8/12/13

"ROSCOS" DE VI



...no, no és que les retallades d'en Wert & cia hagin afectat a les entrades d'aquest bloc, però sí que sembla que ho hagin fet a les hores del dia, i les 24, de vegades, sembla que no donin per més .... 
.....sort que el Nadal ja està aquí a la cantonada, i és ja del tot inexcusable el revifar fogons, el recuperar propostes de tota la vida i el descobrir projectes diferents amb noves sensacions, olors i sabors per a gaudir d'aquestes festes ... i per començar res millor que una de les receptes de tota la vida, la d'un dels postres,per a mi, més entranyables, esperats i golafres d'aquests dies .... els "roscos de vino" .. i como no, el més gran de tots, una gran roscada, dedicada al Sr ministre .... !! 






Despatxeu (25 unitats aprox.)

 -360 grams de farina,
- 40 g. de llar 
- 70 g de vi dolç,
-100 g. de sucre de llustre,
-65 g. d'oli d'oliva suau,
-10 g. de sèsam,
-10 g. de licor d'anís
-La pell d’una llimona ratllada
- 1/2 culleradeta de canyella en pols
- Sucre de llustre per decorar.


Preparació:

1.-Preescalfeu el forn a 180 º C. Poseu en un cassó l'oli amb les llavors de sèsam a foc suau, i escalfeu-les fins desprenguin l’aroma, no s’han de fregir.

2.-En un bol, incorporeu-hi la farina tamisada, la llar, el vi dolç, el sucre de llustre i l'anís. Barregeu-ho una mica i incorporeu-hi l'oli amb les llavors.  Pasteu-ho fins a obtenir una massa homogènia.

3.-Esteneu la massa sobre una superfície de treball i feu una làmina d'uns 5mm.  Amb dues mesures de tallapastes  feu les rosques i disposeu-les en una safata d’anar al forn, coberta amb paper sulfuritzat. 

4.- Fornegeu-ho durant uns 12 minuts aproximadament o  fins que estiguin lleugerament durs per fora i tous a l’interior 

5.-Quan els traieu del forn, passeu-los per sucre de llustre

6 comentaris:

  1. Que bons aquestes rosoc de vi!! Ideal per les sobretaules d'aquest dies.
    Petons

    ResponElimina
  2. Alfons, qué alegria tenerte de vuelta, echaba de menos tus recetas. Los roscos que nos traes te han quedado estupendos y tienen que ser un vicio. Un fuerte abrazo, Clara.

    ResponElimina
  3. Alfons me alegro de volver a leerte ya teniamos mono de tus recetas,unos roscos bien buenos
    Buena semana

    ResponElimina
  4. Que bé tornar a tenir una bona recepta de les teves, a la salut del ministre!

    ResponElimina
  5. Deu n'hi do, quines vacances! Hehehe. Segur que ens han retallat les hores del dia sense que ens adone'm.
    Quins roscos més bons ens portes per els díes de Nadal, encara que no sé jo si arribaràn o es menjaràn abans.
    Petons.

    ResponElimina
  6. Quin retorn més dolç Alfons !!! a casa agradan molt, els faré segur!!! petons,

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails