22/12/11

GOTET DE "FLAM" DE CARBASSA I TARONJA AMB ESCUMA DE XOCOLATA BLANCA A L’AROMA DE TARONJA


........amb unes temperatures que, com un últim bastió de resistència del que encara queda per retallar, es neguen a baixar .....es fa força estrany sentir a la radio o a la tele, la cantarella del sorteig de loteria de nadal d'avuio les opinions, sense cap interès, dels personatges més frikis del dia ... o veure el malbaratat cava vessat a la porta de les oficines de venda dels números amb les xifres màgiques del primer premi, .....o les corredisses de periodistes per ser els primers a captar la imatge o en fer l'entrevista més predictible de totes les cròniques periodístiques que es fan i desfan  ......però que té la gran fortuna de retornar-nos al conscient la data d'avui ...a tres dies per Nadal!......
.........així és que, amb fred o amb calor, amb la pedrea a la butxaca o sense, però amb la inmesa fortuna de poder celebrar el Nadal en companyia d'amics i familiars ....i amb els meus millors desitjos per a tots vosaltres d'unes    BONES i pantagruèliques FESTES DE NADAL!!






Despatxeu: (per uns 20 gots)

-500 gr de carbassa cuita
-250 gr de sucre
-300 ml de suc ​​de taronja
-1 canonet de canyella
-3 fulls de gelatina
-La pell d'una taronja
-Sucre per caramelitzar
 
Per a l'escuma de xocolata blanca
- 200gr de xocolata blanca
-1 ou + 1 rovell
-50 gr de sucre de llustre
-250 ml de nata liquida
-2 cullerades de Cointreau



 Preparació
 
1.-Per a la escuma de xocolata blanca. Poseu la xocolata al bany maria fins que fongui. Retireu-ho del foc i afegiu-hi sense deixar de remenar l'ou i el rovell.

2.-Escalfeu lleugerament la nata, el sucre i el cointreau tot remenant per tal de què s'evapori una mica l'alcohol

3.-Incorporeu-ho a la barreja anterior, remenant-ho bé.

4.-Aboqueu la mescla en el got del sifó. Percutiu-hi un cartutx, agiteu-ho i reserveu-ho en fred un mínim d’unes 3 hores.

5.-Amb una mica de sucre i unes gotes d'aigua, feu un caramel no gaire dens i caramelitzeu el motlle escollit.

6 .- Poseu les fulles de gelatina a hidratar en aigua freda

7.- Poseu en una cassola la carbassa cuita, el suc de taronja, el sucre, la canyella i la pell de taronja. Tapeu-ho i deixeu-ho a foc suau, remenant de tant, en tant durant uns 15 minuts. Retireu el canonet de canyella i la pell de taronja i tritureu-ho. Afegiu-hi la gelatina escorreguda.

 8 .- Poseu la preparació en el motlle i deixeu-ho unes hores en fred fins que solidifiqui.
 

Muntatge
 
Desemmotlleu el "flam". Feu-ne porcions i dividiu-les en petits daus. Ompliu fins la meitat els gots de presentació, afegint-hi una mica del caramel. En el moment de servir, ompliu la resta dels gots amb l'escuma de xocolata blanca. Decoreu-ho amb unes gotes de caramel líquid, uns encenalls de xocolata negra ... i gaudiu-ho de gust

25 comentaris:

  1. MUEEROOOOOOO por uno de estos vasos!!.....no sabes como me gusta la naranja con calabaza......me encantaria hacerlos para Navidad porque es ideal....pero estamos con visitas en casa y mi amiga no puede comer naranjas porque interfieren con su terapia inmunodepresora.....asi que las naranjas no estaran presentes esta Navidad y Agno Nuevo.....pero...las hare apenas pueda....de seguro!!!!.....Bon Nadal i un Feliç Any Nou !!..... Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  2. Fa un any que tinc el sifó amagat i no l'he fet servir, però veig que tu li treus molt de profit, a veure si m'animo. Aquest flam m'ha semblat genial, com tot el que fas.
    Per cert, a veure si algun dia vens a una reunió d'aquestes que fem ;-)
    Bon Nadal.
    Petonets

    ResponElimina
  3. Gracias por todas los platos con que nos has deleitado este año 2011.

    Aprovecho para desearte unas Felices Fiestas y un Año Nuevo cargado de buena salud y ricas recetas.

    Un saludo.

    ResponElimina
  4. Ohhh com m'agrada la fusta on has posat els gots... bueno i el farcit dels gots te que estar bonisim... Seria la bomba un sopar preparat per a tu i per l'Exquisita...jajaj la bomba

    Bon Nadal i feliç 2012

    Un petonet

    ResponElimina
  5. Oooooh, com sempre ens deleites amb uns gotets més que magnífics!! Una combinació explosiva!
    Bones Festes!
    Sandra

    ResponElimina
  6. ostres Alfons, aquests sí que sí que els he de provar...i més perquè tinc el sifó una mica bandonat...gràcies per la proposta!

    (quan la fagi t'ho explico!)

    BON NADAL!

    ResponElimina
  7. Una autèntica delicia, com sempre ets el Rei dels gotets.
    Bon Nadal.

    ResponElimina
  8. Alfons feliz navidad!!!! tu mesa será un derroche de imaginación en estas fechas! este postre: divino! un beso

    ResponElimina
  9. Alfons, Bon Nadal i Feliç Any Nou!!!! l'Any vinent volem més receptes!!!!

    ResponElimina
  10. ¡!!Feliz navidad!!!!!

    Espero que paséis unas fiestas estupendas y aunque este año no he podido visitaros y comentaros tanto como me hubiera gustado, espero que el próximo año sigamos todos por aquí, disfrutando de nuestras cocinas.

    Un abrazo, Begoña

    ResponElimina
  11. Queden unes postres molt elegants. La combianció carbassa-xoco blanca ha de quedar molt bona. I no he fet mai escuma de xoco blanca... me l'apunto ;)

    ResponElimina
  12. Quina passada de gotets! M'encanten!!!

    Una abraçada i molt bones Festes!
    Anna

    ResponElimina
  13. Una delicia com sempre Alfons!!!
    Des de "Pastissets" venim a desitjar-te unes Bones Festes!!!
    Petonets
    Annie i Catieu

    ResponElimina
  14. ayyy Alfons, qué de tiempo sin venir a visitarte, si es que he estado muy liada con los cursos de galletas. Pero bueno, ya estoy aquí para ponerme al día y disfrutar de tus pequeñas delicatessen ;)

    Felices Fiestas, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
    http://galletilandia.cultura-libre.net

    ResponElimina
  15. Extraordinaria recepta, Alfons... como siempre. Me la apunto, además en vasito me parece una presentación fantástica.
    FELIZ NAVIDAD y que el año que viene se cumplan todos tus deseos.
    Un saludo.

    ResponElimina
  16. Quines postres més bones!! m´encanta la carbassa al dolç i combinada amb la resta d´ingredients, una meravella... Acaba de gaudir de les festes i Bon Any.... petons,

    ResponElimina
  17. Cada vegada que llegeixo les teves entrades veig que encara no tinc el sifó!!!! (Quan m'el compri seràs el primer en saber-ho)
    Molt bon any nou, maco!!!!
    Petonets,
    Esther

    ResponElimina
  18. Un postre molt bò y de carabassa que m'agrada tant, el tastaré.
    Bon Nadal i Bon Any
    Un abraç

    ResponElimina
  19. Un gotet molt llaminer. Nosaltres per Nadal vam fer una repassada als teus aperitius! ja ho veuràs!
    Bon any!!!

    ResponElimina
  20. Qué rico!! una propuesta muy original y sabrosa. Feliz 2012!!

    ResponElimina
  21. Tinc una carbassa molt grossa per encetar i buscava una recepta... Aquesta és perfecte, boníssima. Espero que hagis passat unes bones festes!.

    ResponElimina
  22. Bon día!
    Que bocado tan delicioso, como siempre me enamoran tus presentaciones.
    Besos

    ResponElimina
  23. tan original com sempre!!! uns flams de luxe. moltíssimes gràcies per participar. petonets

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails