15/3/10

CREMA DE CALÇOTS AMB SALSA I BACALLÀ CONFITAT


-->Per avui, una crema amb un sabor molt d'aqui, de casa nostra, i molt per ara, per abans que la temporada de calçots s’acabi. Una alternativa per fer els calçots, molt més polida i delicada que la tradicional calçotada, i igualment saborosa. I si algú vol provar-ho, crec que podria ser també, una bona idea per a recuperar els calçots sobrers d’una calçotada, si es que algun cop en sobren !. Amb les quantitat que s’indiquen, de salsa si que en sobrarà,... i molta, ideal doncs per guardar-la a la nevera, ....ja veureu com la feu servir, per acompanyar carn, peix, verdures o fins i tot sobre una llesca de pa torrat....



Font: Revista Cuina, nº 102.



Despatxeu ( per uns 10 gotets) 

-1 manat de calçots (25 u.) 
-1 patata. 
-200 cc de nata líquida. 
-oli. 
-sal fumada. 
-1 boci de bacallà (petit) per cap. 
-2-3 grans d’all. 
- ½ l. de brou vegetal 
Per la salsa 
-1/2 kg de tomàquets madurs. 
-3 nyores. 
-150 gr. d’ametlles torrades i pelades. 
-5 grans d’all. 
- ¼ l d’oli 
-sal i vinagre. 


Preparació 


1- Per la salsa de xató. Escaldeu les nyores, obriu-les i traieu-ne la carn. Escaliveu els tomàquets i 4 dels grans d’all. Peleu-ho i tritureu-ho tot juntament amb la carn de les nyores , el gra d’all cru, un rajolí de vinagre i un pessic de sal, primerament amb l’oli d’oliva i després amb les ametlles torrades. Rectifiqueu-ho de sal i si voleu afegiu-hi un rajolí més d’oli, com si d’una maionesa es tractes, fins aconseguir la textura desitjada. Reserveu-ho

2- En un cassó al foc amb oli, els alls, i si voleu una mica de bitxo, feu que agafi temperatura però sense que arribi a cremar. Fora del foc, afegiu-hi els trossos de bacallà de tal forma que quedin coberts totalment amb l’oli, i deixeu-ho confitar uns 10 minuts. Escorreu-los, retireu la pell del bacallà i reserveu-ho.

3- Per la crema de calçots. En un cassó al foc, sofregiu la patata i els calçots picats molt fins amb un bon raig d’oli d’oliva, afegiu-hi el brou i deixeu-ho fins que sigui cuit. . Afegiu-hi la nata líquida, tritureu-ho, rectifiqueu de sal, i si voleu, coleu-ho per tal que quedi una crema més fina encara.

Muntatge

Ompliu el fons dels gotets amb la crema de calçots, afegiu-hi el bocí de bacallà confitat, amaniu-ho amb una bona cullerada de salsa ... i gaudiu-ho de gust.

19 comentaris:

  1. Alfons...no t'ha sobrat cap gotet? q jo aqui no puc comprar calçots...:(

    Una abraçada,

    ResponSuprimeix
  2. Com sempre, fantàstic gotet. Combinació perfecte. No trigaré massa en fer-lo que s'acaba la temporada de calçots.
    Salut,
    Pepin

    ResponSuprimeix
  3. Una recepta espectacular, com que han sobrat alguns calçots, la faré molt aviat.
    Una abraçada

    ResponSuprimeix
  4. Qué pena no tener acceso a los calÇots. Porque la receta es estupenda y me encantan.

    Un abrazo

    ResponSuprimeix
  5. Jo penso que hauries de muntar un restaurant on tot el que es servis fos amb gots i copes!! tindries l'èxit garantit. Molts petons.

    ResponSuprimeix
  6. Alfons, como siempre nos traes una deliciosa receta, queda algún vasito para mi??? :P

    Salu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net

    ResponSuprimeix
  7. Aquí tu fan te dedica un gran aplauso...siempre chic,siempre con tus impecables presentaciones.

    Un abrazo Maestro ;))

    ResponSuprimeix
  8. Alfons, aquí no tenim calçots!!! No em podries enviar aquests gotets per correu urgent?? Buff, quina bona pinta que fan!! I a més, deliciosos segur!
    Petons!

    ResponSuprimeix
  9. Al final vindré a casa teva de tastadora oficial. Els he menjat arrebossats, però en crema no se m'havia acudit. Gràcies, ets un crak, espero que a casa valorin el que tenen ...... ji, ji, ji . Petonets

    ResponSuprimeix
  10. Exquisida.... ha de ser semblant a la crema de porros, però encara millor! I amb el toc del bacallà i la salsa, impressionant!

    ResponSuprimeix
  11. ¡¡Que maravilla!! La presentación espectacular como todos tus platos, me encanta. Es un placer para la vista ver tus recetas.
    Enhorabuena por tu buen hacer.
    Besos

    ResponSuprimeix
  12. Impressionant! ja m'imagino la fusió dels sabors...
    I una altre manera de menjar calçots.
    Muas!

    ResponSuprimeix
  13. Todo un señor aperitivo. De esos que no te dejan indiferente. Vamos que lo pones en la mesa y quedas como una señora.

    Besos.

    ResponSuprimeix
  14. Alfons, ara mateix m'en beuria un, i aixó que és ven entrada la nit!! Noi, tenen una pinta es-pec-ta-cu-lar!!!
    Si montes el restaurant que et proposa La Cuina Vermella, apunta'm una reserva pel menú degustació!! ;-P Petonets

    ResponSuprimeix
  15. M'agrada molt la recepta, el gust de calçot no deu dominar massa, veritat? Es que aquest cap de setmana tinc una calçotada i me'n puc reservar uns quants.
    PTNTS
    Dolça

    ResponSuprimeix
  16. A mi no m'agraden els calçots! (perdó, perdó, no he dit res!!!!)
    Aquesta manera diferent de fer una calçotada em sembla molt interessant! No sé pas d'on treus aquestes idees tan originals!
    Una abraçada

    ResponSuprimeix
  17. Un idea de lo más acertada con la ventaja de que no te manchas jejej.

    Besos

    ResponSuprimeix
  18. Tu fas la crema com la meva sogra, posant un sobre de crema catalana!
    Com sempre, els teus plats tot i ser clàssics, tenen una aparença ben moderna.
    Una abraçada

    ResponSuprimeix
  19. Ñammmmmmmmmmmm me pasas un vasito????? Besicos desde Zaragoza



    http://anicaensucocina.blogspot.com/

    ResponSuprimeix

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails