3/1/10

PERES AL CAVA ROSAT AMB TARONJA


Hola de nou a tots!.... després d'unes curtes i reconfortants mini vacances, plenes de brindis, felicitacions, i bons desitjos per aquest nou 2010. ... i si, aquest any jo també he brindat amb cava rosat, el cava estrella d'aquests dies. Un producte que els que venim de terres de vins i caves, del Penedès, sempre hem vist de reüll, però que aquest any sorprenentment ha arribat a un lloc preferent en prestatgeries de supermercats i botigues especialitzades. La incorporació de varietats tan apreciades com la garnatxa negra o pinot noir en la seva elaboració, l'han convertit en un producte d'altíssima qualitat, i per això també, digne d'ocupar un lloc preferent en la nostra cuina. I com a mostra, aquestes peres al cava rosat d'avui,... unes postres que ens permeten assaborir una deliciosa peça de fruita i alhora alçar el got per a que tothom, tant els més com els menys amants de begudes amb alcohol, puguem brindar per aquest nou any:

FELIÇ 2010 !!





Font: Lecturas, Cocina Navidad, nº 62



Despatxeu: ( per a 6 persones)

-6 peres conference
-100 gr. de sucre
-1 taronja
-1 ampolla de cava rosat
-1 canonet de canyella

Preparació

1- Peleu les peres i incorporeu-les a un cassó amb el sucre i el cava rosat. Deixeu-ho reduir una mica i que s’evapori tot l’alcohol. Incorporeu-hi el suc de la taronja, part de la seva pell tallada en fines tiretes i el canonet de canyella. Quan arrenqui el bull, baixeu el foc i deixeu-les uns 45-50 minuts, fins que estiguin ben cuites.

2- Retireu les peres i deixeu reduir el líquid fins que sigui del vostre gust.

Muntatge

Repartiu les peres en gotets individuals i aboqueu-hi una mica del xarop. Decoreu amb les tiretes de pell de taronja ..... i gaudiu-ho de gust !

13 comentaris:

  1. A casa nostra el cava rosat sempre hi té un lloc. Ens agrada força, i cada vegada més n'hi ha de més bons. Una recepta al·lucinant, com totes les que fas.
    Molt bon any per a tu també. Un petó.

    ResponElimina
  2. jo també sóc força de cava rosat, m'agrada molt per acompanyar els aperitius, i a partir d'ara, també per fer unes peres magnífiques com aquestes.
    que tinguis també un any millor que l'anterior.

    ResponElimina
  3. Bon any Alfons!!!!
    Doncs jo en el cava rosat hi vaig posar unes espectatives altíssimes i en tastar l'any passat l'Anna de Codorniu rosat, em va decebre una mica... quasi que prefereixo l'Anna de Codorniu tradicional. Serà qüestió de tastar-ne d'altres per veure si em fa canviar d'opinió!
    Aquestes peres magnífiques, com sempre!
    Una abraçada!!!!

    ResponElimina
  4. Alfons: Bon Any nou! que vingui ple de coses bones, i amb quina recepta que l'inaugures... que la passo d'immediat a les meves preferides!
    A mi també m'agrada molt el cava rosat però al Carles no li fa gaire patxoca, potser amb l'excusa de les peretes..., però només en faré 4, així quedarà cava per la nena ;)
    Besets!

    ResponElimina
  5. Una vegada vaig fer peres amb cava, però del normal... trobo que amb el cava rosat queden infintament més vistoses, quin color tan bonic que han agafat... M'ho apunto per repetir-ho així ;)

    ResponElimina
  6. Amics vermells!!, no esperava menys de vosaltres, un cava d'aquest color segur que presideix el vostre celler...
    Molt bon any i una abaçada força "rosé".

    Un magnífic any per a tu també amic Manel, i que el teu cava rosat preferit et serveixi per a moltes i feliçes celebracions en aquests nou any
    Una abraçada

    Hola Nuni! a mi també m'agrada molt l'Anna, però no l'he provat en la versió "rosé", crec que és una magnífica opció el tastar aquells que no tinguis referències prèvies en versió "normal", segur que t'entraran millor
    Una abraçada y bon 2010

    Be Maragda, a veure si el tema de les peres funciona, i si no, m'ofereixo per ajudar-te a esgotar l'ampolla
    b7777777 per tot l'any

    ResponElimina
  7. Hola Gemma!... si, no agafen tant de color com les fetes amb vi negre, però si que queden d'un glamurós rosat,.. i la taronja li dona un toc força delicat, a l'estil de l'aigua d eValencia,tasta.les de nou ...
    Una abraçada

    ResponElimina
  8. Quina presència que fan aquestes peres!. El cava rosat els dóna un aspecte molt atractiu. La primera vegada que vaig tastar un cava fet amb la varietat pinot noir va ser a unes caves petites a Pacs del Penedès, les Caves Colet (potser les coneixes). Aquest tipus de raïm és el meu preferit per al cava.

    ResponElimina
  9. Tens raó Glòria, el pinot noir passa per ser la varietat de raïm més apreciada per a aquest tipus de cava, que també és el meu preferit ...conec bé el poble de pacs, hi tinc amics i fins i tot algun parent que hi viu,... i les caves ... tot i que no les he visitat mai, peró tenen molta anomenada de fer uns productes artesanals i de bona qualitat
    Unqa abraçada

    ResponElimina
  10. Alfons: t'agafo la paraula!
    Em preguntes sobre el yuzu, el vaig trobar a la botiga de Tokyo-ya, però és una botiga molt cara, després em vaig assabentar que també la tenien a la botiga oriental del carrer Balmes 6. És un ingredient que cercava feia temps i fresc no es troba, però per depen quines coses en hi ha en suc, polpa i també comercialitzen les ratlladures de pell.
    Petons!

    ResponElimina
  11. Qué cosa tan deliciosa y además con una presentación tan atrayente... me encanta el toque rosado que le da el cava. Muy bueno.

    Gracias por compartirlo. Las fotos, preciosas.

    Feliz Año Nuevo. Un abrazo.

    ResponElimina
  12. Si... el rosado está de moda!!
    Feliz año Inmaculada (Adi) y que sus Majestades cumplan esta noche como es debido!!

    ResponElimina
  13. Prenc nota d`aquestes meravelloses peres al cava rosat, i com la Quinta en faré poques per poder prendre’n una bona copa
    Petons

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails