11/11/09

"TORTITA DE CAMARONES" i "REBUJITO"

Per tal de recuperar-se, desprès de l’ensurt de la paperina de xurros, res millor que un bon tonificant: un “rebujito”. La seva eficàcia a la “Feria d’abril” sevillana està superdemostrada, ....acompanyant, com no, a unes “tortitas de camarones”,... per aquí, d'aquests “camarones”, (també anomenats "quisquillas"), normalment no n’hi han... els vaig estar buscant per totes les peixateries conegudes, incloses les de la Boqueria, i al final, per casualitat, fent les conpres de l’últim moment, els vaig veure a la peixateria del Mercadona.....tasteu-ho és una combinació digna d’un convit de noces ... sinó, pregunteu-ho a l’Anna del Kiwi Blau ;-)).... (gràcies per la recepta!)....






Despatxeu :

per a les tortitas
- 80 gr de farina de blat
- 80 gr de farina de cigrons
- 100 gr de camarons
- 4 brins de safrà
- julivert
-1 ceba petita
- aigua
- sal
- pebre
- oli (per fregir)
per al rebujito
- 110 ml de fino/Manzanilla
- 1 llauna de 7up o Sprite

Preparació:

1-El "rebujito" és la barreja del fino i del 7up.
2- Per les tortitas. Sofregiu la ceba i reserveu-la. En un bol, afegiu-hi les farines i una mica d’aigua freda, tot remenant fins que quedi una pasta homogènia similar a la de fer bunyols. Incorporeu-hi el julivert i el safrà picat, els “camarones”, la ceba i rectifiqueu-ho de sal i pebre . Reserveu-ho a la nevera.
3-En una paella amb oli calent, poseu-hi una cullerada de la pasta i aneu arrodonint-la i aplanant, amb la mateixa cullera, fins que quedi ben cruixent per les dues bandes.
4- Serviu-les calentes acompanyades d’un gotet de xupito amb el "rebujito" ben fred, ..... i gaudiu-ho de gust

6 comentaris:

  1. Puc venir a dinar...? i tant que són dignes d'unes noces i del que faci falta, però quan entonem l'Ave Rociera no us queixeu que desafino com una llauna oxidada, esteu avisats!
    La presentació espectacular!
    Petons

    ResponElimina
  2. No t'amoinis Maragda!!, ...et garanteixo que tampoc series l'unica...tan sols és questió del número de rebujitos ... o afines, o no és nota ..
    B7

    ResponElimina
  3. En en el seu dia ja li vaig dir a l'Anna, avui t'ho reitero, és una idea estupenda!! petons.

    ResponElimina
  4. Vols ser el blocaire convidat al proper repte culinari?? Ens falta algú que faci el aperitiu!!! Han d'estar increïblement bones aquestes tortitas!! I que fort que després de buscar i buscar trobis els camarons al Mercadona! Ja m'hi fixaré quan hi vagi i n'agafaré si en trobo. Una abraçada!!

    ResponElimina
  5. Ondia, Nuni!... quina sorpresa! .. ho trobo bé .... però de qualsevol forma crec que ho hauriem d'ajornar per una mica més endavant ... ja t'ho dire ... Això del mercadona va ser una autèntica sorpresa i encara que sembli mentida, a sobre no són excessivament cars!!
    Gràcies i un gran abraçada

    ResponElimina
  6. Ostres rebujito i tortilla de camarones!!
    El rebujito està tan bo que agafes una castanya que ni t'explico. las tortillas estan de mort.
    Felicitats!!

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails