22/1/15

FORMATGE COMTÉ AMB CREMA DE NOUS / RECULL DEL BLOC AL PLAT-GENER-15




L'entrada d'avui és especial, i força!! ...... la recepta _si és que es pot dir així_ pretén ser un petit acompanyament ... una distracció, ... un pica-pica virtual, mentre us  acomodeu davant la pantalla del vostre ordinador, per a fer una ullada amb tranquil·litat al recull de receptes que ha resultat de la convocatòria d'aquest mes de gener "del bloc al plat". Felicitar de nou a la Merçé de "Destapant cassoles" per promoure aquesta iniciativa i principalment a tots vosaltres per la vostra participació. Jo em sento especialment content d'haver estat una mena de amfitrió virtual, de conèixer quines són les receptes que més han cridat la vostra atenció i de prendre nota dels vostres resultats i suggeriments ...  espero que aquest capbussament per les pàgines d’aquest bloc hagi estat entretinguda i que us hagi fet passar una bona estona a la vostra cuina i una encara millor després a taula ,compartint-ho amb els vostres amics o familiars....i que hagueu omplert la vostra carpeta de pendents amb moltes més receptes per fer-les més endavant!!!!




Despatxeu

+ Un tall de formatge Comté  d’un dit de gruix. Pot ser de qualsevol altre tipus de formatge curat o com a la foto, combinant-ho amb diferents menes de formatges
+100 g de nous
+50 g de mascarpone
+Nata liquida
+Sal i pebre



Preparació:

1.- Talleu els formatges a cubs de la mida que us agradin


2.- Tritureu les nous i el mascarpone amb un rajolí de nata i -si ha sobrat algun retalló del formatge- fins a obtenir una pasta densa i airejada. Ompliu una màniga pastissera i deixeu-la en fred una estona. Disposeu una bola de la crema de nous per sobre de cada un dels cubs de formatge i serviu-ho a temperatura ambient 





I si ja esteu a punt, aquí va el recull de la convocatòria d'aquest més de gener .... i el primer que cal dir és que a totes les cases després de nadal queden sempre torrons al calaix disposats per a una segona oportunitat, i les receptes per reciclar el torró de xixoma, acompanyats de xocolata han estat de les més repetides; que les propostes dolces estan en un empat tècnic amb les salades, entrants i postres han tingut un atractiu similar i que tot i les proclames monàrquiques, les presentacions en format "no gotet" han estat més nombroses ... però per poc !! ! ... I en general, que la majoria ja estem esperant el proper dia 20 per poder gaudir de noves trobades amb aquesta divertida idea: "del bloc al plat"




Bufet de Postres: GOTET AMB TORRÓ DE XIXONA,IOGURT I XOCOLATA

           


Menja de Bacallà :BRANDADA DE BACALLÀ AMB XIPS DE IUCA


La Cuina de la Isabel: TORTELL DE CABELL D'ANGEL


Fem un Mos: BOMBONS DE BACÓ


Caprofiti: TERRINA DE SALMÓ I BACALLÀ FUMATS
 



La Cuina de Casa: GOTET DE CREMA DE COCO, LEMON CURD I COULIS DE MANGO
         Gràcies GEMMA


Com a Casa Res:  PERES AL CAVA ROSAT AMB TARONJA


No Tot Són Postres a la Cuina: TEULES DE FORMATGE PARMESÀ 
AMB ESPÀRRECS VERDS


CrijoArMaEl: GOTET DE CREMA DE FORMATGE TENDRE AMB BASTONET 
DE PARMESÀ; LLIMONA I ALFÀBREGA


Al Pot Petit:GOTETS DE SALSA DE XATÓ I BROQUETA DE RAP


Ara Cuina:GOTETS DE XOCOLATA,XIXONA I IOGURT

Bel &Idea'm: GOTET DE TRES PURÉS

Retalls de Cuina: APERITIUS AMB SABOR A MAR:  
1.-PASTA DE FULL AMB MANTEGA DE SARDINES

2.-MINI TARTAR DE SEITONS AMB AVELLANES

3.-ENROTLLATS DE CARBASSÓ I SALMÓ FUMAT
Gràcies ANNA_ tot un hat trick!!!

All i Julivert: QUICHE DE POMA I 5 FORMATGES

Gràcies CARME

Júlia a la Cuina: PANNA COTTA DE TORRÓ AMB XOCOLATA
Gràcies JULIA

Cuinant a Canet:SOLOMILLO DE TERNERA CON MANZANA REINETA
AL QUESO DE CABRALES
Gràcies GEMMA

Fam de Cuina: PANNA COTTA DE XOCOLATA BLANCA
Gràcies Fam de Cuina

Pa amb Tomàquet: COPA D'ESCUMA DE IOGURT I POMES CARAMELITZADES
Gràcies MARY LOU

La Cocina de los Inventos: TARTA DE MANZANA "ENGRUNADA"
Gràcies JOAQUIMA

Xicuina: TORRADES AMB ALVOCAT; TOMATA I ANXOVES
Gràcies  ANNA

Destapant cassoles: GOTET D'ALVOCAT,GELATINA DE TOMÀQUET I SURIMI
Moltes gràcies MERÇÈ

16 comentaris:

  1. Me puedo llevar la bandeja entera?......es que se ven deliciosos!......Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  2. Quina bona pinta!! un gust com sempre cuinar les teves receptes! una abraçada!

    ResponElimina
  3. Quin repertori!! així tot juntet et donen ganes de fer més gotets, jejeje.

    ResponElimina
  4. Quina bona pinta!!! es veu amb bona pinta!
    Saluts!

    ResponElimina
  5. Otra propuesta genial estos dados de queso con la crema de nueces.Me alegro mucho este homenaje que te han dado la blogesfera.Me hubiera gustado participar pero no tengo el tiempo necesario, estoy publicando recetas de stock.
    Una abraçada

    ResponElimina
  6. uff...menudas recetas intentaré leerlas todas durane este finde , pero creo que me falta
    el enlace del blog Retalls de cuina ¿puede ser ? es que el boquerón es mi perdición y no
    he podido abrirlo..
    felicidades anfitrión, un lujazo!!!

    ResponElimina
  7. En mi carpeta de pendientes ya no cabe más!!!! Pero no importe abriré otra!!! Me lo miraré con tranquilidad. Un beso.

    ResponElimina
  8. Saps que el formatge comte és dels meus preferits??????????? uau, encara recordo quan el vaig descobrir, a una cata de formatges a Espaisucre... I love it :)
    Quin recull, eh? Fa goig! Ara, que hagin guanyat les presentacions sense gotets... inexplicable! :)

    ResponElimina
  9. Ha estat un plaer passejar-me pel teu blog buscant i remenant i provant!
    I encara que no hi hagi cap més Blog al Plat de les Receptes de St Hilari jo penso continuar fent-ho!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  10. Un gran èxit de convocatòria i moltes idees!!!!
    Petons

    ResponElimina
  11. Quin recull més bonic Alfons!, realment ha estat molt divertit i interessant tornar a remenar el teu blog. Jo en tinc 5 de receptes directes a pendents!. Curiós, ja t'ho vaig comentar, que s'hagin fet moltes receptes NO gotet!, és que quan ets bo en tot....és en tot...Moltes gràcies per la teva complicitat i espero veure't al febrer. (per cert, falta la teva recepta...)

    ResponElimina
  12. La veritat és que ho difícil va ser escollir, però veritat és, no només és el rei dels gotets.
    Muas

    ResponElimina
  13. Un recull esplendit!! Com els teus gotets, que com a la Mercè, m'ha sorprés veure'n pocs...! Ens presentes unes mossegades de formatge exquisides!! Gràcies!

    ResponElimina
  14. Hola Alfons, ja se que vaig tardíssim pero no em podia estar de fer un gotet tan bo com aquests. M'ha encantat el teu blog i a partir d'ara tens una seguidora fidel.

    http://cuinejar.blogspot.com.es/2015/02/panna-cotta-de-llimona-amb-coulis.html

    A reveure i moltes gràcies !

    Laura

    ResponElimina
  15. Un entrant sencill i espectacular com tot lo que tu prepares.
    Un abraç

    ResponElimina
  16. Un entrant sencill i espectacular com tot lo que tu prepares.
    Un abraç

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails