22/6/10

GOTET DE SALSA DE XATÓ I BROQUETA DE RAP

Aquests són uns gotets molt senzills, i alhora molt vistosos i “resultons”, que van ser l'acompanyament ideal de l'amanida del post anterior ...o va ser al revés?.. doncs, cal dir que tots dos van formar un magnífic tàndem i cap d'ells li va robar el protagonisme a l'altre, durant el seu curt, però saborós, pas per taula.

Avui també m'agradaria compartir amb vosaltres la meva satisfacció pel PREMI que el jurat del 11è Concurs de Cuina BonPreu-Esclat ha concedit a la recepta: "Llonganissa ... de Xocolata", Vaig decidir presentar-la al concurs, pràcticament el darrer dia de termini, i ha estat immensa la meva sorpresa en rebre la notícia de la seva elecció en l'apartat de postres. "El cafè de la nit", "Destapant Cassoles" i sobretot "Rossejat" amb un gran primer premi, han estat també blocaires afortunats guanyadors en aquest concurs, del que en Josep i la Dolors ens ofereixen una magnífica crònica en el seu bloc.




-->
Font : Hola especial cocina

Despatxeu
-Rucula
-2 cues de rap
-1 ou
-sal
-farina
Per la salsa
-1/2 kg de tomàquets madurs.
-3 nyores.
-150 gr. d’ametlles torrades i pelades.
-5 grans d’all.
- ¼ l d’oli
-sal i vinagre.
nota: amb aquestes quantitats sobrarà suficient salsa perquè pugueu guardar-la a la nevera i utilitzar-la en altres plats de peix, carn o amanides.
Preparació
1- Per la salsa de xató. Escaldeu les nyores, obriu-les i traieu-ne la carn. Escaliveu els tomàquets i 4 dels grans d’all. Peleu-ho i tritureu-ho tot juntament amb la carn de les nyores, el gra d’all cru, un rajolí de vinagre i un pessic de sal, primerament amb l’oli d’oliva i després amb les ametlles torrades. Rectifiqueu-ho de sal i si voleu afegiu-hi un rajolí més d’oli, com si d’una maionesa es tractes, fins aconseguir la textura desitjada. Reserveu-ho .

2.-Saleu y feu-ne daus d’uns 3-4 cm de cantó, amb els filets de les cues de rap.

3.-Prepareu la pasta per arrebossar amb l’ou, farina i un polsim de sal o tal i com tingueu per costum fer-ho . Arrebosseu-hi els bocins de cua de rap i fregiu-los amb oli ben calen. Passeu-ho per paper de cuina absorbent i reserveu-ho.
Muntatge
Ompliu el fons dels gotets amb una bona capa de salsa de xató, enfileu un parell de bocins de rap amb una broqueta y col·loqueu-la dins del gotet, decoreu-ho amb unes fulles de rucula i.... gaudiu-ho de gust

24 comentaris:

  1. El rei del gotet ataca de nou!!!!!!!
    Que bo!!!!

    ResponElimina
  2. M'has donat una gran idea per a la revetlla: gràcies!

    ResponElimina
  3. Aquests gotets son un luxe per la vista i pel paladar.
    Petons.

    ResponElimina
  4. La verdad que la idea de presentación con estos vasitos, es ideal, queda como muy ¨chic¨ para una cena con amigos, es ideal.

    Un beso

    ResponElimina
  5. Felicitats pel premi no m'estranya amb les receptes que fas tan fantàstiques, uns gots fantàstics, que meravella de presentació com totes les que fas, el rap és un dels peix que més m'agraden.
    salutacions

    ResponElimina
  6. Ostres, molt curios el rap a dintre del gotet! Delicios!

    I felicitats pel premi...

    Una abraçada,

    ResponElimina
  7. Moltes felicitats pel premi, encara que no m'estranya ;-))
    Aquests gotets són fantàstics!!!
    Petonets

    ResponElimina
  8. Felicitatas pel premi.
    Ets especial fent gotests, li dones un art que pa ké.
    Bona revetlla.

    ResponElimina
  9. Felicitats pel premi! És totlament merescut, de veritat que semblava una llangonissa de veritat...
    Aquests gotets són una combinació deliciosa i un bon acompanyament mutu de l'amanida.

    ResponElimina
  10. Felicitats!!! de tot cor!

    és totalment merescut!

    i per partida doble, per un costat el concurs, be! i per l'altre has fet Xató... que s'acosta a casa :-))

    Llàstima que els gotets no es poden agafar des de la pantalla :-(

    Una abraçada,

    Anna

    ResponElimina
  11. Es que me dejas con la mandíbula desencajada, que maravilla de presentación.
    Pero que arte y que imaginación que tienes Alfons.
    Buaaaa,yo quiero tus vasitos....todos....todos buaaaa.
    Un beso.

    ResponElimina
  12. quina maravella de blog!!!! no et coneixia, pero t´asseguro que a partir d´ara em tindras molt per aquí!!!! m´encanten els teus gotets!!!!
    nan

    ResponElimina
  13. Enhorabuena, y ya van....cuantos?? Alfons, a esta paso tendrás tantos premios como recetas maravillosas!!!Te lo mereces.
    Bueno, estos chupitos de rape están diciendo: "mándame para Galicia, que Pilar tiene que catarnos para ser objetiva"
    un biquiño

    ResponElimina
  14. Que bons que han d'estar aquests gotets! amb la salsa xató i la broqueta de rap. Son perfectes per fer un bon dinar i sorprendre a la familia o amics!
    Petonets!

    ResponElimina
  15. Dues felicitacions, pel premi Bon Preu i per aquesta manera meravellosa de presentar-nos la brotxeta de rap!
    PTNTS
    dolça

    ResponElimina
  16. La presentación un lujo, pero el interior de disfrutar un montón, que rico el rape con el romesco, me encanta.

    Un abrazo

    ResponElimina
  17. tu es génial tu nous proposes de magnifiques et savoureuses réalisations à chaque fois
    moi j'adore
    bonne soirée

    ResponElimina
  18. Felicitats pel premi!!!! la llonganissa de xocolata era super origianal!
    Aquests gotets tan colorits son una meravella per les papiles gustatives!!!! Un abraçada

    ResponElimina
  19. Ves?,Te subo de rango y te dan un premio!!!Si es que tengo una vista!!.....si es que esa longaliza estaba tremenda,nadie hubiera dicho que era de chocolate...me alegro muchísimo por el premio y de estar rodeada,aunque sea virlualmente, de gente tan buena, profesional y que pasen a ver mis pinitos en la cocina.
    La salsa romesco,ya es un acierto y el rape le debe de quedar riquísismo...otro Got-Chic para la colección.

    Un abrazo

    ResponElimina
  20. Alfons, fantàstic gotet. Devia estar boníssim. És que el romesco va be amb tot i si a més l'ingredient principal és el rap doncs èxit assegurat.
    Salut,
    Pepin

    ResponElimina
  21. Me encantan tus recetas y tus presentaciones. Si es que da hasta penita comerlo...

    Besos.

    ResponElimina
  22. Me encantan las presentaciones en copitas o chupitos!, me llevo tu idea, una receta exquisita.
    Que linda es tu cocina, me ha encantado descubrirla.
    Besos.

    ResponElimina
  23. Felicitats, per aquest premi tan merescut!
    Ets únic fent gotets, i en aquest cas amb Xató! renoi, el xató va bé a totes hores.
    Una gran abraçada,

    ResponElimina
  24. Alfons, hola guapo,
    Un mos de glòria que m'havia perdut, ara repassava visites i t'he trobat a faltar...Ja estic aquí prenent nota :) Aquests gotets estan de 5 forquilles, xiquet! ;)
    Ah!Felicitats pel premi!
    Un petonàs,
    Marina

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails