... una
simple làmina de xocolata amb bocins de diferents fruites seques per
sobre, una elegant llaminadura que aquí a casa nostra, probablement per la seva proximitat amb les tradicionals postres de músic, en diem bombó de músic. Sembla però, que aquesta llepolia va néixer a França on l’anomenen, “mendiant" -pidolaire-, en referencia a les ordres religioses no conventuals o mendicants, i on cada una d’elles hi és representada per una determinada fruita seca: les panses, pels dominics; les avellanes pels agustins; les figues pels franciscans i les ametlles pels carmelites.... a mi, m’agrada més lo de músic, però en honor al seu origen, aquests músics d’avui, els he tunejat una mica per a fer uns “pidolaires” més d’aquí, més de casa nostra, …i els hi he afegit pinyons i bocinets de taronja confitada, en honor a mercedaris i caputxins... ordres de mendicants més lligades a la nostra historia que a la dels veïns....


… tant si preferiu la versió laica o la conventual, la barreja de xocolata i fruita és una delicatessen ben senzilla, que avui, acompanya a una delicada i deliciosa crema de llet de coco amb suc de clementines... una combinació que us sonarà a música... a música divina... !!!
Despatxeu:
-20 cl de suc de clementina
-1 fulla de gelatina
-20 cl de llet de coco
-25 g de midó de blat de moro
-50 g de mel
-1 grapadet de panses, avellanes, ametlles, taronja confitada, figues seques,pinyons....
-Xocolata negra 65%
Preparació
1.- Remulleu la fulla de gelatina amb aigua freda.Escalfeu el suc de clementina amb la mel i un cop calent, afegiu-hi la gelatina ben escorreguda.
2.-Desfeu el midó de blat de moro en una mica de llet de coco, i aboqueu-la juntament amb la resta de la llet de coco al suc de clementina. Deixeu-ho a foc suau i tot remenant fins que la crema s'espesseixi lleugerament. Ompliu els gotets i deixeu-ho a la nevera durant
1 a 2 hores.

3.- Foneu la xocolata al bany maria, i aboqueu-ne un rajolí a cada gotet per
sobre la crema de llet de coco i clementina un cop ben freda. Escampeu-hi bocins de fruita seca i de taronja confitada per sobre per a fer els bombons de music.

Sublime propuesta, un gotet fantástico¡¡
ResponEliminaBuen domingo
Aquests gotets són nous?????? :D
ResponEliminaNo coneixia l'origen francès d'aquests bombons, m'ha agradat molt la història!
La crema es veu super fina i gairebé transparent, no sé si és efecte de la llum... La presentació sensacional, com sempre!
Uns gotets elegants i una combinació excel·lent!
ResponEliminaNaranja , coco y chocolate.??? vaya recetón..y menudo brillaco de vasos...
ResponEliminaun tuneo que me convence de principio a fin..
como siempre ..chapó Alfons , me encanta
El continent, maquíssim i el contingut, boníssim!! Uns altres gots 10!!
ResponEliminaSemblen de vidre...Molt bona combinació d´ingredients i, com no, preciosa història.
ResponEliminaQuin gotet mes maco i bo, la combinació m´encanta!!! Ptons
ResponEliminaSimplement increïbles!! Molt interessant això dels origens de les receptes i les menges, oi? La crema encara em té fascinada!! Crema de llet de coco i suc de clementines... superb!! :)
ResponEliminaUna abraçada
Impresionant un gotet perfecte te fruita, chocolata, fruits secs no podem demanar mes.
ResponEliminaUn abraç
visit our website
ResponEliminaittelkom jakarta
Privacy Policy and
Terms of Service apply.a
Nice article, Next Visit too
ResponEliminaOur Website
very useful article i really like it
ResponEliminaVisit Us