1/11/14

PANALLETS DEL 9-N


L'obrador de Can Sabat, una de les pastisseries amb més tradició de Sant Cugat del Vallès, ha ideat aquest any els panellets del 9-N, una massa de massapà en forma d'urna amb la seva papereta de xocolata corresponent,.... i que pel nombre de vendes sembla que està tenint un gran èxit ... i és que a mesura que el 9 de novembre s'acosta, el dret a decidir està cada cop més i més present en el nostre dia a dia ... i per molt que a dia d'avui encara no se sàpiga si el 9-N serà permès, suspès cautelarment o directament no autoritzat, ningú dubta a dia d'avui, que serà un nou gran èxit de aprticipació ... Però entre tant, agafeu el vostre retolador alimentari, constituir-vos com a president o vocal voluntari de la vostra taula particular, apunteu a la papereta de xocolata la vostra opció .... i feliç castanyada !!

Desconec la recepta de la  proposta original,  així és que per a aquesta ocasió he escollit la recepta tradicional dels panellets de coco per a construir les urnes ...i de pas, participar en la proposta d'aquest mes del "Memóries d'una cuinera" que va d'això : de panellets!!





Despatxeu:

-200 g. d'ametlla crua mòlta, 
-260 g. de sucre de llustre 
-1 ou, 
-La pell ratllada d’una llimona, 
-2-3 cullerades d'aigua si es vol fer més lleugera la massa de massapà. 
-60 g. de coco ratllat ,més el necessari per arrebossar.
-Xocolata blanca
-Xocolata negra


Elaboració 

1.- En un bol, barregeu-hi  la farina d'ametlla, el sucre de llustre, la pell ratllada de llimona i la clara de l’ou. Pasteu-ho fins a obtenir una textura adequada, podeu afegir-hi una mica d'aigua per tal de què el massapà resulti més mal·leable. Feu una bola, cobriu-la amb paper film i deixeu-la reposar a la nevera almenys una hora. 

2.- Estireu la bola fins a obtenir-ne una planxa d’un dit de gruix. Talleu-la en petits rectangles de la mida que vulgueu fer les urnes. Pinteu-les amb el rovell d'ou barrejat amb unes gotetes d’aigua i arrebosseu-les amb més coco ratllat. Amb el mànec d’una cullereta feu-hi una petita marca pel la part de dalt, que serà el forat de l’urna. 

3.-Enforneu-ho amb el forn preescalfat a 170 ºC i a altura mitja, uns 10-15 minuts fins que agafin una mica de color.

4.- Un cop freds, suqueu la base de les vostres urnes en un bol amb la xocolata negra fossa, per tal de fer-hi la base. 

5.- Esteneu la xocolata blanca fossa per tal de fer una lamina fina, que tallareu amb un ganivet calent amb els petits rectangles que seran les vostres paperetes. 


Disposeu els rectangles de xocolata blanca a l’embocadura de l’urna ... i gaudiu de la vostra jornada de participació...!!



9 comentaris:

  1. Em sembla un panallet molt adeqüat!, si senyor!, a mi m'agrada molt fer la tradició afegins algun toc d'actualitat. Està clar que la teva proposta és fantàstica. Felicitats a tú i a l'obrador de Can Sabat!, feliç castanyada! i....feliç votació!! (guarda't un panellet per si de cas cremen totes les paperetes...)

    ResponElimina
  2. òndia, Alfons!! Això no són uns simples panellets, no, són uns Súper panellets!! Si els teus tenen èxit, segur que el dia 9N serà encara millor!! Felicitats per aquesta recepta, que m'ha deixat gratament sorpresa! Petons

    ResponElimina
  3. M'encanten. Una ide molt bona i segur que el dia 9 serà un èxit.
    Petons

    ResponElimina
  4. uala, m'encanten!!!! Vaig veure els de can Sabat, però els teus encara m'agraden més. Una bona i excel·lent proposta!!!!

    ResponElimina
  5. Que buena idea estos de Can Sabat y te han quedado muy bien tambien a ti.
    bona setmana

    ResponElimina
  6. Quines urnes més delicioses!!! a veure si finalment podem veure-les de veritat!!

    ResponElimina
  7. ostres Alfons, a veure si els veuen els del TC i els prohibeixen! jajajajajajaja. xulíssims. gràcies per participar al Memòries.

    ResponElimina
  8. Uns panellets ben actuals, si senyor! I a més a més sóc de Sant Cugat (encara que fa temps que no hi visc) i no m'en havia assabentat, d'aquesta varietat de panellets de Can Sàbat!
    Que vagi bé! Clara

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails