l’albúmina en pols. Munteu-ho amb la meitat del sucre, fins que la massa tingui la textura de la merenga. Afegiu-hi la resta del sucre i continueu durant uns minuts més
4.- Amb l'ajuda de dues culleres feu unes quenelles de merenga i col·loqueu-les en una safata per anar al forn. Gratineu-ho uns segons. Reserveu-ho
Muntatge
Ompliu el gotet amb la sopa de maduixes ben freda, col·loqueu-hi la merenga al damunt, empolsineu-ho amb uns festucs triturats. ...i gaudiu-ho de gust.
Alfons, m'alegro que arribi la teva recepta de maduixes!!!! Quina versió més fantàstica... ha de ser una delícia!
ResponEliminaI quines ganes de veure l'amanida del 15! ;)
Una abraçada
Sandra
Quina delicia de recepta, fresquet i apuran la temporada de maduixes que ja s´acaba. Molt, molt bó. Salutacions,
ResponEliminamm quina sopeta mes bona y fresca per aquests dies,petons
ResponEliminaNunca es tarde para degustar este magnifico postre. Yo soy poco de los dulces, pero cuando es algo así especial, sencillo, y en copa, me rindo al pié de la misma. Le queda precioso el merengue tostado encima. Una delicia como postre para este verano. Besos
ResponEliminaAlfons,genial!
ResponEliminaLa receta fantastica.
Besos.
Acabo de ver los vasitos de Gemma y ahora los tuyos me estais creando la necesidad de prepararlos ya.
ResponEliminaSaludos
Una copa ideal para hacer las paces,así que de "EX",nada...vamos que hay que llevarse bien hasta con los "Exs"...jejeje...ves?... si es que en el fondo no es tan malo tener mala memoria...
ResponEliminaUna copa divina,el toque de pistachos,me encanta y la aportación del merengue es fatástica.
Un abrazo y buena semana amigo ;))
Alfons val mes tard que mai!!!i aquesta copa mereix esperar!!quina delícia!!petons
ResponEliminaEl que donaria per menjar-me aquesta copa de maduixes...que contenta que estaria
ResponEliminauna abraçada
M'encanten les maduixes de totes formes i amb el toc del merengue amb el punt de llimona deu ser molt refrescant! M'ho deixo anotat :)
ResponEliminaUn petó!!
Una combinació de gustos i textures deliciosa! I ara que les maduixes ja s'acaben, val la pena aprofitar-les!
ResponEliminaLes maduixes són la meva perdició, m'encanten i les he tastat de moltes maneres diefrents...però mai en sopa! això només ens ho podies ensenyar tu ;)
ResponEliminaMolts petonetsss
Jo esperaria i esperaria si tingues la possibilitat de tastar aquesta copa!!!
ResponEliminaTinc al meu fill molt intrigat per saber a quin equip???
Un petó,
Esther
Alfons, les receptes senzilles a vegades són les que tenen més èxit! I aquesta sopa de maduixes n'és un exemple. Com sempre, t'han quedat genials! ;)
ResponEliminaPetons!
Demà li diré li farà il-lusió!!
ResponEliminaUn petonàs,
Esther
Visca l'hoquei patins!!
Doncs haurem de córrer a preparar aquesta recepta, que aviat ja no hi haurà maduixes!!!
ResponEliminaQué maca queda aquesta sopa en copes!
Alfons, trobo que tots les ingredients treballats aixi es un plaer al paladar més fi.
ResponEliminaMuas
Que simple y que elegante....me encanto el detalle del merengue dorado!!.....a las sopas de fresas les coloco un poco de agua de rosas (comestible)....si puedes pruebalo....le da un toque maravilloso!!.........Abrazotes, Marcela
ResponEliminaUna altra adaptació de luxe, m'agrada aquesta modificació amb la llimona, li deu anar molt bé.
ResponEliminaPetonets
otra maravilla Alfons y asi en copa es festiva 100% me encanta tu receta y el toque del limón creo que aun lo resalta mas
ResponEliminauna abraçada
miquel
T'ha quedat una copa de luxe i amb una combinació de testures i colors fantàstica. Felicitats
ResponEliminaUna receta a tener en cuenta para las grandes ocasiones.
ResponEliminaUna maravilla.
Besos
Un dolç final per un bon àpat i lleuger que falta ens fa.
ResponEliminaPetons.
Unes postres molt fresquetes i gustoses. Sobretot amb el toc de llimona de la merenga. I quina rrecepta de "Cuina per llaminers" no mereix convertir-se en clàssic?
ResponElimina¡Oh! Qué gran sorpresa y qué emoción ver mi nombre en tu blog, es todo un honor.
ResponEliminaMe alegro de que te gustara la sopita de fresas, es tremendamente aditiva.
Te quedó estupenda.
Besos.
EEoooo Alfons,tiene algún problemas con las entradas?...está como un poco loca tú página estos días.Que sepas que ahora mismo la entrada que sale en el reader,no se puede ver,dice que no existe....:((
ResponElimina