15/12/14

ESCUDELLA DE BACALLÀ AMB PREMSAT DE COL I BRANDADA




.... si hi ha alguna festa en que les sopes estan gairebé sempre a taula, és per Nadal ... així és que cal pensar-se-les totes per a trencar una mica amb els motlles d'aquests dies i trobar un esplèndid plat de sopa més enllà de la tradicional sopa de galets .. i aquesta proposta d'avui, treta d'un especial de la revista Cuina, és una d'elles ... a casa va ser tot un èxit el passat nadal, i si per aquest any també esteu pensant en alguna petita innovació sopera, aquesta és una magnífica proposta ... peró també podeu mirar-vos aquesta ... o aquesta.... i es que a força de menjar sopes, hi ha qui se les pensa totes....!






Despatxeu: per unes 4 persones

2 làmines de pasta de canaló ja bullida
200 g de cigrons cuits
Per a l’escudella de bacallà
300 g de cua de bacallà amb la pell
1 pastanaga
1 porro
1 ceba
1 branca d’api
1 patata
2 culleres d’oli d’oliva verge extra
sal
1,5 l d’aigua
Per al premsat
2 fulles de col verda
Anís (opcional)
Botifarra negra
Oli d’oliva verge extra
Per a la brandada de bacallà
200 g de bacallà dessalat esmicolat
100 ml d’oli d’oliva verge extra


Preparació

1.-Per a l’escudella de bacallà. Ofegueu les verdures tallades a trossos en una olla amb una mica d’oli. Afegiu-hi la cua i les pells de bacallà. Mulleu-ho amb l’aigua. Deixeu-ho bullir 40 min i coleu-ho amb l’ajuda d’un xinès. Rectifiqueu-ho de sal i reserveu-ho.

2.- Per al premsat.Traieu la pell de la botifarra i salteu-la a foc lent fins que quedi esmollada. Flamegeu-la amb l'anís (opcional) i reserveu-la.

3.- Escaldeu les fulles de col amb aigua bullent i refredeu-les de seguida amb aigua i gel.

4.- Per a la brandada de bacallà. Confiteu els alls en l’oli en un pot petit, afegiu-hi el bacallà esqueixat i deixeu-ho confitar a foc lent una estona.

5.- Poseu el bacallà i els alls confitats en un bol i tritureu-ho incorporant-hi l’oli a poc a poc fins a obtenir una crema homogènia.


Muntatge

En una safata mitjana rectangular folrada amb paper film, munteu capes superposades de làmina de pasta,brandada, botifarra negra i col fins arribar a dalt. Deixeu-ho refredar a la nevera amb una altra safata a sobre i un pes per premsar-ho.

Talleu un rectangle de premsat i escalfeu-ho al microones. Poseu-lo al fons d’un plat de sopa, escampeu-hi els cigrons cuits i afegiu-hi l’escudella de bacallà.

6 comentaris:

  1. Oooh! això no és qualsevol escudella... quina presentació més xula!!! bona setmana!

    ResponElimina
  2. Que belleza y que estilo!....y de seguro delicioso!.....Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  3. Que original y actractiva escudella nos has preparado Alfons.Bien buena sin lugar a dudas¡¡
    Una abraçada

    ResponElimina
  4. Hola Alfons. Una vuelta por tu blog es suficiente para ver recetas deliciosas o muy originales como la de esta misma entrada. Me quedo por aquí.
    Saludos.

    ResponElimina
  5. una recepta a tenir en compte de cara a les festes de Nadal... amb el premsat i l'escudella tan gustosa, ha de quedar un plat boníssim i molt festiu.

    ResponElimina
  6. Qui menja sopes se les pensa totes! M'encanta la teva proposta, un bon plat. Bones festes!!

    Anna

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails