20/1/15

GOTET DE BRANDADA DE LLUÇ AMB ESCUMA DE PEBROTS GROCS


Aquesta convocatòria del "Bloc al Plat" no me la puc perdre!!!! .... si, ja sé que “Les Receptes de StHilari” és el bloc escollit d’aquest mes, però... quina millor oportunitat  per a recordar algunes de les receptes que fa més temps que hi són penjades.... per escollir-ne una .... i fer-ne una nova versió... 
... i si fer-ho en un bloc aliè ja acostuma  ser complicat, fer-ho en el teu és és una opció força difícil, ....tot i així he escollit una de les receptes de la que més bons records en tinc, de les que més cops he vist reproduïda en altres blocs, i la que vaig escollir per encetar aquest,....la que ha estat d’alguna manera, la primera passa del que ja comença a ser  un llarg i gratificant viatge per aquesta blogesfera gastronòmica ....un gotet_ com no_ amb una brandada i escuma de pebrots.... igual que aquella, però molt diferent....

.. i feliç convocatòria..!! que a hores d'ara ja està força animada!!








Despatxeu,:

-200 g de lluç
-200 ml d’oli d’oliva
-150 ml de nata líquida
-1 pebrot groc
-1 gra d’all

Preparació:

1.- En una olla a foc suau amb força aigua i una punta de sal, cogueu-hi el lluç durant aproximadament uns 10-12 minuts. Un cop cuit i escorregut, retireu-hi pell i espines i esmicoleu-ho. Reserveu.

2.-Tritureu el lluç amb un rajolí de nata líquida i incorporeu-hi l’oli -si voleu prèviament infusionat amb un gra d’all- amb un fil com si d’una maionesa es tractes, fins que obtingueu la consistència desitjada. Rectifiqueu-ho de sal, pebre i nou moscada. Repartiu-ho en els gotets i deixeu-ho a la nevera .

3.-Per a l’escuma.- Escaliveu el pebrot, peleu-lo i retireu-ne les llavors . Un cop net, tritureu-lo amb un rajolí de nata líquida fins a obtenir-ne un puré fi. Tamiseu-lo per recuperar-ne tan sols la part mes fina.  Afegiu-hi la nata restant, rectifiqueu-ho  si cal de sal i ompliu-ne un sifó. Carregueu-lo amb un cartutx de gas i deixeu-lo reposar a la nevera en posició horitzontal 2h.

Muntatge


Trèieu els gotets , i el sifó de la nevera una estona abans de consumir-ho, moment en el que hi incorporarem l’escuma. 

16 comentaris:

  1. Bona tarda Alfons,

    Nouvingut al teu blog i gratament vingut hauria de dir. M'agraden molt les presentacions en gots de moltes de les receptes que penjes. Des d'ara ja marco per seguir-te, un plaer descobrir el blog.

    Salutacions

    ResponElimina
  2. Alfons, aquest mes no podies faltar al repte!!! Amb aquesta recepta t´has lluit molt!!! jo he triat una recepta facileta que al final s´em va complicar una miqueta. Una abraçada!!!!

    ResponElimina
  3. Que mejor autohomenaje que hacer un gotet de los tuyos.Otra combinación genial.
    Una abraçada

    ResponElimina
  4. Genial! Si els haguessis fet de brandada de bacallà et faig l´ona....

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cristina: no es que et vulgui reclamar l'ona, però mira si aquesta et serveix
      http://lesreceptesdesthilari.blogspot.com.es/2009/05/vaset-de-brandada-de-bacalla-amb-escuma.html
      una abraçada

      Elimina
  5. Ostres Alfons...això sí que ha estat una sorpresa fantàstica per acabar aquesta convocatòria...descobrir que tú mateix t'has versionat una recepta teva....jajajajaja. Em sembla una recepta fantàstica, tant aquesta com la primeríssima del 2009!. Tens una elegància a la cuina que et fa molt especial i que fa que et mereixis tots els comentaris, entrades i participacions que han fet un munt de blogaires!. Espero hagis gaudit molt veient les nostres aportacions!. Moltíssimes gràcies!!!! (ara faré el recompte, per tal que no se'ns escapi CAP recepta de ningú!, i t'envio un correu).

    ResponElimina
  6. I jo que encara no tinc sifó!!! :-(
    He vingut per aqui perquè avui hi ha festival de gotets de St Hilari per tota la xarxa! Enhorabona, avui ets el protagonista! Marta

    ResponElimina
  7. Que belleza de foto...parece que flota!...me encanta!......Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  8. Sempre m'ha encantat el teu bloc, i aquesta recepta no es menys!
    Tinc el sifò guardat al armari desde fa temps, a veure si amb aquesta escuma m'animo a fer-lo anar!!!
    Petons

    ResponElimina
  9. No he tastat mai la brandada de lluç... serà qüestió de provar aquests gotets. La combinació bacallà - pebrot és tot un clàssic que has versionat molt bé. Com sempre! :)

    ResponElimina
  10. No tinc sifó... al final l'hauré de fer un pensament veient aquesta i d'altres escumes!!! hem gaudit, com sempre, regirant el teu blog!

    ResponElimina
  11. Gracies a la iniciativa Del blog al plat he conegut el teu blog i m'ha agradat moltíssim. Les presentacions en gotets són elegants, originals i molt atractives com he dit en el comentari penso que són veritables obres d'art. Em va costar molt triar-ne una perquè totes eren fantastiques i pensava que no estaria a l'alçada. Gracies per totes les bones receptes. Ja t'aviso que em copiaré més d'una en el proper dinar familiar que faci:)
    Conxita
    http://alpotpetitcuina.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  12. No et pots imaginar la llista de gotets i varis que m'he apuntat com a pendents de provar del teu blog. Ja el coneixia però aquests dies hi he estat xafardejant de valent i és extraordinari!!! gràcies per les teves aportacions!!! :)

    ResponElimina
  13. No deixes de sorprendre'ns! Aquests gotets he de provar-los!
    Una abraçada!
    Júlia

    ResponElimina
  14. Qué te voy a decir... pues como siempre, que me encanta!!! Me tengo que hacer con un sifón como sea, ufff y falta mucho para los próximos reyes!! Bss.

    ResponElimina
  15. Apuntada queda!!!! em sembla un gotet delicious. petonets

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails