29/11/09

RAÏM AMB MOUSSE DE IOGURT I GELATINA DE MOSCATELL

Aquesta és una recepta del bloc gastronomiaycia. ....on expliquen que està treta del llibre de receptes de Fernando Canales, Cocina Asequible. L’única diferencia és que amb el moscatell especiat que és fa servir per maridar els grans de raïm, jo el vaig trobar per si mateix tan bo, que vaig afegir-hi una mica de gelatina i el vaig incorporar també a la copa... i .... Hip!...aquest ha estat el resultat... Hip! ....






Despatxeu ( 6 copes)

-100 g de raïm de taula,
-75 g de sucre,
-100 cc. de moscatell,
-100 cc. de nata per muntar,
-100 g de iogurt tipus grec,
- 1 fulla de gelatina
-1 branca de canyella 
- La pell de mitja taronja.


Elaboració

1-Treieu la pell, retireu les llavors i talleu per la meitat els grans de raïm que voleu fer servir i poseu-los en un bol amb una cullerada de sucre, el moscatell, la branqueta de canyella i la pell de taronja (sense lo blanc). Barregeu-ho bé i reserveu-ho a la nevera maridant, si pot ser el dia anterior.

2- L’endemà, o al cap d’unes hores, escorreu els grans de raïm del suc de la maceració, retireu el branquilló de canyella i la pell de taronja i salteu-los en una paella calenta uns moments. Reserveu.

3- Escalfeu una mica del moscatell especiat i desfeu-hi la fulla de gelatina prèviament rehidratada amb aigua freda, un cop desfeta, re- incorporeu-lo amb la resta del moscatell. Repartiu en el fons de les copes, la meitat del grans de raïm (l’altra meitat servirà per decorar) i repartiu-hi el moscatell. Reserveu-ho en fred

4- Pel mousse de iogurt, munteu la nata amb la meitat de la resta del sucre, i amb l'altra meitat endolciu el iogurt, ho barregeu tot amb moviments envoltants procurant que no es baixi la nata. Reserveu a la nevera fins al moment de servir.


Muntatge

Amb la gelatina de moscatell amb els grans de raïm ja quallats, repartiu-hi per sobre el mousse de iogurt. Decoreu amb la resta de grans de raïm, una juliana de pell de taronja i una mica de canyella en pols. . ..... i gaudiu-ho de gust

11 comentaris:

  1. Amb el que a mi m'agrada el moscatell!! Bé, i la ratafia, el licor d'anous, ... quina fama m'estic guanyant... hip!
    Doncs un postre magnífic Alfons, fresc i gustós! I un gran joc de textures!
    Felicitats per la recepta! Una abraçadaaaaa!!! ^^

    ResponElimina
  2. Quines postres tan bones han de ser!! i la presentació és espectacular...petonets

    ResponElimina
  3. Quin lluiment! jo vaig intentar fer un cop la gelatina de moscatell i puaj! hauré de provar de fer-la com indiques...
    Com sempre, magnífica recepta, magnífica presentació, Alfons, fas alguna cosa malament?
    B7

    ResponElimina
  4. si, Nuni si ... i la mistela, ... el vi ranci, ... el PX i ..... fins i tot, si no hi ha res més, el vi de missa !!... ja veus una fama totalment compartida ... hip!
    i fàcils .. molt fàcils de fer M º Jose, tot i que cal preveure amb cert temps perquè quedi un moscatell ben especiat.
    Hui! Maragda, si t'expliqués .... i no caldria ni la copeta de moscatell
    Una abraçadaaaa, petonets i b77 !!

    ResponElimina
  5. Gracias por tu visita a mi cocina, vengo rauda a ver lo que tienes tú por aquí. Y lo que he visto hasta ahora me ha encantado. Soy seguidora desde ya mismo!!
    un abrazo

    ResponElimina
  6. Les postres esponjoses, fresques i a base de fruita (i moscatell, je je je...) són les meves preferides. I servides en copa trobo que queden molt ben presentades, de luxe total.

    ResponElimina
  7. Hola Pilar ha sido un gustazo "caer" en tu cocina, y seguro que me voy a dejar caer muy a menudo
    Un abrazo! y gracias también por tu visita

    Tu si que has captat la idea Gemma, unes postres fresquetes... esponjoses... en una copeta ...peró amb força moscatell !!!que si no, no si val ;-))
    Una abraçada

    ResponElimina
  8. Ostres acabo de descobrir el teu bloc!
    Com és que ho he fet tan tard??!
    M'agraden moltíssim les receptes que penges!
    Et seguiré visitant i vas de dret cap a la meva llista!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  9. Hola! Gracias por tu comentario en mi blog. Le acabo de echar un vistazo a tu blog, y me gusta mucho. Las fotos y presentaciones son estupendas!!
    Bs!

    ResponElimina
  10. ravie de découvrir ton blog que je trouve très beau, tes verrines sont magnifiques
    bonne soirée

    ResponElimina
  11. Alfons, aquesta copa tan estilosa, m' ha encantat!

    Un petó! Beth

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails