25/11/12

TORRADES AMB LLENEGUES, TOMÀQUETS ASSECATS, CEBA I FORMATGE BRIE





Sembla que la temporada de bolets s’anima,.... i si com jo, teniu la sort de tenir entre els vostres amics algun d’aquells que són capaços de descobrir, a distancia, un rotllo de bolets ocult en mig de la fullaraca del bosc, esteu de sort.... i si a més aquest amic/ga comparteix el cistell amb vosaltres, doncs doblement de sort,  ja que la vostra feina només sera la de descobrir una bona recepta per  portar-los a taula ...
.....com aquesta proposta d’avui, una cruixent, càlida  i deliciosa torrada amb ceba, formatge brie, tomàquets assecats i una delicada i fantàstica capa de làmines de llenegues al cap d'amunt, ...que ha estat l'esmorçar d'aquest matí a casa ... deliciosa!! ... a la teva salut, Anna! 








Despatxeu:

-Llesques de pa torrat
-Llenegues
-Ceba
-Tomàquets pera
-Formatge brie
-Sal
-Sucre
-Pebre
-Oli d’oliva
-Farigola i/o romaní.


Preparació:

1.-Per als tomàquets assecats. Prescalfeu el forn a 100 º. Talleu els tomàquets a quarts, retireu-hi les llavors  i els col·loqueu sobre una safata d’anar al forn amb un polsim de sal i de sucre per sobre, amb la pell pel cantó d’avall. Enforneu-los al voltant d’unes 3 hores. Un cop freds, introduir-los en un pot, juntament amb uns brins de les herbes aromàtiques, i omplir-ho amb oli d'oliva. Tanqueu-ho hermèticament i reserveu-ho.

2.- En una paella amb una mica d’oli i sal, incorporeu-hi la ceba tallada i deixeu-la fer  a foc baix fins que sigui confitada al vostre punt. Reserveu-ho

3.-Lamineu les llenegues. En una paella, amb unes gotes d’oli, salteu les lamines de bolets amb un polsim de sal. Reserveu-ho

4.-Enceneu el gratinador del forn. Sobre la llesca de pa torrat, poseu-hi primer una capa de ceba confitada i a sobre un capa de formatge brie. Gratineu-ho fins que el formatge es comenci a fondre. Fora del forn repartiu per sobre uns quants tomàquets assecats  i les lamines de bolets. Deixeu-ho gratinar uns instants més.

5.- Amaniu-ho amb unes gotes d’oli dels tomàquets assecats i serviu-les immediatament.

20 comentaris:

  1. Estic salivant només llegir els ingredients! M'agrada TOT el que porta la torrada!!

    ResponElimina
  2. Alfons, mira que tardas en alegrarnos con tus recetas, pero cuando lo haces, no hay quién te haga sombra, felicitats!

    ResponElimina
  3. Que bueno y que bonita presentación, toda una delicia!!!
    Petons.

    ResponElimina
  4. Otra maravillosa tapa cargada de energía y sabor.

    Besos.

    ResponElimina
  5. Buenísimas estas tostas. Ya queda menos para la temporada de setas, habrá que disfrutar estos días!

    ResponElimina
  6. Vaya desayuno, pero esto mas que desayuno es un plato de cuchillo y tenedor. ¡Y delicioso!. La mezcla es perfecta.

    ResponElimina
  7. Alfons, yo quiero desayunar así, qué exquisita tosta con esa lámina de setas por encima, de pecado. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  8. quina bona pinta Alfons, jo soc de les que tinc una mica més de feina....les vaig a buscar, les netejo , les cuini i les menjo jejejeje

    però és tan gran el plaer de trobar-les......i de menjar-les

    ResponElimina
  9. Me encanta tu receta y muy apropiada para el momento.
    Besos!

    ResponElimina
  10. Espectacular. Una tostadita de estas me comía yo ahora mismo... como desayuno o de entrante... magnífico.
    Un saludo.
    Juan Carlos

    ResponElimina
  11. Aunque vengo llegando de cenar.....me comeria unas tostadas sin problemas!....deliciosas y con una resentacion ideal....ya la pienso para Navidad!....Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  12. Ni comec els bolets, ni tinc amics que els coneguin, però aquestes torrades si m'agraden amb el brie a mig fondre.
    Petons.

    ResponElimina
  13. una tosta sensacional y bien aromatica Alfons

    ResponElimina
  14. Quina sort tenir bons amics boletaires, jo també prefereixo la feina de pensar la recepta, je je je...
    Han de ser unes torrades gustoses i ben bones!

    ResponElimina
  15. Unes torrades espectaculars, amb lo bones que son les llenegues Ummm
    Una abraçada

    ResponElimina
  16. Hola Alfons!
    Endevina que té llenegues a la nevera que va caçar aquest cap de setmana… sííí joooo!!!!! Ja sé què fer-ne!! Gràcies!! Com sempre tens les millors idees!

    Petons!

    Nuni

    ResponElimina
  17. Alfons menuda tostadas te más montado!!! con las setas , el brie y los tomates eecos debe ser muy muy gustosa! para ir abriendo boca......un abrazo

    ResponElimina
  18. Alfons, -tot i que ho t'dic quan ja hem saltat d'estació- gràcies per ser tan agraït.
    Mai una llenega ha estat tan ben tractada ;-)
    Salut i records!

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails