Abans que les primeres nits fredes de l'any acabessin aquesta temporada amb les fulles més tendres de la planta d'alfàbrega de casa, vaig collir les fulles suficients per fer aquests deliciosos bastonets que acompanyen aquesta no menys deliciosa crema de formatge fresc d'avui, i amb la resta, omplir tot un pot amb oli on conservar-les... per repetir gotets aquests dies d'hivern ...
Despatxeu
Per a els bastonets: (unes 16 unitats)
- 120 g de farina
- 45 g de formatge parmesà ratllat
- 30 g de mantega
- 45 g d'aigua freda
- 30 g d'alfàbrega picada
- La pell ratllada d'1 llimona
- Pebre
Per a la crema de formatge tendre
- 120 g de formatge tendre
- 35 g de tàperes
- 50 g de formatge parmesà ratllat
- Pebre
- Nata líquida
Preparació:
Despatxeu
Per a els bastonets: (unes 16 unitats)
- 120 g de farina
- 45 g de formatge parmesà ratllat
- 30 g de mantega
- 45 g d'aigua freda
- 30 g d'alfàbrega picada
- La pell ratllada d'1 llimona
- Pebre
Per a la crema de formatge tendre
- 120 g de formatge tendre
- 35 g de tàperes
- 50 g de formatge parmesà ratllat
- Pebre
- Nata líquida
Preparació:
Per a els grissines.
1.-Preescalfeu el forn a 180 ° C. En un bol, barregeu el formatge parmesà i la ratlladura de llimona. Incorporeu-hi la farina, l'alfàbrega picada i la mantega barrejant-ho amb els dits. Afegiu-hi l'aigua i treballeu-ho amb les mans fins a formar una bola. Dividiu-la en 16 bocins.
2.- De cada un, feu-ne amb les mans, un petit cilindre d’uns 15 cm de llarg.
3.-Col.loqueu-los en una safata per enfornar folrada amb paper sulfuritzat. Empolsineu-ho amb una mica de pebre negre i coeu-ho al forn a 180 º C durant 15 minuts. Deixeu-ho refredar sobre una reixeta.
Per a la crema de formatge fresc.
4.-Tritureu el formatge amb les tàperes escorregudes, el formatge parmesà i el pebre. Incorporeu-hi un raig de nata líquida fins que quedi amb la textura al vostre gust. Coleu-ho i aboqueu la barreja en els gotets. Reserveu-ho en fresc.
Muntatge
Servir-ho col·locant un bastonet dins de cada gotet ... i gaudiu-ho de gust
1.-Preescalfeu el forn a 180 ° C. En un bol, barregeu el formatge parmesà i la ratlladura de llimona. Incorporeu-hi la farina, l'alfàbrega picada i la mantega barrejant-ho amb els dits. Afegiu-hi l'aigua i treballeu-ho amb les mans fins a formar una bola. Dividiu-la en 16 bocins.
2.- De cada un, feu-ne amb les mans, un petit cilindre d’uns 15 cm de llarg.
3.-Col.loqueu-los en una safata per enfornar folrada amb paper sulfuritzat. Empolsineu-ho amb una mica de pebre negre i coeu-ho al forn a 180 º C durant 15 minuts. Deixeu-ho refredar sobre una reixeta.
Per a la crema de formatge fresc.
4.-Tritureu el formatge amb les tàperes escorregudes, el formatge parmesà i el pebre. Incorporeu-hi un raig de nata líquida fins que quedi amb la textura al vostre gust. Coleu-ho i aboqueu la barreja en els gotets. Reserveu-ho en fresc.
Muntatge
Servir-ho col·locant un bastonet dins de cada gotet ... i gaudiu-ho de gust
Tot el que porti alfàbrega m'encanta!!! Aquests bastonets no haurien arribat al gotet encara que també pinta boníssim...
ResponEliminaUna abraçada
Conservar l'alfàbrega??? bona idea...
ResponEliminaaquest grisines es començar i no parar.
Que bons els palets sucats amb la crema de fomatge! Tindré en compte lo de conservar l'alfàbrega.
ResponEliminaPetons
Me tengo que animar con los grissinis, éstos de albahaca tienen que estar muy buenos. Y se complementan estupendamente con esa crema de queso. Un saludo. Esperanza.
ResponEliminaUfff, cada vegada que vinc m'he de portar la recepta que fas, però avui, aquests bastonets m'han semblat magnífics.
ResponEliminaPetonets
Me encantan los grissinis!! Saludos
ResponEliminaQue bo! tant els bastonets aromàtics, com la crema amb el toc de les tàperes i el pebre...
ResponEliminaAquest any per Nadal em toca preparar els aperitius, així que li faré una bona repassada al teu bloc!!
Aquests bastonets salats són un vici d'anar picant picant sense parar. D'aquells que treuen la gana de tan bons que són!
ResponEliminaotra aportacion irresistible Alfons
ResponEliminaQuina pinta! Aquests bastonets els provarem segur! La nostra alfàbrega encara està ben maca! jaja
ResponEliminaPetons
Sandra
Aquests gotets son fàcils de fer, nomès em falta l'alfàbrega que la meva fa temos va passar a millor vida, vull dir pesto.
ResponEliminaEls bastonets m'encanten, son un vici.
Petons.
Ohh això te que estar per sucar i no parar!!
ResponEliminaPetons
Yo lo tengo claro, si quiero poner un vasito de aperitivo en la mesa tengo que venir a tu blog a buscarlo.
ResponEliminaMe encantan estos palitos.
Saludos
Estic preparant unes cistelletes per regalar i crec que afegiré també aquests bastonets.
ResponEliminaPetonets,
Esther
Hola guapo tu
ResponEliminaquina combinació, hummmm anoto la teva proposta
BONES FESTES, i mil petonets Susanna
Me encanta esta idea, con los grisines, infaltables para cualquier reunión.
ResponEliminaBss
Ui!!! Alfons!!! però que bo!!!
ResponEliminaQué buenos tienen que estar con albahaca; un sabor muy original.
ResponEliminaTengo las semillas preparadas para la época de plantación; entonces haré estos grisines tan ricos.
¡Hasta pronto!
Uns gotets boníssims, amb aquests bastonets..La meva alfàbrega ja ha passat a millor vida, i no vaig ser tan previsora com tu.
ResponEliminaHaure de doblar les quantitats que crec jo que amb 16.. no arriben a la taula. Molt bona idea.Petons
ResponEliminaUn aperitivo de lujo, me lo apunto ;)
ResponEliminaQue forma más chic`para degustar tus grisines!
ResponEliminaquina bona pensada aquests bastonets!!!! etic desitjant poder tenir alfàbrega a casa!!! ;) petons
ResponEliminaMe encanta el sabor de la albahaca. En verano la cultivo en gran cantidad. Sólo el olor al recogerla me resucita, así que tus grisines tienen que estar para no parar de comerlos y mezclados con el queso ...menuda combinación!!. Besos
ResponEliminaoh, oh, oh! més idees per algun àpat d'aquest Nadal! Amb el què m'agrada el parmesà i l'alfàbrega...el què passa és que amb els bastonets no he tingut mai gaire sort...em queden psi-psa...ho hauré de seguir intentant.
ResponEliminaGràcies per la proposta, com sempre!
Uns gotets i bastonets amb molt bona pinta, espera que vinc.........
ResponEliminaUna abraçada
Esta crema de queso con losbastoncitos de parmesano ..es IDEAL como entrante , que forma mas divertida de comenzar una comida o tomar un aperitivo ..jeje ..yo te invito a un crujiente de pochas bsssMARIMI
ResponEliminaAlfons, me encantan tus vasitos. Pero ya no sé cual elegir para estas fiestas. Finalmente me he decantado (si no cambio de idea) por el de las peras caramelizadas con mouse de foie. ¡¡Espero acertar!!
ResponEliminaHola, Alfons; me encanta tu estilo de cocina. Sencillo pero impresionante. Estos vasitos de queso pueden quedar bien en todo momento, y los palitos...¡sorprendentes!. Enhorabuena.
ResponEliminaAlfons, una gran troballa! ho vaig fer per reis i va ser un èxit total, no les tenia totes amb els grissines, així que per si de cas en vaig comprar uns al supermercat però no va caldre!!!
ResponEliminaAlfons, quin tipus de formetge fas servir per a la crema? M'encanten aquests gotets!!
ResponEliminahola Cristina .... és formatge tendre _similar al de Burgos_ en aquests cas crec que era fet de llet de cabra, i no és de cap marca comercial, el compro al tall al mercat....
Eliminam'alegro que t'agradi la proposta, és deliciosa, a casa ens va agradar molt....