12/1/10

TARTALETA D’ESPÀRRECS VERDS Y PEBROTS

Aquesta és la petita gourmandisa pensada per acompanyar a l’amanida de l’últim post. És una delícia. Esta treta del bloc de “Pitty en la cocina” on ens explica que el seu autor és el seu admirat xef francès Michel Roux, del seu darrer llibre "pastry". En la recepta he separat el farcit, de la base, ja que la pasta brisa jo l'he fet com de costum, amb la Th., però si voleu, podeu seguir les instruccions de la recepta original o fins i tot comprar-la ja feta.




Despatxeu

Per a la "pasta brisa"
-200 grams de farina fluixa
-100 grams de mantega
-1 ou
-1/2 culleradeta de sal
-un pessic de sucre.

1.- Preparació de la pasta brisa. Incorporeu al vas de la Th. la farina, després la mantega freda i tallada a daus, l'ou, el sucre i la sal. Bateu-ho a velocitat 4 durant 15 segons i llest. Retireu la massa, feu-ne una bola, filmeu-la i deixeu-la a la nevera durant una hora. Al cap d’aquest temps ja es pot estendre amb el corró.

Per a la tartaleta:
- 1 base de pasta brisa
-2 paquets espàrrecs verds
- sal i pebre
-3 pebrots semi-confitats
-1 ou
-2 rovells d'ou
-200ml nata per cuinar
-un pessic de nou moscada,
-1 gra d’all, llorer, farigola, romaní i pebre en gra

Elaboració:

1-Pebrots en semi-confitats .Escaliveu els pebrots com tingueu per costum fer-ho. Peleu-los i traieu-hi les llavors. Posar-los en un cassó petit coberts amb oli d'oliva, amb un gra d'all sense pelar, una mica de farigola, un ram de romaní, un grapadet de grans de pebre mig picats, sal i una fulla de llorer. Cuinar a foc molt baix durant uns 30 minuts.

2- Preescalfeu el forn a 180graus. Estireu la massa i folreu el motlle. Punxeu tota la superfície amb una forquilla, cobrir-ho amb paper de forn, omplir-ho amb cigrons crus i coeu-ho en sec, durant uns 15 minuts. Retireu els cigrons, i torneu-ho al forn uns 5 minuts més. Reserveu-ho.

3- Coeu els espàrrecs en aigua bullint fins que estiguin tendres. Talleu la cocció amb aigua freda, i talleu-los perquè tinguin la mateixa mida del motlle.

4- Talleu els pebrots i esteneu-los fent una capa sobre la base de la tartaleta. Barregeu l'ou, els rovells i la nata, salpebreu-ho i afegiu-hi la nou moscada. Poseu uns tres quarts d'aquesta barreja sobre els pebrots, a continuació poseu-hi els espàrrecs al damunt , i amb molta cura, abocar-hi la resta de la barreja d’ous per sobre.

5- Coeu-ho uns 30 minuts, deixeu-ho reposar uns 20 minuts més, desemmotlleu-ho , ..... i gaudiu-ho de gust

18 comentaris:

  1. Estava esperant la recepta!. M'agrada molt la pasta brisa i m'agrada fer-la, a més, com que no tinc thermomix, la faré jo. I tinc un motlle amb aquesta forma!. Només em falta una miqueta de temps i... a fer-la!. Es menja calenta o freda?.

    ResponElimina
  2. Qué buena!!! tengo hecho algo parecido con queso Feta y es cierto que fué todo un éxito... adoro este tipo de tartas saladas de verduras, además quedan tan bonitas a la hora de presentarlas en la mesa, verdad? Enhorabuena.

    ResponElimina
  3. QUE BO! Ha d'estar molt bo!
    Tinc una petita pega... no tinc Th., ni un motlle així d'allargat i xulo... :-(.
    Però cap problema! ;-) La reinventaré comprant la massa brisa feta i utilitzant un motlle dels que tinc! Per cert! Els pebrots confitats, oooohh que bons! Petons!

    ResponElimina
  4. Hola glòria!! probablement M. Roux la va pensar per menjar-la en calent, i ha d'estar bonisima ... nosaltres la vam menjar freda amb l'amanida, ... i a ningú se li va passar pel cap donar-li un tomb en el micro... i no en va sobrar ni una engruna!!
    Una abraçafa!

    Buenissima Inmaculada !! y puedo imaginarmela también con queso Feta: inmejorable, me pasaré por tu bloc para ver si la encuentro
    Un abrazo!!

    Cap problema!! Nuni, tant és rodona que allargada,... però posa-li els pebrot confitats son la gracia ..
    Una abraçada

    ResponElimina
  5. Bravo, noi!! a part de bona és preciosa, deu saber greu menjar-la! molts petons.

    ResponElimina
  6. M'encanten aquet tipus de pastisos salats, però es que aquí ja entra pels ulls.
    Jo la pasta brisa la faig sense ou, la próxima vegada li afegiré.
    Petons

    ResponElimina
  7. M'encanten els pastissos salats tipus quiche, a més aquesta queda amb una presntació molt bonica, amb els espàrrecs tan ben posats... i el tall amb el pebrot vermell ha de quedar molt bonic.
    A més, la combinació de gustos és deliciosa!

    ResponElimina
  8. Quina pinta que fa, la provaré els pebrots li deuen donar un toc molt bo
    Petons

    ResponElimina
  9. Qué bonita ha quedado!!!!!! me encantan esas tartaletas y el relleno también, con una ensalada me parecen una cena de lujo.
    Un besito

    ResponElimina
  10. Si amics vermells però ja sabeu, que el millor de les coses bones és que .... ;-)) Anims.

    Jo sempre l'he fet així Dolors amb l'ou ... però també la provaré sense ... i ens ho expliquem! Una abraçada

    Si Gemma, fa tant de goig sap greu menjar-la -però només és la primera mossegadaa, després és difícil aturar-se. Una abraçada

    Els pebrots són, Fem un mos, el que li dóna un toc de diferent i estan bonissims... Una abraçadfa

    Si Clemenvilla, todo un lujo para una cena, comida, entre horas, para un tentenpie, pick-nics,resopon...para dias laborables y fiestas de guardar Un abrazo

    ResponElimina
  11. Hola, no et coneixia, però per endavant moltes felicitats! tens un blog fantàstic! a mi m'agraden molt les receptes en got, però no sempre és fàcil fer-les.

    A partir d'ara et seguiré,

    Anna

    ResponElimina
  12. Anna, gràcies en primer lloc per els teus amables comentaris i no cal ni dir que serà tot un honor el que vulguis venir de tant en tant, per veure que hi ha de nou per aquí...
    Una abraçada

    ResponElimina
  13. Justament, avui m'he fixat en aquesta recepta del llibre que me l'anava anotant mentalment per a una pròxima reunió familiar, i quan he vist la teva fotografia m'he quedat flipant, si la teva foto està millor que la del llibre!
    Em sembla una recepta estupenda, i m'agrada molt la teva idea d'acompanyar-la d'una amanida.
    B7

    ResponElimina
  14. Que bona,quina presenació mes maca i la foto genial.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  15. Ei Maragda! no he tingut l'oportunitat de veure la recepta original però buscaré el llibre per veure aquesta foto que dius
    b77

    Gràcies Margot, Una abraçada

    ResponElimina
  16. Que et puc dir, que la pinta és bonissima i que el gust te que ser deliciós. M'agradat molt això dels pebrots, la probare. Una abraçada

    ResponElimina
  17. Hola maia!, segur que mai et serà tant fàcil dir allò de, quins pebrots!! Una abraçada

    ResponElimina
  18. M'encanten els espàrrec, de segur que ho he de tastar!!! Et convido a visitar-nos www.quinabonapinta.blgspot.com

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails