30/6/11

AMANIDA AMB GELAT DE FORMATGE ROQUEFORT I VINAGRETA DE NOUS


Ara a l'estiu, a taula, res ve més de gust que amanides i coses fresques, com ara sopes fredes, granissats,...gelats, .... així doncs ... perquè no una amanida amb gelat? ...amb un gelat salat: deliciosa !!!... però si sou dels que per a aquests mesos us sobren motius per degustar l'amanida sola, podeu reservar el gelat al congelador, segur que en els propers mesos, i fins i tot en els mesos més freds de l'any, trobareu moments de sobres per poder-ho assaborir, ... sol o amb l'amanida ...




Font : Adaptada del Receptari Thermomix




Despatxeu:


-Melmelada de tomàquet
-1 Base de pasta brisa
-Llavors de sèsam negre

-Aceto balsàmic de maduixes


Per al gelat

-5 Fulles de gelatina

-250 G de llet

-500 G de nata liquida

-400 G de formatge Roquefort

-1 Clara d'ou

-Sal i pebre al gust


Per a la vinagreta

-100 G de nous pelades

-20 G de vinagre

-sal i pebre al gust
- 100 g d'oli d'oliva


Per a l'amanida

-Enciam variat
-Tomàquets Xerry

-Panses

-Olives

-Blat de moro dolç



Preparació


1.-Per al gelat. Poseu les fulles de gelatina a hidratar. En el vas de la Th. poseu la llet i programeu-ho 2 minuts, 50 º, velocitat 1. Afegiu al got la gelatina escorreguda i barregeu-ho 4 segons, velocitat 5. Aboqueu-ho en un recipient i reserveu-ho.


2 .- Sense rentar el vas, poseu la resta d'ingredients i barregeu-ho durant 1 minut velocitat 3. Incorporeu la barreja a la llet amb gelatina i deixeu-ho refredar.


3.-Un cop freda poseu-la al congelador per un espai mínim, de dues hores.


4.- Per a les mini cassoletes de pasta brisa. Estireu la base de pasta brisa i talleu cercles d'acord amb la mida dels motlles que voleu folrar. Punxeu la superfície amb una forquilla, enforneu-les, i coeu-les en sec a uns 180 º, durant uns 10-15 minuts, segons la mida dels motlles. Reserveu-ho.


5 .-Per a la vinagreta. Piqueu unes quantes nous durant 3 segons a velocitat 5, (reserveu la resta de nous per l'amanida). Afegiu la resta d'ingredients i barregeu-ho 20 segons, velocitat 1.



Muntatge


Disposeu en el fons de les mini cassoletes de pasta brisa, una cullerada de melmelada de tomàquet, poseu-hi a sobre una generosa bola de gelat de formatge Roquefort, escampeu-hi algunes llavors de sèsam negre per sobre i unes gotes d’aceto balsàmic de maduixa

Repartiu al plat, les fulles d'enciam, els tomàquets, les olives, les panses, la resta de les nous, els grans de blat de moro dolç i amaniu-ho amb la vinagreta de nous....incorporeu-hi una mini cassoleta amb el gelat de formatge ....i gaudiu-ho de gust

32 comentaris:

  1. M'encanten les teves receptes! Quina opció més refrescant hi ha que la de combinar un gelat salat amb amanida? Em sembla una fantàstica idea. I jo que sóc tan formatgera encara més!! Una abraçada!

    ResponElimina
  2. molt original! deu-n'hi do possar gelat a l'amanida! i aquest gelat, sol, com a postres ,quedaria bo?

    ResponElimina
  3. Una fantastica receta!
    Me encanta mucho.

    ResponElimina
  4. Anirac: hauria de conèixer molt als convidats que tinc a taula per presentar aquest gelat com a postres .. jo, amb la melmelada de tomàquet, m'atreveixo més a presentar-ho com unes pre-postres o com un aperitiu ... però pots provar i ens expliques que tal ...!!
    Una abraçada

    ResponElimina
  5. M'encanta el formatge blau, bé de tots els colors, així que aquesta amanida m'aniria molt bé. Em sembla molt original el gelat a l'amanida, si senyor! (Llàstima que una no té maquinetes i es porta fatal amb la gelatina).

    ResponElimina
  6. Aquest gelat em sembla tot un encert per acompanyar una bona amanida!!!!!!!!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  7. Son una asidua seguidora del teu blog, felicitats per tanta feina i tan ben feta. Em podries ajudar a buscar una altre tipus de formatge per fer aquest gelat?

    ResponElimina
  8. Que senzill de fer aquest gelat, no? no l'has de treure i remenar ni res? me l'apunto!!!
    Una amanida per impressionar els convidats!!

    ResponElimina
  9. ohhh, qué original!!! solo tú podrías ofrecernos una ensalada con helado, excelente!!!

    Salu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
    http://galletilandia.blogspot.com

    ResponElimina
  10. Ostres, quina recepta de luxe... Ha de ser boníssima. El gelat de formatge és una passada!
    Petonets!

    ResponElimina
  11. Anònim:jo no ho he fet mai amb cap altre tipus de gelat de formatge, però se m'acut que amb un idiazabal, un maó, un gruyere o un emmental podria quedar també molt bo. Possiblement l' incorporaria ratllat a la llet molt calenta prèviament a la resta d'ingredients ... de qualsevol forma aquest gelat fet amb formatges blaus, queda, entre la temperatura i la dissolució amb la resta d'ingredients, amb un sabor molt suau ....

    El taller de cuina: diposita-ho en un recipient en què et sigui fàcil fer les boles i treu-ho del congelador una mitja hora abans perquè perdi una mica de consistència ...

    ResponElimina
  12. Ideal esta ensalada con el helado de roquefort, en ese capazo, que refrescante!!!! un besos

    ResponElimina
  13. Ese helado lo tengo que probar sin falta!!! Qué maravilla de ensalada. Soy ensaladicta y me pierden todas las novedades, como la tuya.

    Besos.

    ResponElimina
  14. molt interessant aquest gelat, ideal per acompanyar una amanida a l'estiu en lloc d'una crema de formatge calenta. no n'he fet mai, i ho provaré!

    ResponElimina
  15. Oh, oh oh, gelat de roquefort, mmmmmmmmmmmmm, aquesta recepta l'haig de provar.

    ResponElimina
  16. Si el gelat per si sol ja em sembla original i boníssim, amb la combinació de la resta d'ingredients... uf! Perfecte!!!
    Haurem de fer-ho urgentment!

    ResponElimina
  17. Provaré aquest gelat salat, em sembla una idea molt original!

    ResponElimina
  18. Que buena idea el helado salado!!. una forma distinta de refrescarte mientras tomas una rica ensalada. Besos

    ResponElimina
  19. Des que vaig descobrir els gelats salatas que se m'ha obert tot un món nou de possibilitats... com per exemple aquesta combinació, una amanida ideal per a un dia de covidats que has de quedar moooolt bé!

    ResponElimina
  20. Caram! Quina amanida més completa!
    M'ha encantat això del gelat de formatge i sembla ben fàcil de fer...

    Petons!
    Anna

    ResponElimina
  21. Mira que me gustan a rabiar los quesos,imprescindibles en mi mesa,siempre,pero en helado no lo degusté nunca,bueno,es que ni lo había visto.Una propuesta interesante y seguro que exquisita Alfons,que original ensalada.

    Buen fin de semana amigo ;))...que calooorrr!!!

    ResponElimina
  22. Ha de ser molt sorprenent aquest gelat, però pinta molt bé amb l'amanida. Sempre tan original.
    Petons.

    ResponElimina
  23. bo bo aquesta amanida amg gelat genial
    bon cap de setmana
    miquel

    ResponElimina
  24. Una recepta de luxe per presentar als convidats, els deixes amb la boca oberta!
    Una abraçada,
    Sandra

    ResponElimina
  25. Moltes gràcies! ho probaré, ets genial!!!!

    ResponElimina
  26. Quina amanida més bona, refrescant i original, amb aquesta calor venen molt de gust aquest tipus de receptes.

    ResponElimina
  27. Carai Alfons, quina amanida més fresqueta, sobretot pel toc de gelat de formatge. Una delicia tot combinat. Petons i bona setmana.

    ResponElimina
  28. Que bona la recepta, són d'aquests plats que deixen amb la boca oberta als convidats

    ResponElimina
  29. Fem un mos Siòn

    Un gelat deliciós, que ha de combinar de meravella amb l’amanida
    Una abraçada

    ResponElimina
  30. Quan vaig comprar-me la thermomix va ser la primera recepte que volia fer, aquest gelat em va cridar molt l'atenció, jooo ja vaig cami de 2 anys de tenir-la i encara no la he fet, sempre es cola una altre recepte.
    Una abraçada

    ResponElimina
  31. ¡Gelat de formatge roquefort i vinagreta de nous!. Alfons, tu vols acabar amb mi a aquestes hores.

    ResponElimina
  32. Que rica ensalada Alfons y que refrescante.

    Petons

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails