1/2/10

TRUITA DE PATATA "MARC SINGLA"

Aquests dies que tant es parla d'aires, d'escumes, d'esferificacions ... arran de la decisió d'en Ferran Adrià de tancar temporalment al públic el seu restaurant, potser és un bon moment per recordar una de les primeres sorpreses amb la que aquesta onada d'innovació es va presentar en els nostres fogons, la truita de patates "Marc Singla", o la deconstrucció de la popularísima truita de patata i ceba, a partir d'una escuma calenta de patata. Més senzill i innovador impossible!!





Despatxeu

-2 cebes
-2 rovells d’ou
-250 gr. de patates
-100 cc de nata liquida
-oli i sal


Preparació

1-Poseu en una paella la ceba tallada ben fina amb un rajolí d’oli, a foc molt lent fins que estigui ben caramelitzada.

2- Peleu les patates i poseu-les en un cassó a bullir amb una mica de sal. Tritureu-les amb la nata, uns 1oo cc. de l’aigua de la cocció, un rajolí d’oli i un punt de sal . Coleu-ho i ompliu el sifó. Carregueu el gas i reserveu en calent al bany maria sense que bulli.

3-Emulsioneu els rovells amb dues cullerades d’aigua calenta batent-ho enèrgicament fins que munti. Reserveu-ho

Muntatge

Poseu una mica de la ceba en el fons de la copa , a sobre feu-hi una segona capa amb els rovells emulsionats i per sobre la capa d’escuma de patates. Podeu acabar amb un polsim de sal, un fil d’oli d’oliva i opcionalment una mica de tòfona ratllada... i gaudiu-ho de gust

15 comentaris:

  1. Quan he vist la foto de la copa, he pensat: clar, el rei dels gotets! Però aquest cop t'has superat, una truita de patates en copa!

    ResponElimina
  2. Però Alfons, on vols arribar, quin nivell que gastes, venir a veure't vol dir tenir la boca oberta des que obro el teu blog fins que marxo. M'has deixat meravellada, no tinc paraules.

    ResponElimina
  3. :-o :-o
    Meravellada m'has deixat amb aquesta truita!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  4. Ja he dinat i tinc la panxa plena, pero em menjaria aquesta `truita´ ara mateix! sensacional...

    ResponElimina
  5. Alfons,
    Jo l'hi feta unes quantes vegades i és impressionantment bona. A més, els convidats al·lucinen. Ara fa un parell d'anys que no la faig. Haurè de recuperar-la perquè veient la que tu has fet m'ha agafat anyorança.
    Salut,
    Pepin

    ResponElimina
  6. Genial!
    La truita de patates ja és bona però si la presentes d'aquesta manera triomfes!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  7. Però quina passada!!! ostres aquesta l'haig de fer jaaaa! Vaaaleee en quan puguiiiii!!!
    Perfecte! Se m'acut també una escuma de patates braves, amb la recepta de l'escuma que ens has passat! Genial!

    Moltes gràcies!! Artista!

    ResponElimina
  8. Non limits, eh? super-super original, malgrat que la textura dels aires i escumes no m'acaben de fer el pes... reconec el mèrit i l'enginy ;)
    Petons!

    ResponElimina
  9. Doncs si que es fàcil, nomes em falta el sifó. Imagino que deu ser molt bó, tot i que em costa probar aquests tipus de preparacions. Massa tradicional encara?

    petonets

    Ara

    ResponElimina
  10. Hola! Sense comentaris!!! quina passada!!!

    Una reinvenció de la truiteta, jo tot just em surt be la truita ara imaginat fer-ne una copa!! jeje

    ResponElimina
  11. No falles!! Totes les receptes en gotets! Fins i tot la truita de patates! :D
    Petons!

    ResponElimina
  12. Alfons, feia molt temps que no passava per aquí i com sempre t' has superat, aquesta truita és sens dubte de concurs!!

    Un petó! Beth

    ResponElimina
  13. Quan la fas els convidats al•lucinen, però el meu fill gran diu que com una truita de patates de quatre ous no hi ha res.
    petos

    ResponElimina
  14. efectivament, va ser tota una revolució la deconstrucció de la truita de patata... que ha donat peru a moltes tonteries, s'ha de dir. però va ser una gran troballa, i la teva, com sempre, magníficament presentada.

    ResponElimina
  15. Bueno vamos a ver....yo cocinaba para relajarme hasta que comencé el Blog...cada vez que veo recetas tuyas y de otros blog pienso....¿que hago AQUÍ?.....DESPUÉS DE ESTA TORTILLA DE PATATAS NO SE SI SEGUIR....ME ESTÁ ENTRANDO LA PRESIÓN....UN RESPIRO POR FAVOR....

    SALUDOOOOSSSSS!!!!

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails