9/11/09

PELLS DE PATATES CRUIXENTS


Mai heu tingut el desig de passar una bona estona a la cuina amb la idea de retallar la llista, cada cop més llarga, de receptes “pendents”? Aquest va ser un immillorable pretext per tal d’aplegar a un petit grup de bons amics, al voltant d’una taula alhora de sopar, ... i fer-los tastar tot allò que sortia dels fogons... i que ara, un cop ja paït l'àpat, aniré penjant aquí per tal de recollir els vostres comentaris, suggeriments, crítiques i opinions.... No cal dir que els nostres amics van superar la prova estoicament ... com si no, és pot aguantar que et convidin a sopar i t’ofereixin les peles d’unes patates dins d’una paperina de xurros?...encara que fossin bonisimes !!



Font: Montse Guillén. Food Cultura Museum



Despatxeu
- Patates grans
- Sal gruixuda

Preparació
1.- Escalfeu el forn a 180 º
2- Netegeu molt bé les patates amb un raspall sota l’aigua de l’aixeta
3- Peleu les patates amb tires llargues i no molt primes . Poseu-hi sal gruixuda i un fil d’oli d’oliva
4 –Fiqueu-les al forn uns 20 min. Gireu-les i torneu-les a cuinar uns 15 min. O fins que estiguin daurades i cruixents
5- Serviu-les amb un polsim de sal..... i gaudiu-ho de gust

10 comentaris:

  1. I tant que es pot aguantar que et convidin a una paperina de pells de patates cruixents!! Amb lo bones que arriben a estar!!! La presentació amb la paperina és espectacular!
    Ja tinc ganes de llegir la resta de plats que vas cuinar!!
    Una abraçada!!!

    ResponSuprimeix
  2. Increïble!! Quina bona idea per l'aperitiu.
    Mai ho hagués imaginat, però prometo tastar-ho.

    ResponSuprimeix
  3. Si Nuni ... la paperina és espectacular i autèntica,... vaig anar a una xurreria de debò a buscar-la!. ;-))
    D'acord M Pau,... però no diguis de que es tracta ... intenta que ho endevinin ... també és espectacular
    Una abraçada!!

    ResponSuprimeix
  4. Estam mortals i no diries que son peles de patates, nosaltres quan ens las van fer no ens ho creiem,
    salutacions

    ResponSuprimeix
  5. Tens molta raó "fem un mos"...no ho diries mai... els qui no sabien de que és tractava, els hi recordava al carabassó,a la carabassa ... crec, per que ningú pot ni imaginar-se que t'atreveixis a servir-les a taula !!
    Una abraçada

    ResponSuprimeix
  6. Quin agosserament! però jo també vull una paperina d'aquestes!
    B7!

    ResponSuprimeix
  7. No em faria res ser un dels teus convidats per tastar totes les teves receptes pendents, je je je...
    Segur que aquestes patates són un vici total, d'aquells que comences a picar i no pots parar!

    ResponSuprimeix
  8. La Quinta: B77777 !... sense voler ser massa agosserat!.
    Bé, Gemma... en podem parlar.... :-)) tens raó . de vici!!
    Records!!

    ResponSuprimeix
  9. Doncs ja et dic jo que m'hi apuntava ben rapidament a un sopar aixi!
    La paperina de peles de patata molt sorprenent! :)

    ResponSuprimeix
  10. Me l'apunto, aquesta... així podem allargar una mica més la compra setmanal :-D

    ResponSuprimeix

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails