8/5/10

CALAMARSONS AMB CHUTNEY DE PASTANAGA



.... o quan l'actor secundari, esdevé el protagonista. Una fàcil i molt aconseguida recepta de Gastronomiaycia en què l'acompanyament, el chutney, és l'autèntic centre del plat. Una salsa per uns, una confitura agredolça per a altres, el chutney, és sempre una elaboració que tant sigui de verdures com de fruites té sempre prou personalitat per no deixar a ningú indiferent,.... com el de mango, el de cumquats o el de ceba... i també aquest chutney d'avui, que és capaç de deixar a tots uns magnífics calamarsons a la planxa, relegats a l'acompanyament ideal d'unes pastanagues magnificament especiades.






Ingredients (4 persones)

-12 calamarsons,
-3 pastanagues,
-1 ceba,
-2 grans d'all,
-100 ml. de suc de llimona,
-30 ml. de vinagre de Xerès,
-200 ml. d'aigua (aprox.),
-1 cull. café de coriandre en gra,
-1 cull. café de pebre verd,
-1 bitxo petit,
-1 clau d'olor,
-2 cull. sop. de mel,
-sal
-oli d'oliva
-oli d'all
-julivert .


Elaboració

1- Peleu i piqueu la ceba, poseu-la al foc amb una mica d'oli d'oliva. Quan comenci a transparentar incorporeu-hi els alls picats i continueu un parell de minuts a foc lent. Incorporeu el vinagre i el suc de llimona a la ceba picada, deixeu-ho reduir uns minuts. Ratlleu les pastanagues i reserveu
2-Mentrestant piqueu les espècies (coriandre, pebre, bitxo, clau i una mica de sal), i afegiu-les a la paella, deixeu-ho simplement que agafin temperatura i incorporeu-hi la pastanaga ratllada. Ofegueu-ho uns minuts i afegiu-hi la mel i l'aigua, tapeu i deixeu-ho coure fins que la pastanaga estigui ben tendra.
3-Quan el chutney estigui ben cuit, tritureu-ho i emulsioneu-ho afegint una mica d'oli d'oliva a fil. Reserveu en calent.
4-Per fer l'oli d'all, en un morter amb un polsim de sal, piqueu el julivert i l'all i incorporeu-hi oli d’oliva.
5-En l'últim moment feu els calamarsons a la planxa, amb una mica d'oli i sal.

Muntatge

Serviu un parell de cullerades de chutney de pastanaga com a base del plat i col•loqueu -hi a sobre els calamarsons, una mica d'oli d'all, una mica de la pell de la limona ratllada, ... i gaudiu-ho de gust

18 comentaris:

  1. Que calamares mas siprendentes!!!!! te han quedado divinos, tienen que esatr muy buenos con el saborcito de los sabores de especias, limón y zanahoria.
    Un SALUDO
    BUEN FINDE

    ResponElimina
  2. M'apunto ràpidament aquest chutney!!! nomès ho he fet de tomàquet i aquest teu té un aspecte excepcional i si dius que és bó...
    Petonets

    ResponElimina
  3. Ostres, Alfons, quina pinta tenen...aquests tambe me´ls copio, eh....

    Els gotets de la crema son de l´Ikea...;-)

    Una abraçada,

    ResponElimina
  4. Això promet: pastanaga, mel i calamars... Quina combinació més original!

    ResponElimina
  5. M´agrade molt aquesta recepta,i el teu blog.
    Me´ls copio.
    Un peto.

    ResponElimina
  6. HOLA ALFONS, GUAPO TU

    QUINA RECEPTA...HUMMM, EN PREG NOTA

    MIL PETONETS SUSANNA

    ResponElimina
  7. Hola estimat amic! Quin gran invent el chutney, com tu dius, amb tanta personalitat. Ens agrada la combinació calamars a la planxa (tan gustosos i sans) amb el toc de pastanaga (tan gustosa i sana). Un plat de luxe i molt saludable. Petons.

    ResponElimina
  8. Els calamars, o calamarsons considero que és del millor que ens pot donar el mar, així que amb aquest acompanyament curadament especiat ha de ser fantàstic.Una abraçada!

    ResponElimina
  9. Una mezcla fantástica, me han encantado el chutney de zanahoria con el calamar, un plato genial, me quedo con tu receta! un saludo blogger!

    ResponElimina
  10. Pues qué lástima no haber visto esta recetita tuya esta mañana, porque a mediodía he hecho calamares a la plancha, yo les he puesto salsa verde, pero me hubiera animado a probar este chutney. Me lo apunto para la préxima. Un saludo.

    ResponElimina
  11. Que rica Alfons,esta recta la hago sin falta esta semana,me encanta y seguro gustará mucho en casa,ese chutney se ve espectacular,con lo que me gustan las zanahorias hhmmmmmmm rico,rico!!

    Un abrazo

    ResponElimina
  12. Un plat sanissim!! El chutney sempre va bé amb tot i es un bon acompanyant ben elegant.
    Un petonet

    ResponElimina
  13. Hola Alfons, guapo,
    No coneixia la recepta, penso que és excel·lent! Quina combinació! ;) Mmm!
    Quines ganes de provar-ho :)
    Petons,
    Marina

    ResponElimina
  14. He fet alguna vegada chutney de tomàquet, però aquest de pastanaga no el coneixia. Afegit a la llista!

    ResponElimina
  15. EL chutney és un tipus de salsa que m'encanta, com tu dius es pot convertir perfectament en el protagonista de la recepta. De pastanaga no l'he fet mai, però ha de quedar molt bo ja que la pastanaga per si sola ja és dolça...

    ResponElimina
  16. ¡¡¡Me encanta!!!
    Verás la de veces que la voy a preparar...

    Besos.

    ResponElimina
  17. Em sap greu ... però et vaig a robar aquests deliciosos calamars per al cap de setmana.

    ResponElimina
  18. ¡Qué rico! Acabo de conocer tu blog y me ha gustado mucho esta receta.

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails