19/6/09

MACCHERONI IN CROSTA

Unes bones merengues i/o una esplèndida coca amb llardons, són les postres tradicionals amb els que es posa el contrapunt dolç a tota xatonada que es preï. Tot i que per a mi els llardons no són una menja gaire atractiva, els trobo especialment deliciosos quan es combinen amb aquesta coca dolça i cruixent, que un cop l’has tastada és molt difícil aturar-se abans no s’acabi.




I seguint amb el tema de pel·lícules encantadores ..., ja fa algun temps que la revista “Descobrir Cuina” va publicar un article sobre seqüències de pel·lícules memorables, en les que un plat de cuina, es convertia en el protagonista indiscutible de l'escena, .... i de la més que cèlebre pel·lícula de Luchino Visconti, "Il Gatopardo”, van seleccionar aquest senzill però extraordinari plat:" Maccheroni in crosta ". Si mai el feu, i sobre tot si a la vostra taula s’hi asseu canalla, aquest serà sense cap mena de dubte el plat més reclamat ... i no tan sols per ells...


Despatxeu

-1/2 kg de macarrons
-200g de carn picada
-1ceba
-1 gra d’all
-100 gr. de formatge parmesà ratllat
- Salsa beixamel
- Salsa de tomàquet
-1 làmina de pasta de full
-1 ou
Preparació
1.- Prepareu un sofregit amb la ceba i l’all. Afegiu-hi la carn picada i quan ja estigui al punt hi incorporeu la salsa de tomàquet i deixeu-ho coure uns min. Salpebreu-ho si cal.
2.-Poseu la pasta a bullir en un pot amb aigua i sal. Traieu-los quan estiguin al dente.
3.-Cobriu un motlle amb una capa de pasta de full.
4.- Barregeu els macarrons amb la salsa beixamel, el parmesà ratllat i el sofregit, (admet també, pèsols, pernil o ou dur tallat en petits dauets,...) i ompliu el motlle. Cobriu-lo amb una capa de pasta de full i pinteu-la amb l’ou batut. Enforneu-ho durant uns deu min. A taula, serviu-ho a talls, con si fos un pastís, I....gaudiu-ho de gust !!

7 comentaris:

  1. hola, alfons!
    acabo de descobrir el teu bloc a través del planetacuines i veig que has començat amb molta força, amb receptes atractives i interessants.
    espero que mantinguis l'entusiasme durant molt de temps perquè estic segur que tots en gaudirem.
    benvingut a la gastrosfera.cat!

    ResponElimina
  2. Manel:
    gràcies per aquesta cordial benvinguda al món de de la "gastrosfera.cat"
    tot just acabo d'arribar i se que em queda un llarg recorregut per entendre el funcionament d'aquest nou món de blocaires.
    gracias per les teves paraules d'anims
    seguirem en contacte!!
    ALFONS

    ResponElimina
  3. Hola de nou Alfons!!

    Quina guapada de macarrons!!!
    Els hi faré aquest cap de setmana als nens que segur que els hi encantaran! I de fet el Miquel, el meu marit, segur que repetirà!
    Per cert! Aquesta revetlla faré els teus tomàquets caramelitzats per picar! Ja t'ho explicaré!

    Una abraçada!

    Nuni - http://cuinetes.bloks.cat

    ResponElimina
  4. Hola Numi !!
    puc garantir-te que amb aquests macarrons tens l'èxit assegurat. És un autèntic plat comodí .. a casa sempre surt quan m'atreveixo amb algunes "novetats gastronomiques" ... et garanteix les felicitacions de tots els comensals -inclosos els més llançats a provar coses noves- ... i el perdó dels menys agosarats.
    Ja m'ho explicaràs!!
    Una abraçada
    Alfons

    ResponElimina
  5. A casa volien tastar un pastís de macarrons, em guardo la recepta que ja veig que té molt d'èxit!
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  6. fa temps que una amiga em va dir que feia un apastís amb macarrons i no m'ho acabava d'imaginar!! sort de tu! ;P moltíssimes gràcies per la teva aportació! petonets

    ResponElimina
  7. Mai ho havia vist!! Prenc bona nota!
    Mónica

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails