27/11/14

MOUSSE D’ESCALIVADA


i després del 20_N, i abans d'acabar el mes, una nova convocatòria que ja comença a ser una tradició mensual a la blocesfera  gastronòmica.... la de "Memòries d'una Cuinera".... que aquest mes gira al voltant de l'escalivada... tot un clàssic de la nostra cuina, que permet tantes interpretacions i combinacions, com segur veurem en el resum amb totes les participacions dels blocaires,...... com aquesta mousse d'escalivada d'avui, o l' "Amanida d'escalivada, seitons i poma amb vinagreta d'olives negres" , o els "Milfulls d'escalivada i bacallà amb salsa de pebrots"  que podeu trobar algunes entrades anteriors...







Font: Tomates Verdes Fritos



Despatxeu:

- 2 pebrots vermells
-1 albergínia
-1 ceba
- 2 ous
- 50 ml. de nata per cuinar
- 50 ml. de brou vegetal
- Pebre, sal
- Una branca de tomàquets cirerols.
- Cibulet


Preparació:

1.- Rostiu pebrots, albergínies i ceba al forn _o com tingueu per costum fer-ho_ a uns 200º  fins que sigui cuit. Peleu les verdures i separeu 1/2 pebrot vermell. Tritureu la resta  amb els rovells d'ou i la nata. Salpebreu-ho al vostre gust. Amb un punt de sal, munteu i afegiu-hi les clares a punt de neu, barrejant-ho amb compte de que no es baixin.

2.- Unteu el motlle amb una mica de mantega i de pa ratllat, ompliu-ho amb la barreja,i poseu-ho a coure al forn, preescalfat a uns 180º, al bany maria durant uns 15 minuts.

3.- Tritureu el pebrot reservat amb una mica de brou vegetal fins a fer-ne un puré fi.salpebreu al vostre gust

4.- Escaldeu uns segons els tomàquets cirerols i passeu-los amb aigua amb gel per tallar la cocció. Peleu-los, i salteu-los uns instants en una paella amb unes gotes d’oli.



Muntatge


Poseu el puré de pebrots  al fons del plat i per  sobre el mousse d'escalivada. Decoreu-ho amb els tomàquets cirerols i un polsim de cibulet picat.

11 comentaris:

  1. Són boníssims els mousses, i d'escalivada... èxit segur!!

    ResponElimina
  2. Bonissima aquesta mouse. JO l'he feta amb forma individual i també va molt bé:
    Petons

    ResponElimina
  3. És tant bona l'escalivada...! Fa molt temps que no faig un pastís d'escalivada, aquest es veu super bo! i es veritat que en format individual ha d'anar molt bé!

    ResponElimina
  4. M´encanta la mousse. La faig diferenta a la teva, pro segur que aquesta es mes que deliciosa.
    Mil petons

    ResponElimina
  5. Muy buena idea esta mousse de escalibada,me gusta.
    Bon cap de setmana

    ResponElimina
  6. Un plat per llepar-se els dits i es que l'escalivada m'agrada de totes maneres.
    Una presentació molt bonica.
    Petons.

    ResponElimina
  7. Com sempre, unes receptes bones i elegants! Trio les 3!
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  8. Me lo llevo todo...el mousse de escalibada y la trenza!...que delicia!....ideal los colores para platos de navidad!!.......Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  9. sempre és un plaer venir-te a saludar Alfons, tens unes receptes increíbles! Moltes gràcies per participar. petonets

    ResponElimina
  10. A casa faig aquest pastís molt sovint, i sempre triomfa... super fi i molt gustós!

    ResponElimina
  11. Aquesta la faig segur! Ha de ser deliciosa amb textura de mousse! Una abraçada! Anna de retallsdecuina.cat

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails