19/11/09

GOTET DE BRANDADA DE BACALLÀ AMB PURÉ DE CIGRONS I MEL


Aquest és el segon component de la parella d’entreteniment que us comentava a l’últim post.... la dolçor de la mel aporta a aquest gotet un delicat contrapunt a la salabror del seu company..... a taula, cadascú decideix per on començar,... dolç o salat...salat o dolç ...així es que, amunt el teló !... i endavant amb la funció!.







-->Font: Les Cuineres de Sils

Despatxeu ( per uns 6 gotets)

-250 gr de bacallà dessalat i amb pell
-125 ml de crema de llet
-125 ml d’oli d’oliva
-2 grans d’all
-150 gr de cigrons cuits
-mel
-pebre negre
Preparació

1-Per la brandada. Poseu en un cassó amb l’oli , l’all, i si es vol una mica de bitxo, fins arribar a uns 55 ºC. Al cap d’una estona, ja fora del foc, retireu l’all i el bitxo, i poseu-hi, a confitar el bacallà durant uns minuts.

2.-Retireu la pell del bacallà i la fregiu en una paella amb unes gotetes d’oli fins que sigui ben daurada. Reserveu-la. Tritureu el bacallà esmicolat, primer amb el mateix oli de confitar i després amb la nata liquida fins que quedi una pasta compacta.

3- Pel puré de cigrons. Tritureu els cigrons cuits amb una mica d’aigua i un rajolí d’oli. Rectifiqueu-ho de sal.
Muntatge

En un gotet, feu una primera capa amb el puré de cigrons , una altra de brandada , al damunt poseu-hi un raig de mel i un boci de la pell del bacallà ..... i gaudiu-ho de gust.

12 comentaris:

  1. Jo, com diu la Belen Esteban: ME LO LLEVO!!!!
    o POR MI GOTET DE BRANDADA MA-TOOOOOOO!
    Ara deixem-nos de frikades, espectacular!!!!! i és que si fes un rànking de les receptes teves que més m'agraden anirien totes ben empatades!
    Un petó i gràcies per la teva generositat de compartir-ho.

    ResponElimina
  2. Enhorabuena, ya estaba yo pendiente del vasito largo. Variedad y armonía en los sabores y también en los colores, algo que me encanta.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  3. Ja ho tenim!! Tots els entrants del magnífic àpat que vas organitzar! Quina feinada però! M'encanta la presentació en gotets, és tan atractiva. La brandada de bacallà ja la coneixia ;-) de fet me la vas ensenyar a fer tu, sense saber-ho, a través de la recepta del cuines en la que vas guanyar el concurs.
    Qui m'havia de dir que t'acabaria "coneixent"!
    Apa una abraçada i esperarem la resta de receptes del àpat impacients!!

    ResponElimina
  4. pero bueno, que cosas más delicadas haces!!! me gusta mucho ;)

    Salu2. Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net

    ResponElimina
  5. Eh, nosaltres també matem pel nostre gotet de brandada. Enhorabona per aquestes delícies. un petó.

    ResponElimina
  6. Belen Estevan a part, m'agraden les teves frikdes, maragda .... i celebro que en el teu rànquing és viatgi en gran grup, tindras moltes més opcions per escollir... Ah! per cert el teu resum del darrer hemc... aixó si que és una feinada!! Felicitats!!
    Gracias Eva, la verdad es que en la mesa hacian una buena pareja.. de sabores y como bien dices de colores... gracias por tus comentarios!
    Hola Nuni! tens raó una feinada ... però una feinada força divertida, gairebé tant com està sent aixó d'anar penjant aquí les receptes i recollir els vostres comentaris .... i encara hi ha algunes més de pendents... Una abraçada!!
    Salu2 Paula!!... me gusta que te guste.. en realidad es lo de siempre en un nuevo envoltorio... más "xic" ;-)) Un abrazo!
    Gràcia amics de la cuina vermella però que no arribi la sang sang al riu, eh!! Una abraçada!!

    ResponElimina
  7. Hola Alfons, magnífic segon gotet. Això dels gotets fa temps que m'ho penso però encara no m'hi llançat això que ja fa més d'un any que em vaig comprar un llibre a Paris, allà a França els anomenen verrines. Aqui et deixo el link del llibre.
    http://lacuinadecalpepin.blogspot.com/2008/10/llibre-frances-de-tastets.html
    Salut,
    Pepin

    ResponElimina
  8. Ostres, auqest gotet encara m'agrada més que el d'abans! Hi ha un tercer gotet? :)

    ResponElimina
  9. Gracies pel link Pepin,... tens raó al país veí això de les Verrines ho tenen molt més per ma que per aquí... però ja ens arribarà, ja....

    En aquests cas Gemma, aquesta parella no es va transformar en trio... peró en vindràn més, no ho dubtis..

    ResponElimina
  10. Hola Alfons! Aquest gotet es pren fred o calent? Gràcies!

    ResponElimina
  11. Hola Gemma:

    jo et recomenaria treure'ls de la nevera aproximadament una hora abans de portar-los a taula,
    queden "fresquets"... però no freds..
    Ja m'ho diràs!!

    ResponElimina
  12. Hola, tinc un concurs de cuina al meu poble i em sembla que faré aquesta recepta!! Com que l'hem de portar i estarà allà una estona crec que es molt bona recepta!!! ja us comentaré quer tal ha anat!

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails