26/4/12

CARQUINYOLIS DE NABIUS I FESTUCS AMB CREMA DE TARONJA


El "Memories d'una Cuinera" ens proposa un nou tema ... ineludible... els carquinyolis!!... qui no ha parat fins acabar amb tota la safata d'uns cruixents i saborosos carquinyolis, dels de tota la vida, els d'ametlla... doncs, jo ja espero el resum... s'ensumen presentacions que deixaran petjada...




Despatxeu:

Per a la crema de taronja
-4 ous
-400 ml de suc de taronja
-15 g de maizena
-15 g de mantega
-80 g de sucre
Per a els carquinyolis

-160 g de farina
-60 g de sucre en pols
-1/4 culleradeta de llevat químic
-1/4 culleradeta de bicarbonat 
-2 ous
-40 g de festucs sense sal
-40 g de nabius secs

-Pell de ½ taronja ratllada
Per al glacejat:
-1 ou 
-30 g de sucre glaç


Preparació:

1.-Per a la crema de taronja. En un cassó al foc, reduïu el suc de taronja fins els 500 ml aprox. i el deixeu refredar. Poseu tots els ingredients en un cassó al bany maría. Remeneu-los constantment i  deixeu-los coure fins que agafi la consistència d’una crema catalana. Poseu-ho en els plats de servir a refredar .

2.- Per a els carquinyolis. En un bol barregeu-hi la farina, el sucre, el bicarbonat i el llevat. Afegiu-hi els ous, un a un, i barregeu-ho bé. A continuació, afegiu-hi  la ratlladura de taronja, els nabius i els festucs. Barregeu-ho de nou fins obtenir una massa compacta. Emboliqueu-la amb paper film i deixeu-la a la nevera per que s'endureixi. (almenys 30 minuts).
 
3.-Preescalfeu el forn a 180 ° C. Cobriu la safata del forn amb paper sulfuritzat -o amb el silpat-

4.- En un bol bateu l'ou amb el sucre.

5.-Dividiu la massa reservada a la nevera en dues  peces, i  sobre una superfície lleugerament empolsinada amb farina, feu-ne un parell de “llonganisses” d'uns vint centímetres de llarg. Pinteu-les amb l’ou batut, i col·loqueu-les cap per avall sobre la safata d’enfornar, i pinteu-ho amb l’ou per l'altre costat.
 
6.-Enforneu durant uns 15 minuts. Retireu-la del forn, deixeu-la refredar durant 1-2 minuts, i talleu-la a rodanxes ben fines i bisellades. Poseu les llesques de nou a la safata del forn i cuineu-ho uns  7 o 8 minuts més. Deixeu-ho refredar sobre una reixeta.

Muntatge

Serviu la crema de taronja acompanyada dels carquinyolis ..... i gaudiu-ho de gust

25 comentaris:

  1. quina presentació Alfons! cada cop que et vinc a visitar em trobo una nova sorpresa!!! moltíssimes gràcies per participar. petonets

    ResponElimina
  2. Que bueno verte de vuelta y con recetas tan espectaculares.
    Me encantan los carquinyolis!
    Bss.

    ResponElimina
  3. Ohhhhhhhhhhhhh Alfons, aquesta crema si que deixa petjada. Boníssima proposta la teva ;-)
    Petonets

    ResponElimina
  4. M'encanten els carquinyolis tan primets... I la combinació amb la crema ha de ser ben bona!
    Aquest plat el trobo prciós, amb les culleretes a joc... QUeda una presentació molt elegant.

    ResponElimina
  5. Me ha encantado esta receta, las dos cosas, pero la crema de naranja me parece muy interesante.
    Te escribo en castellano, pues mi catalán escrito es penoso y lleno de faltas, no el hablado.Soy de la generación que aprendimos en castellano.
    Salutacions.

    ResponElimina
  6. Desde luego Alfons que haces unas presentaciones de libro y demás unos sabores interesantes y ricos. La crema de naranja me parece una divinidad y con un acompañamiento que no se queda atrás. Los carquinyolis son de vicio, pruebas uno y ya no paras hasta acabarlos. felicidades de nuevo por la receta. Besos

    ResponElimina
  7. Què bonica presentació!!! i què bona recepta. Els carquinyolis tan primets no els havia vist mai i m'encanten!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  8. Per acompanyar la crema de taronja has fet uns carquinyolis molt bons, m'ha sorprés però que siguin tan prims, encara que millor a l'hora de mastegar.
    Petons.

    ResponElimina
  9. Molt originals aquests carquinyolis! I tan primets.... La presentació és fantàstica: original i d'una gran bellesa!!!!
    Petons

    ResponElimina
  10. Quina forma tan xula!
    Uns senyors carquinyolis ben acompanyats.
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  11. Nos has tenido unas semanas de "sequía" pero la espera ha merecido la pena. La vueltas está siendo gloriosa!!

    ResponElimina
  12. Vaya cremita más rica... y bien elaborada. ¡Estás en forma Alfons!.
    Un saludo.
    Juan Carlos

    ResponElimina
  13. Aquest seran un hit en la llista de carquinyolis! què bons i què ben acompanyats!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  14. Anotado queda para mi vuelta!.....delicioso!.......Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  15. Uns carquinyolis molt ben acompanyats i molt bons, queda anotada la recepta
    Una abraçada

    ResponElimina
  16. Deliciosos i amb una presentació de luxe!!
    petonets

    ResponElimina
  17. Que originals i bons amb aquesta crema ja tenim el postre! Petonets

    ResponElimina
  18. Els carquinyolis es veuen boníssims però la crema de taronja...em té el cor robat. L'he de provar així que pugui. Ha d'estar deliciosa!

    Eva

    ResponElimina
  19. Cómo siempre me quedo impresionada con tus presentaciones y tus recetas. la crema de naranja estará riquísima pero esos carquinyolis estarán de muerte.
    Saludos

    ResponElimina
  20. Tiene que ser una delicia poder disfrutar de estos carquinyolis y con esa cremita de naranja todo un vicio. Me encanta visitar tu blog y ver que hay una nueva receta, siempre me sorprendes. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  21. Uns carquinyolis ben originals i acompanyats amb la crema de taronja han de ser deliciosos.

    ResponElimina
  22. Alfons, como siempre, delicioso, ligero y original. Un 10 para tí ;)

    Salu2. Paula

    ResponElimina
  23. Una presnetación impecable para un postre que debe ser una gozada! im abrazo

    ResponElimina
  24. La crema es irresistible, la taronja als postres la troba deliciosa.
    una abraçada

    ResponElimina
  25. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails