16/4/12

AMANIDA D’ESCALIVADA, SEITONS I POMA AMB VINAGRETA D’OLIVES NEGRES


A aquest bloc li passa com diuen que hi els passa a la gent gran ... que el temps vola sense poder fer tot el que un voldria .. i així sense adonar-se un empalma les receptes de torrons amb les que ja tenen l'ull posat a l' estiu, que a aquest pas serà aquí en un tres i no res ... així és que per avui una amanida ... 



Font: Montserrat Seguí



Despatxeu:

- 2 pomes àcides
- 1 albergínia
- 1 pebrot vermell
- Enciam, canonges, rúcula....
-100 g de pernil serrà
- Sal i pebre
- 400 g de seitons amb vinagre
Per a la vinagreta d’olives negres
- 50 gr. d’olives negres d’Aragó
- Oli i vinagre
- Sal i pebre


Preparació

1.- Escaliveu el pebrot vermell i l’albergínia. Un cop fred, peleu-ho i talleu-ho a petits daus, reserveu-ho. Talleu el pernil a tires fines i reserveu-ho.

2.-Desosseu les olives i prepareu la vinagreta batent les olives amb unes 12 cullerades d’oli , unes 2 de vinagre de módena, sal i pebre al gust.

3.- Peleu la poma, fregueu-la amb llimona i talleu-la a làmines fines.


Muntatge

 En el plat de servir, col·loqueu-hi amb l’ajut d’una anella d’emplatar, una primera capa amb làmines de poma, a sobre poseu-hi una segona amb filets de seitó i seguidament una tercera i una quarta capa amb els dauets de pebrot i d’albergínia respectivament. Acabeu amb una nova capa de làmines de poma i acabeu-ho amb els tallets de pernil. Acompanyeu-ho, en aquest cas amb canonges, amaniu-ho amb la vinagreta d’olives negres ... i gaudiu-ho de gust  

26 comentaris:

  1. si q es cert q trigues molt, pero com ens portes coses tant bones quan publiques, ens deixes molt bon sabor de boca per esperar fins la propera recepta... :-)

    ResponElimina
  2. Encara que triguis, a tu sempre t'esperem, ja sabem que si venim a veure't marxarem amb la recepta sota el braç.
    Petonets

    ResponElimina
  3. Alfons, el temps passa volant!! sort que val la pena l'espera amb les teves receptes ;-)
    Un petonas
    Sònia

    ResponElimina
  4. Hola Manel, i tant que els dies passen en un plis plas!!! aquesta amanida ha de ser super bona!! el contrast que hi has posat m'agrada molt!

    ResponElimina
  5. Perdona!!! alfons!!! que t'he batejat de nou!!!

    ResponElimina
  6. Fantàstica la barreja de elements. Me agrada molt aquesta recepta i fresqueta!

    ResponElimina
  7. Hola Manel, i tant que els dies passen en un plis plas!!! aquesta amanida ha de ser super bona!! el contrast que hi has posat m'agrada molt!

    ResponElimina
  8. Pues con menuda ensalada nos vuelves Alfons!!!. además de la presentación, los ingredientes me encantan. Tienes toda la razón que los días pasan volando y sin darte cuenta pasas del turrón al gazpacho. creo que vivimos demasiado deprisa y nosotros mismos empujamos los días.
    Me alegra volver a verte por la cocina y ya con estos platos tan frescos y ricos. Besos

    ResponElimina
  9. jaja todavia no se ha inventado la forma de detener el tiempo,pero es verdad que pasa demasiado rapido y no llegamos a lo que nos proponemos.Buenisima ensalada nos presentas
    saludos

    ResponElimina
  10. Hola, Alfons. ¡Qué bien, que vuelves a publicar una receta!... y retomas con una espectacular receta de ensalada con jamón, tomate... ¡qué rica!.
    Enhorabuena y bienvenido otra vez al lío.
    Juan Carlos

    ResponElimina
  11. Uns ingredients de primera, i una presentació fantàstica! Si que volael temps, si...
    petonets

    ResponElimina
  12. No he provat mai una amanida així, però imagino que aquests ingredints que hi has posat deuen contrastas bé i la vinagreta molt bona!

    ResponElimina
  13. Me da mucha alegria que estés de vuelta y además con esta combinación de ingredientes estupenda, un equilibrio perfecto de sabores, incluir los boquerones me parece genial. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  14. Et trovaban a faltar!!!
    Aquesta Amanida te un especta fabulosa.petons

    ResponElimina
  15. Un aspecto delicioso y un emplatado perfecto, te ha quedado un plato sobresaliente.

    ResponElimina
  16. Cuánto me alegro de leerte, ya se te echaba de menos. Una ensalada muy rica. Y no te preocupes, a mí las ensaladas me encantan en invierno y en verano y hoy en Madrid hace un frio del demonio. Un saludo. Esperanza.

    ResponElimina
  17. A veure si no hem d'esperar a l'estiu a veure les teves receptes tan bones... com aquesta que només amb el nom ja agrada molt!!!! Petons

    ResponElimina
  18. Hola Alfons!
    Tens raó en que el temps vola i no sempre tenim el temps que voldríem per fer les coses que ens vindrien de gust… però la qualitat de les teves receptes, amb les que sempre ens sorprens molt agradablament, compensen l'espera entre una i altra!
    Molts petons! Me n'alegro molt de llegir-te!!! :)

    ResponElimina
  19. ja em feies patir Alfons!!!! benvingut de nou. petonets

    ResponElimina
  20. Hola!!!! amb aquesta recepta ja venen ganes de ser a l´estiu, l´espera sempre val la pena. Petons

    ResponElimina
  21. Benvingut de nou Alfons!!! que bé que ja tornes amb les teves receptes, tant i tant glamuroses, com aquesta que no li falta de rés...tot deliciós. petons,

    ResponElimina
  22. Que bé tornar a saber de tu, i amb quina recepta que tornes!

    ResponElimina
  23. Hola Alfons !!!, passen els dies volant i a moltes coses ens van queden enrederides, però tot i així quan ens portes una recepta de les teves, ja esperem la propera. Una amanida fantàstica.
    Una abraçada

    ResponElimina
  24. Al fin te leo de nuevo!!....hacian falta tus delicias creativas....receta guardada....me ha encantado!!......Abrazotes, Marcela

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails