El foie és una delicatessen que, a casa nostra, sempre associem a dia especial,
a dia de festa esperada
... i tot i
que sigui a petites dosis, ens
agrada tenir-ne a taula per gaudir-ho en aquests dies .... serà potser per això que ens
encanta a tots ...
si a casa vostra també sou foie- festius, aqui teniu algunes de les propostes publicades fins ara, i sí no, aquí en teniu
una de nova per a aquests dies de festa que s'acosten ...
Font: Benvingut Aligué.
Despatxeu:
-50ml de vi Pedro Ximénez
- ¼ de fulla de gelatina
Per a la mousse de foie
-100 g de foie mi-cuit
-40 cl. De llet
-60 ml de nata líquida
Per a la pera caramel.litzada
-1 pera
-1 cullerada de sucre
-1 cullerada de mantega
-1 cullerada de licor de pera (opcional)
Preparació:
1.-Per a la pera caramel.litzada. Peleu la
pera i traieu-ne les llavors. Talleu-la a daus de 0,5 x0,5 cm.
2.-Feu un caramel en sec, un cop fos el sucre,
deixeu que agafi una mica de color. Afegiu-hi la mantega i els daus de pera,
fins que quedin caramel.litzats. (opcionalment, afegiu-hi el licor). Coleu-ho
perquè no quedi suc. Poseu-ho al fons dels gotets.
3.-Per a la mousse de foie: Escalfeu la llet a
la Th., fins que arrenqui el bull. Afegiu-hi el foie, a trossos, deixeu-ho que
es trituri bé, coleu-ho amb un colador xinès i deixeu-ho refredar una mica per
poder-ho barrejar amb la nata semimuntada. Aboqueu la barreja dins dels gotets. (es pot fer servir el turmix amb la llet
escalfada prèviament)
4.-Escalfeu el vi i afegiu-hi la gelatina
remullada. Deixeu-ho refredar una mica i poseu-ho a sobre el foie... i gaudiu-ho de gust.
WOW esta combinación de pera con foie no la he probado, ya estoy tardando, de hecho me quedo tu aperitivo para estas fiestas navideñas, me ha encantado! un beso
ResponEliminaNp soy de foie.....pero esa jalea de vino.....mmmm....estoy probando con jaleas de licores para postres.....y sorprende!!.....una idea genial y sabrosa!.....Abrazotes, Marcela....si haces ricotta al horno te sugiero poner un poco de crema y/o huevo....sola queda muy seca.....
ResponEliminaHola Alfons, guapo tu
ResponEliminanen fas tantes delicies que difil tindria per dir-ne quina es la millor, m´agraden totes
Ets tot un artista, mil petonets Susanna
A casa som totalment foi-festius, o sigui que ens apuntem el gotet! Fantàstic amb la pera!
ResponEliminaPetons
Sandra
that sure looks good. i would love to try it.
ResponEliminaNo sóc gens de foie, però l'altre dia vaig tastar unes tapes i em va encantar! Avui veig aquests gotets, i t'asseguro que no posaria cap excusa per tastar-los! Veig que hauré de començar dient: "Abans,jo no era gaire de foie, però ara..."
ResponEliminaPetons
En mi casa también somos foie adictos, uno de mis hijos y yo, lo comemos crudo con sal y pimienta, otros quieres a la plancha con manzana o con mermelada de higos, pero tu propuesta es mucho más glamurosa. Así que la tendré en cuenta.
ResponEliminaUn beso
Totes les delicatessen que portin foie em perden... Gràcies per la teva visita.
ResponEliminaYa me la he llevado, que yo soy mucho de raciones pequeñas y vasitos que como éstos, se pueden preparar con antelación..
ResponEliminaOtro flechazo!!
Esto tiene que estar bien bueno! y la presentación muy bonita.
ResponEliminaEste aperitivo es de los que me gustan a mi así que estas Navidades lo pongo si o si.
ResponEliminaSaludos
Qué ricos!!!!! Me gustan mucho estas presentaciones para comidas con amigos... Me vienen genial!
ResponEliminaUn besoteeeeeeeeee
Exquisit
ResponEliminaLes tres capes combinen super bé. Jo no sóc gaire de foie, però el trobo una idea sensacional de cara als aperitius de Nadal. Com tu dius, el foie fa molta festa!
ResponEliminaUna receta de lujo para cualquier momento, pero que pensando en las fiestas que se nos avecinan, me parece ideal.
ResponEliminauna recepta molt bona,ademes amb ingredients exquisits,petons
ResponEliminaQuins gotets més treballats! m'agraden molt però preparar-los requereix paciència...jejej t'ha quedat molt apetitosos!
ResponEliminaPetons
A casa també som de foie, així que t'agraeixo la idea que crec que ha de ser deliciosa!!!
ResponEliminaPetons!
Sense provar-ho puc dir que m'encanta. El foie em torna boja, sobretot acompanyat amb fruits. Deliciós!
ResponEliminaPetonets!
Buenísimo, como siempre Alfons. Una receta maravillosa, que por supuesto me apunto. Por favor, pásate por mi blog, que me he marcado tu receta de albóndigas de calamar, pero con salsa negra. Me salió buenísima. Gracias por la receta.
ResponEliminaMi blog es http://la-lengua-de-la-mariposa.blogspot.com.
Gracias.
Un saludo.
Juan Carlos
Hola, gracias por ojear mi blog y dejar un comentario. Me gustaria saber si puedo leer tu blog en español. gracias.
ResponEliminaUn molt bon aperitiu per aquestes festes! Me l'apunto... ;)
ResponEliminaEs que el mi-cuit no em fa gaire el pes, però seguramente d'aquesta manera si m'agradaría.
ResponEliminaPetons.
en estas fechas más que nunca voy a venir a tu blog para coger ideas para las próximas fiestas ;)
ResponEliminaSalu2, Paula
http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
http://galletilandia.cultura-libre.net
M' encanten aquests gotets tan bonics que fas, auqests amb el foie han de ser una passada de bons.
ResponEliminaAmb aquest aperitiu si que no en deixaríem ni gota
ResponEliminaUna abraçada
hola Blanca!!
ResponEliminagracias por tu visita... el traductor automatico practicamente lo clava, y solo tienes que clicar la pestaña correspondiente en la barra lateral para que te aparezca... y si lo prefieres, o si tienes alguna duda, no lo dudes , estare encantado en ayudarte...
Un abrazo
Ains... que jo soc de foie-festiva però de les que més! aquesta delícia he de fer-la JA! Petons
ResponEliminaAlfons, quiero hacer estos vasitos en noche buena. Tengo dos dudas. ¿Cuántos vasitos salen? y otra ¿se pueden preparar antes y dejar en la nevera, no se baja la mousse? Gracias por tu ayuda
ResponEliminahola conchi... celebro tu decisión... no te arrepentirás!!
ResponEliminano tendrás problemas en hacerlos con anticipación ( yo los hice por la mañana y los serví por la noche....) eramos 5, y salieron los 5 que ves en la foto, solo "sobro" algo de P.X.... bien, la verdad es que ya no llegó al vasito.....;-))