...segur que la recopilació de receptes d'aquest 15 serà de molt i molt profit ... va de torrons....de fet, jo ja l'estic esperant per incorporar alguna de les seves propotes per aquestes dates
.... aquests d'avui, són una atrevida combinació de xocolata amb un cruixent blat de moro i una delicada punta de sal, van aparèixer a la taula de casa les passades festes de Nadal... plantant cara, amb tota dignitat, als més tradicionals ... als de tota la vida, als d'agramunt,de xixona, d'alacant, de massapà ...
...a casa, com que ens agrada tastar una mica de cada, i com que aquests dies arribar
a les postres amb gana, té mèrit, jo els vaig fer amb
meitat de les
quantitats que en Jordi Roca, el pare de la “criatura”, ens proposa a la recepta.... però
si aquests dies sou
molts a taula, o sou
uns devots de la xocolata..
no ho dubteu en fer
les quantitats indicades
... s’es_fum,fum,fum_arà en un tres i no res...
Despatxeu
-400 g de xocolata al 55% de cacau
-100g de mantega
-150 g de blat de moro fregit i salat
-50 ml d’oli d’oliva verge extra
Elaboració
1.-Deixeu temperar la mantega fins que tingui
textura de pomada
2.-Mentrestant, al bany maria desfeu la xocolata amb l’oli d’oliva
3.-Trenqueu el blat de moro amb una picadora o morter , just per trencar el gra
4.- Un cop tingueu la xocolata i l’oli desfets, barregeu-los bé i deixeu-los baixar de temperatura a uns 35 º C, per afegir-hi la mantega sense que se separi, sense parar de remenar . Al final, afegiu-hi el blat de moro.
Muntatge
Estireu-ho en una safata o en un motlle per a
torró cobert de plàstic film. Guardeu-ho a la nevera fins que Qualli i s’endureixi,
desemmotlleu-lo i talleu-lo si voleu. Opcionalment, empolseu-lo de cacau en pols
i acabeu-lo amb grans i bocins de blat de moro ...i gaudiu-ho de gust
Se ve bien rico este turrón!! me gusta y lo haré para poder probar su sabor. Saludos
ResponEliminaQuina passada de torró. Amb blat de moro? No se m'hagués acudit mai. Intento imaginar el sabor i puc dir-te que m'agrada, tot i que és força atrevit, eh? Però sí, hem d'evolucionar, que sinó ens casarem algun dia del torró de Xixona...Haha!
ResponEliminaUna aportació fantàstica. Moltes gràcies per participar!
Petonets!!
Que bó amb els kios! Aquestes coses salades li donen un punt fantàstic a la xocolata. Me'l deixo guardat.
ResponEliminaPetons
Quina combinació. Una alternativa perfecta als que tenen al · lèrgia a l'ametlla-molta gent-Valoro la imaginació i sobretot la creativitat als blogs de cuina, aquest, és un bon lloc per a això. Em recorda unes galetes molt famoses per aquestes terres, es diuen Mario Crake, estan fetes precisament de blat de moro -mai millor dit- amb xocolata i praline. Penso provar-ho, tot i que el llistó dels torrons al Marroc-van ser els inventors-està molt alt. N'hi ha dels sabors i combinacions més estrafolàries. M'ha agradat molt la teva entrada.
ResponEliminaDoncs potser m'atreveixo a fer aquest turró, tinc kikos...
ResponEliminaMai he estat massa fan dels kikos... però en vaig menjar uns bombons i em van agradar prou. Així que aquest torró segur que també m'agradaria!! la combinació de xocolata i sal si que m'encanta!
ResponEliminaMadre mia..Que pinta tiene este chocolate...
ResponEliminaCreo que es una de las cosa que mas miedo me da ponerme a hacer, pero despues de ver como queda, creo que me vou a animar y por lo menos ver lo que me sale..
Besos
A casa el vam fer fa un parell d'anys i va triomfar. El blat de moro amb la xocolata queda molt bo!
ResponEliminaVaig estar a puuuunt, a puuunt de fer un torró molt semblant, de fet el tinc pendent! O sigui que m'enduc la recepta! M'encanta aquesta combinació! :D
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petons
Sandra
Això és la sorpresa de la recepta del 15...hi veus coses ESPATARRANTS!, aquesta me l'apunto. Jo m'he quedat amb ganes de fer-ne amb cacahuets... Bona proposta! A reveure Alfons.
ResponEliminaBonísim, jo faig bombons amb la mateixa combinació i desapareixen, m'agrada en forma de torró.
ResponEliminaPetonets
Uf, Alfons, me vas a hacer pecar más de la cuenta, jajajaja, ese contraste tiene que ser increible. El año pasado me apañé en plan Mc Giver para hacer tabletas de guirlache, pero éste tengo que hacerme con un molde para hacer este turrón y alguno más que he visto por ahí. Un saludo. Esperanza
ResponEliminaQue diferent!! Amb blat de moro!! I que cruixent!!
ResponEliminaPetons
El vaig fer una vegada i èxit assegurat!! el gust saladet del blat de moro queda genial!
ResponEliminauna combinacion diferente y muy buena como siempre Alfons triunfas
ResponEliminaNo ho he tastat peró només és questió de temps!! T'asseguro que el gaudirem...
ResponEliminaPetonets,
Esther
m'ha agradat molt, em recorda els bombons de cal miró que també porten blat de moro, i me l'apunto per aquestes festes, faré aquest i el clàssic de coco amb xocolata.
ResponEliminaquines ganes tenia Alfons de veure aquest torró. Un dia es va publicar l'entrada i la vaig veure al meu reader!!! ;P una combinació genial!!! petonets
ResponEliminaHola,
ResponEliminaJo també he fet un torró amb un toc salat i ha estat molt gratificant ... sobre tot veure la cara dels amants de la xocolata, je!je! Com no, m'encanta aquesta proposta! Petonets
Abans ja he vist un torró amb sal, un de festucs salats, un altre amb cacahuets, i ara de kikos... la combinació sal i xocolata es molt temptadora.... El faré segur.. petons,
ResponEliminaPrecisament avui he comprat kikos per provar un torró semblant. Veient el teu canvio de recepta ja. Ha de ser deliciós!!! Ja t'explicaré...
ResponEliminaUna abraçada
Con maiz?.....leo bien?....esto debo probarlo....si estuviera cerca....ya habria entrado por la ventana de la cocina a sacarlo....delicioso!.......Abrazotes, Marcela
ResponEliminaEse turrón tiene que estar de locura. Me apasiona el maíz, casi es irresistible para mí. La mezcla me parece ideal y diferente. Tengo que probarlo porque seguro me encanta. Besos y buen finde
ResponEliminaChapó, Alfons!. Un turrón de chocolate con toque salado y crujiente.
ResponEliminaEnhorabuena.
Ostres qué original un torró amb kikos, els puristes t'el llençaràn pel cap, però si el tastan ben segur que esl hi agrada.
ResponEliminaPetons.
Segur que está bonisim amb els kikos, molt original!
ResponEliminaUn petonet
Muy bueno, sí, sí.
ResponEliminaUn beso.
Uauuu, que original!! Amb el que agraden els kikos a casa meva, segur que triomfaria jaja I si la recepta és del petit dels Roca, les possibilitats d'èxit encara són més altes!! jeje
ResponEliminaM'encanta introduir propostes noves, que competeixen amb les de tota la vida... Així sí que és divertit el dinar de Nadal! jaja
Un petoneet! :D
Una bona proposta i ben original. A casa tot torró de xocolata és benvingut!
ResponEliminaQué original con maiz frito. Seguro que está riquísimo.
ResponEliminaFelices fiestas
M' encanta aquest torró. El blat de moro li deu donar un toc salat a la xocolata que ha de quedar deliciós.
ResponEliminaJo també he fet el torró de blat de moro i el resultat ens ha agradat bastant. Però no has trobat que perd molt de cruixent i s'enganxa una mica a les dents?
ResponEliminaPetonets!
Anna
Els kikos amb chocolata m'agradaren molt aixi que el torrò seá un gust tastar-lo.
ResponEliminaBon Nadal.
A mi estas combinaciones me "flipan" , si ya es ideal el chocolate con el punto de sal, con kikos.......brutal!un beso
ResponEliminaAixò cal provar-ho... vaig a per una *mistela fresca.
ResponEliminammm quien pudiera coger un trocito ahora mismo. besitos
ResponEliminaI saw the words food styling and had to come right over since I LOVE food photography so much.
ResponElimina