27/3/10

MAGDALENES DE TRUITA DE PATATES AMB SALSA DE BRAVES



A partir d’una recepta del llibre "Aperitius i tapes", de Mariona Cuadrada, amb alguna petita variació,.... i amb un toc de la salsa que normalment acompanya a unes patates braves, ha sortit aquesta proposta d’avui..... unes fantàstiques magdalenes amb les que us dic adeu per uns dies, ...un curt periode d'una internsa i exclusiva dedicació a les vacances de Setmana Santa, amb la il.lusió de continuar trobant, a la tornada, noves, temptadores, atrevides i transgressores propostes en els vostres blocs....Fins aviat!!!





Despatxeu per a unes 20 unitats
-1 ceba
-2 patates
-5 ous
-1 cullerada de farina
-1 sobre de llevat químic
-sal, oli.
Per a la salsa
-1 ceba petita
-1 all
-1 bitxo petit
-pebre vermell
-safrà
-1 got de tomàquet triturat
-sucre
-1 cullerada de farina
-colorant alimentari vermell

Elaboració

1-Per la salsa de braves. En un a paella amb una mica d’oli, sofregiu a foc lent, la ceba i l’all tallat en juliana, al cap d’una estona afegiu-hi, tallat ben petit, tant de bitxo com desitgeu. Quan sigui fet, fora del foc, poseu-hi uns brins de safrà i una punta de pebre vermell, feu que agafin temperatura, sense que es cremin, afegiu-hi el tomàquet i retorneu-ho al foc, juntament amb un pessic de sucre. Deixeu que es redueixi, mentre desfeu la farina amb una mica d’aigua calenta. Retireu-la paella del foc, tritureu i coleu. Torneu al foc i aboqueu la farina a la paella i deixeu que es cogui una mica i espesseixi la salsa, i si voleu ,podeu afegir-hi una mica de colorant vermell per donar més color a la salsa. Reserveu-ho.

2.-Peleu la ceba i les patates, i fregiu-les en una paella de igual forma com faríeu per fer una truita de patates convencional . Un cop cuit, escorreu-ho bé i barregeu-ho amb els ous batuts .Rectifiqueu-ho de sal. Separeu-ne una tercera part i tritureu-la juntament amb la farina i el llevat, i incorporeu-ho de nou a la resta remenant-ho bé.

3-Ompliu els motlles de magdalenes amb la pasta i enforneu-ho a 200º C, uns 15 minuts.

4.- Un cop fredes decoreu-les amb un toc de salsa de braves, serviu-les fredes o tèbies ... i gaudiu-ho de gust.

29 comentaris:

  1. Alfons, acabo de cenar, pero me tomaría un par de estos aperitivos ahora mismo!!! Con una cañita bien fresquita!!
    un biquiño

    ResponElimina
  2. Uau, quines magdalenes més originals, no havia llegit mai una recepta semblant. Han de quedar boníssimes i amb la salsa que has escollit lliguen a la perfecció!
    Bones vacances, jo també marxo demà. Fins a la tornada ;)

    ResponElimina
  3. Q gaudeixis de les vacances!

    Una proposta molt bona aquesta de les magdalenes...me l'apunto...

    Una abraçada,

    ResponElimina
  4. Ooooh, com ens agraden aquests dolços salats. Avui ens has arribat al cor, quina passada d'aperitiu!! Molt bones vacances. Ens veiem ben aviat. Petons i alegria.

    ResponElimina
  5. Quina picaeta mes bona m'agrada molt amb salseta y tot.

    ResponElimina
  6. una proposta excel·lent per sorprendre en un picapica. bones vacances, t'esperem amb noves propostes.

    ResponElimina
  7. Un entrant extraordinari i aquesta salsa un vici. Bones vacances

    ResponElimina
  8. Redell quines magdaletes més guapes has fet!
    Crec que faré aquesta recepta un dia d'aquests! Per cert, aquest llibre de tapes ha de ser força interessant, no?

    ResponElimina
  9. Que ricas Alfons!!Hive varias veces las magdalenas y son riquíismas,aprte que dan el pego y sorprenden,la próxima va con la salsita brava.
    Muy buena!!

    UN saludo y muy buena tarde de domingo ;))!!!

    ResponElimina
  10. una idea estupenda, me ha gustado mucho Alfons ;)

    Salu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net

    ResponElimina
  11. No fa gaire que em vaig comprar aquest llibre i encara no l'he fet servir, però veient aquesta proposta teva, em sembla que promet!

    Bones vacances i fins la tornada!

    ResponElimina
  12. hola alfons, guapo tu

    m´encanta aquest entrant, amb el teu permís en preng bona nota

    petonets susanna

    ResponElimina
  13. M'has deixat sorpresa!! no sabia si estava llegint bé... molt bona idea... i bones vacances!!
    Un petonet

    ResponElimina
  14. Alfons, quin aperitiu més original!
    I que a tothom agradarà! ;)
    Gràcies per compartir-lo!
    Molt bones vacances, ens veiem a la tornada!
    Petons,
    Marina

    ResponElimina
  15. Acabo de posar cara de tonta, quina pasada! m'encanten i per no trencar la tradició les copiaré segur.

    Molt bones vacances, a mi encara em queden un parell de dies.

    Muas!

    ResponElimina
  16. ¡¡Un estupendo bocado!! Tomo nota d la receta.
    Cordiales saludos

    ResponElimina
  17. Oh!!! Molt bona idea!!
    Les tastaré (segur...),abans de tres díes.
    Sé que no m´en podré estar.
    Gràcies per compartir.

    ResponElimina
  18. Hola,

    porto el blog del Club de Cuines (a clubdecuines.cat), portal de cuina de TV3 i Catalunya Ràdio, i de cara a St Jordi volia demanar als blogs de cuina en català que em recomanessin un llibre de cuina i que em diguessiu en una frase o dos perquè us agrada o el recomaneu. M'ho pots enviar per correu electrònic a clubdecuines@tv3.cat? D'això en vull publicar un text o varis, que servirà tant per conèixer llibres de cuina com per conèixer blogs com el teu...

    Esborra aquest comentari quan vulguis, ja entenc que no va lligat amb el contingut d'aquest text, però no trobava altre manera de contactar.

    Gràcies!

    Roger

    ResponElimina
  19. Molt bona idea aquestes magdalenes a part de que em fa l'efecte que han de ser bonissimes.

    petons

    Ara.

    ResponElimina
  20. très appétissant, j'adore
    bonne journée

    ResponElimina
  21. Alfons, ets el rei de l'originalitat! ;) La combinació amb la salsa de les patates braves ha de ser perfecta!
    Espero que estiguis gaudint d'uns bons dies de descans. Petons!

    ResponElimina
  22. Todo te lo inventas eres genial, que maravilla de plato con lo que gustan las bravas.
    saludossss

    ResponElimina
  23. No hi ha res com els dies de festa per descobrir nous blogs!!! T'acab de descobrir i m'encantes! I aquestes magdalenes de truita seran el sopar d'avui!

    ResponElimina
  24. Qué lujo! una receta tradicional reconvertida. Me encanta.

    ResponElimina
  25. Hola Alfons!!!

    Ostres són súper originals!!! M'ha encantat que posessis la recepta de la salsa brava perquè no n'he fet mai i sempre em picava la curiositat per saber com es fa! Genial!!

    Una abraçada i bones vacances!!

    ResponElimina
  26. Carai, el dia que hagi de preparar un aperitiu ja ser on he d'anar! Amb totes aquestes entrades de segur que quedes com un senyor! Totes són genials i et quedes amb la parantela, segur!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  27. Uyyyyyyyyyy unas magdalenas saladas, no me las pierdo y menos con ese aspecto tan saludable y rico.

    Besos.

    ResponElimina
  28. Aquestes cauen la setmana vinent!! una manera molt original de pendre truita i salsa brava, ja t'explicaré...

    ResponElimina
  29. Aquesta aportació no me l'esperava Alfons!!! el que no facis tu... moltíssimes gràcies per participar!!! petonets

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails